Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 януари 2012 г.

Ало, г-н Премиере, ало, г-н нагли популисте, ало, безсрамни подлизурковецо, не лъжи, недей да лъжеш, спри се да лъжеш де!

Току-що научавам, че след добре организираните "спонтанни демонстрации" на, тъй да се рече, "екозащитници", правителството, без никакъв дебат, ей така, за да се хареса на някой, се било отказало днес от добива на шистов газ: Двойно подсигуряване на ГЕРБ срещу шистовия газ. "Щом народът не иска, нема да го правим!" - този е любопитният аргумент на нашия умен премиер; да, ала от този народ съм и аз, значи съвсем не е верно, че народът искал; аз, примерно, също съм от тоя народ, но силно искам чрез технологията за добив на шистов газ България най-после да извоюва енергийната си, пък и всяка друга независимост от Русия!

Ето, прочее, какво пише относно това как е взето толкова "далновидното" и наистина крайно умно решение на Боковото правителство:

Премиерът се впуска в обяснения как мотивът им да се даде разрешителното на американците е очакването да се извлече огромно количество природен газ и да се намалят цените на парното и на произведената продукция от индустрията на газ. "След като народът не е убеден, хората не са убедени, че това сега е правилно, моята логика е – спираме го и оттук нататък при спряно решение, при оттеглено решение започваме от начало дебата", заявява Борисов.

Премиерът: Щом хората не искат, спираме

"В наш интерес не е, в интерес на хората е. Щом те не го искат или не искат тази технология, оттегляме решението, нека юристите така да го формулират, тъй като имаме и съдебни процеси по тази тема, да не влезем в юридически казус. Но смисъла на оттеглянето е това – искали сме в името на хората да го направим, хората не го искат, страх ги е поради една, втора, трета, четвърта причина. Спираме. Ако един ден пожелаят – лесно се вкарва ново решение. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: