Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 12 юни 2012 г.

Интересна проява в областта на гражданското образование на младежта

Фондация Миню Балкански

Национален Институт за Oбразование


Национална Конференция МОРАЛ, ЕТИКА И ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ - АНГАЖИРАНОСТ И ИНИЦИАТИВНОСТ

16-17 Юни, 2012

Национален Институт за Образование, Село Оряховица 6061, област Стара Загора

П Р О Г Р А М А

Организатори: Фондация Миню Балкански, Сдружение Морал, Етика и Гражданско Образование

Спонсори: UNESCO; Със съдействието на: Посолството на Франция в България и Център за Култура и Сътрудничество – Френски Институт

ПРОФИЛ

„Наш дълг е да научим младите да мислят самостоятелно, свободно, независимо от външни влияния, суеверия и всякакъв вид табу, а това се постига единствено с упорито и солидно възпитание, което да присъства неотлъчно във всичките години на средното образование, от първи до дванадесети клас. За да говорим за морал и етика, трябва преди всичко да спечелим доверието и възхищението на ученика, да предизвикаме очакване и събудим любопитство у слушателя.” (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Всичко хубаво, но защо гербът на организацията е като "Атака"?

Ангел Грънчаров каза...

Нещо сте се заблудил, няма нищо общо с герба на Атака... а пък националните цветове откога са приватизирани от Атака?!

Анонимен каза...

влезте в сайта на атака, почти същият е цвета. аз много се пазя от националисти...