Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 10 юли 2012 г.

Книга за оживотвореното от духа на свободата образование и училище

Преди няколко дни обещах да се захвана с писането на книга, в която да изложа своите идеи и практически подходи в обучението по философия: виж ето този текст с крайно патетичното заглавие Никога няма да се откажа от своето суверенно и свещено право да имам собствено виждане, възприятие, разбиране (давам тоя линк, понеже в същия текст, освен кратко изложение на замисъла има и няколко препратки към по-раншни мои текстове по същата проблематика, които много ще ми помогнат при изложението и писането на самата книга). Ето още един мой текст все по същата проблематика: Анотация към предстояща моя лекция за "личностно-центрираната методика".

След като, слава Богу, успях да синтезирам своите многогодишни търсения и усилия в областта на философията и стратегията на образованието (такова е и заглавието на тази моя книга: Идеи към една нова философия и стратегия на образованието в България), сега ми предстои да разкрия в един по-пълен, систематичен вид своите идеи за съвременния, за адекватния начин, по който следва да се общува с учениците - ако искаме да имаме едно въздействащо, ефективно образование и обучение. И ако искаме да помогнем с нещо на учениците си да победят апатията и отчуждеността си от ученето и училището. Като при това трябва да се знае, че моите идеи и подходи в обучението по философия са нещо като модел или дори "матрица", по която би следвало да се промени разпространения стереотип на една плоска, едноизмерна командна дидактика, методика и педагогика, която, за жалост, подобно на плевел, е пуснала дълбоки корени в българското училище. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: