Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 юни 2012 г.

Благородство

В много блогове има форми за финансова подкрепа на автора, или на някаква кауза; ето, и аз дръзнах да направя нещо такова (ако не броим рекламите на Гугъл, които пак са своеобразен начин за подкрепа, не много ефективен обаче). В случая имате възможност да подкрепите излизането на философското списание ИДЕИ, на което съм основател, издател и главен редактор. Да опитаме и този начин за подкрепа на една кауза, свързана с духовния живот на съвременните българи; духовното, прочее, не е много престижна "стока" из нашите предели, е, аз искам да проверя доколко е верно това, като ви предлагам да подкрепите списание ИДЕИ; ето къде:


















ОписаниеСума
Списанието на свободните хора BGN



Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки









Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Няма коментари: