Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 7 юли 2012 г.

Едно училище-мечта

Предупреждение: Текстът по-долу съвем не е търговска, още по-малко пък платена реклама; написал съм го по вътрешно убеждение, т.е. по изцяло ценностни, сиреч, безкористни подбуди!

Училището, за което искам да пиша, именно ПГЕЕ в Пловдив, съвсем не се нуждае от реклама: неговата бляскава слава е залог за едно наистина качествено и модерно, на европейско ниво, образование и обучение. Елитната пловдивска гимназия е образователно учреждение, чиито възпитаници са ценени по целия свят специалисти, притежаващи най-търсени, съвременни и високоплатени професии. Професии в областта на най-бурно развиващите се в наши дни технологии: компютърните. Представяте ли си: ученици от ПГЕЕ в Пловдив ходят на учебна практика в Испания, Франция, Германия - по специални европейски програми! Безспорни са постиженията на учениците от това училище.

Но има нещо, което наистина създава колорита на това учебно заведение - и то е свързано с човешката атмосфера, с "аромата" от човечност, витаещ в него. Наистина, на този свят не друго, а човекът е най-интересното, а пък на човешкото у себе си - и у другите - трябва да обръщаме най-голямо внимание. Не става дума само за това, че преподавателите в това училище са истински майстори в своето толкова благородно, пък макар и нелеко дело. Не става дума и за това, че оня млад човек, който реши да учи в ПГЕЕ-Пловдив, ще попадне в една голяма общност от търсещи, с несъмнени творчески заложби, с богат личностен потенциал младежи и девойки, което неимоверно ще импулсира собственото му личностно израстване и развитие. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: