Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 април 2012 г.

Опасностите при добиването на шистов газ са пренебрежимо нищожни, а ползите - неоспорими

Просто искам да разкажа една случка:

Аз съм (бях) върл противник на шистовия газ (или "шистовата газ" - бе не мога да схвана кога "газ" е male и кога - female). Начинът, по който янките ни насилват да дупчим, ми действа като "на бик - червено" - щом толкова ни насилват, едва ли ще ни донесе някаква полза - справка: индианците в САЩ.

Наскоро бяхме седнали на една голяма маса всякакви хора - далечни роднини на жена ми. Та като хапнахме и пийнахме, почнахме разговори за политика и производните й, в т.ч. и шистовия газ. Аз развих горепосочената теория: "ще ни отровят земицата, от чешмите ще потече отрова, те хората за това НАВСЯКЪДЕ го забраняват" - бе знаеш...

Да де, ама се оказа, че до мен седи геолог и то практик - сондьор. Та той около час ми разказва неща, дето дотогава не бях чувал: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

10 коментара:

Анонимен каза...

ползите - неоспорими за концесионерите, и политиците, първите 97-98% от добива, а за другите рушвети, за населението остават отровена земя и въздух, иначе и аз съм за шистов газ но само ако дупчат някъде около София . а не в задния ми двор, най близкият сондаж ми е на 10 ДЕСЕТ км. много благодаря, а на хора дето имат пряка полза от нещо не вярвам, и вас съветвам.

Tonkoff

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Tonkoff, Ваша милост няма ли поне малко срам, че така безстидно (безсрамно) увърта, защищавайки руския интерес?!

Ангел Грънчаров каза...

Шистовият газ е заплаха за Русия, обяви Путин:

http://news.ibox.bg/news/id_1413195482

Нещо да кажеш?

Как плаща Путин за антишистките агитации из нета!?

Анонимен каза...

Чудесно. В потвърждение на моите предишни аргументи за "троянските коне". Много хубаво стана че Путлер си призна и им го намели здраво в главите, особено за онези продажни антибългарски червено-зелени псевдоеколози и псевдопатриоти, за да се разбере тази овчеинстинктна шистопараноична тълпа на кого са придворничили.

Къде се криело кучето и какво се оказва? Заплахата не била за подпочените води и за българската природа, ами "заплахата е от прекрояване на пазара на горива заради развитието на технологията по добив на шистов газ", заявява президента на Русия, Владимир Путин

Stoyan Dermendjiev

Анонимен каза...

Abe to si beshe iasno ot na4aloto osobeno kogato onazi grupa pevci oponenti na Veselin zapo4naha da mi potvarjdavat teoriata s izvadki (no ne s celite statii) ot Kanadski materiali protiv shistovia gaz, i nakraia gorkite si priznaha 4e ne razbirat nisto ot dobiv na gaz no ne iskat niakava Amerikanska Firma da razrushava prirodata, koiato te ste ostaviat na decata si!!!???

Alexandar Iotzov

Ангел Грънчаров каза...

Смятам, че Путин направи непростим гаф. Уж е от школата на КГБ, а каза нещо, което раздегизира наште антишистки пропагандатори като преки изпълнители на руски разпоредби. Путин или Путлер е провал на школата на КГБ, щом се издаде така лесно...

Bacho Кольо каза...

"Опасностите при добиването на шистов газ са пренебрежимо нищожни, а ползите - неоспорими "
Това е мисъл, която всеки българин трябва да научи наизуст от младенческа възраст. Абсолютно трябва да се забрани постанянето и под съмнение от когото и да било.Защото тя е частен случай от аксиомата на Грънчаров, която гласи:
"Всяко нещо , за което лобира Ворлик е с пренбрежимо малки опасности и колосални ползи"
П.С. "Прочее", аксиомата не уточнава за кого са опасностите и за кого - ползите!

Анонимен каза...

не ми дреме ни за Русия ни за Американските педали, става дума за България, и за Българската земя, а може да провериш, колко злато остава в България от концесията на Chelopech Mining EAD, и каво става със земята в Челопеч, след обработката с цианиди ( цианидите са отровни.... елементарна химия). А, и колкото да ви е чудно не всичко е пари и не всичко се купува, поне при някой.

Tonkoff

Ангел Грънчаров каза...

Лъжеш, увърташ, ама не става, фалшът си личи, не ни мисли чак за такива будали, че да ти се вържем... за България мислел, айде де... нали за вас патриотизмът се измерва с любовта ви към СССР и Русия, тъй че всичко е ясно, колко обичате клетата България...

Анонимен каза...

Не е сериозно да се цитира напълно неизвестен специалист от уж някакъв приятел. По-скоро вие нещо послъгвате Грънчаров, без да разбирам какъв ви е проблема. Няма АЕЦ Белене, няма да има и шистов газ. Нито Русия, нито САЩ ще могат да тровят нашата земя.