Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 7 ноември 2011 г.

Пловдивско училище трябва да бъде кръстено на основателя на Apple Стив Джобс

Кръщават пловдивско училище "Стив Джобс"

Пловдивско училище може да бъде кръстено на основателя на Apple Стив Джобс. Професионалната гимназия по електротехника и електроника до скоро е носила името на Ленин, но сега училището търси друг патрон.

Следващата година гимназията по електротехника и електроника в Пловдив, по-известна като ТЕТ "Ленин", ще навърши 50 години. Сега ученици и учители водят разгорещен дебат за новото име на училището. Един от обсъжданите варианти е то да носи името на Стив Джобс, съобщава ТВ7.

Част от учениците и учителите подкрепят идеята, но друга част настояват училището да носи името на български учен. Едно от коментираните имена е това на българския физик Георги Наджаков.

В навечерието на 50-годишния си юбилей, Професионалната гимназия по електротехника и електроника за първи път ще има централно отопление, а част от учениците ще бъдат обучавани по европейски проект (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров какви са ни американците, че да си кръщаваме училището на тях? Стив Джобс дрън-дрън та пляс!

Учението в гимназията не е свързано с по-голямата част електроники, който С. Джобс е изобретил. Името трябва да е на физик, например Тесла, доказал, че променливия ток е с повече предимства пред правия или на изобретателя на компютъра Джон Атанасов. Това поне е свързано с нашата страна. За какво иначе да се поамериканчваме сами!?

Георги Георгиев

Ангел Грънчаров каза...

Не се поамериканчваме, а се цивилизоваме! Да се прескочи от Ленин на Стив Джобс е гигантски скок от варварството в цивилизацията!

Tassadar каза...

Джон Атанасов *не* е изобретил компютъра.
Относно смяната на името, говорейки като ученик, учащ в ПГЕЕ „Ленин“ - Стив не заслужава гимназия по електротехника и електроника да бъде кръстена на него. Защо не Тесла, Едисон, Ричи? Без тяхните теоретични разработки, нямаше света да е такъв както е днес. Лично ако избирах име, предложенията са ми Денис Ричи, Никола Тесла, Томас Едисон, Джон Кармак, и дори Сократ.

Не търся да започна война - просто намирам Стив Джобс + Електротехника малко оксиморонично.