Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 17 май 2013 г.

С демокрацията у нас беше "покончено" най-сетне, другояче или на български казано, демокрацията у нас беше ликвидирана!

Съвсем не ми се пише някакъв обобщаващ коментар за резултатите от изборите и за откриващите се "перспективи" пред страната. Ясно защо: защото всичко е ясно. По-ясно от това, което е, не може да бъде. Е, ще кажа нещичко, колкото да не е без нищо...

Попаднахме в дупка, от която излизане няма. Демокрацията - младата и крехка българска демокрация, доколко я имахме - блокира и доведе до резултати, които я отричат изцяло, които са подигравка за нея: в Парламента влязоха най-недемократичните, авторитарни, изцяло ченгесарски и милиционерски, проруски, пропутинистки партии. Явно е, че у нас върви целенасочено направляван от Москва процес на дестабилизация на страната с оглед да бъде променена нейната гео-стратегическа ориентация.

Т.е. повратът, зададен от "тоя проклетник" Иван Костов, който ни натика в орбитата на западния свят, на евро-американската цивилизация на свободата и демокрацията, най-после се удава възможност да бъде променен на 180 градуса, т.е. България отново да бъде запратена в азиатско-сибирската имперска орбита на Русия, на путинска Русия. Сиреч, процесът на путинизация на България, за който моя милост писа още преди толкова години, даде най-накрая своите отровни плодове. С демокрацията у нас биде "покончено" най-сетне, другояче казано, на български казано, демокрацията у нас беше ликвидирана. Припомняйте си руския език, скоро ще ни се наложи отново да проговаряме на руски. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.   Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Анонимен каза...

Лидерите на демократичните партии не се разбраха, не се обединиха, че хората да гласуват за тях. Голяма част от хората не излязоха да гласуват.

Анонимен каза...

Никога не разглеждайте процесите в България изолирано от останалите посткомунистически страни, а тях от своя страна никога не анализирайте изолирано от процесите по целия свят. Всичко, което става, е част от плана на Москва, задействан още през 1958-60 година. Той никога не е предвиждал автентична демократизация на комунистическите страни и макар методите му да са гъвкави, целта остава неизменна: „Световен октомври”. Либерализацията на комунистическите режими, започнала 1956 и ускорена особено след 1985-1991, е гигантска манипулация най-вече с АНТИЗАПАДНА насоченост.

В този период Москва имаше и неуспехи, но като цяло доста успешно придвижи стратегията си и днес има контрол и влияние по света, вкл. и най-вече в своя главен противник – Съединените щати, за каквито не можеше и да мечтае по време на Студената война. Корабът на САЩ вече има много пробойни, пълни се с вода, силно се наклонил и нищо чудно след няколко години да се преобърне. Балансът на силите след 1991 постепенно се обръща в полза на "Евразия" (СССР и Китай).

Комунистическите стратези наистина мислят с няколко хода напред, но някои от по-близките им действия са предвидими. В случая с България ходовете им в следващите месеци и година са горе-долу ясни.

По-важно е обаче друго. Ключовият въпрос не е за България, тя е само един периферен елемент от съветската стратегия, а следният: може ли свободния свят все още, в този вече много късен час и изключително напреднала съветска стратегия, да направи нещо, за да провали комунистическите планове?

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, излекуван си, поздравления за лекарите ти!
Почти месец без да поставиш в блога си снимката на Путин за мен беше твърде обезпокоителен симптом. Помислих си че при теб са настъпили дълбоки и трайни изменения. Но щом и тая нощ си сънувал обичайните си кошмари , значи си възстановен на 100%!
Так держать!

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, прекрасен анализ!!!
Няма как да не се съглася с всяка написана от Вас дума.

POSTED BY ANTICOMM

Анонимен каза...


Ама, чакайте и се поспрете малко бе г-н Хлопаща дъска, с Вашите халюцинации на
основа свръхумните стратези в Москва.
Те ако са свръх умни (за да въртят хе, колко му е - свръх умните англичани и
американци, сиреч англосаксонците) първом ще прозрат, това, което ние с Вас, които
сме уж умно, но не само сме прозрели, но и отдавна сме 101% убедени, че
комунизмът е бита, пребита е и е поставена на първо място по зловредност за което и
да е човешко общество - идеология и практика от същите преумни, свръхумни и по-малко
умни индивиди, философи, политици, прависти, артисти, икономисти, техници, архитекти
, писатели, лекари, художници, музиканти и подобните им по ум уж по-прости люде, щото
нямали кетап, но пък имащи разумеещо вещество в онуй нещице, отстоящо най-далеч от
останалите матриални части на изправеното тяло от центъра на земята.
Как тогава и защо тези анонимни свръхумни (като Вас, г-н Хлопаща дъска) московци
ще се бъхтат и ще се борят за да възтържествува комунизъмът, т.е. военизъмът,
равенството, братството, ченгесарството, уравниловката, не свободната индивидуална
воля в своя живот, върховенството в управлението на страната не на закона, а на волята,
на вожда и на съпартийците облечени с доверието му... - как бе чоджум и защо.Дъл, пък
не са заробени от вожда си и му работят робски денонощно, високо и свръх умно
интелектно по неговите сатанински директиви, а!Както хитлеровите умници.Туй ли искаш
да ни кажеш душо.В това ли желаеш да ни убеждаваш.Ама сигур нещата са доста
по-сложнички, а и имат твоето фантазно обяснение - не се и съмнявам.
Случайно да пишеш фантастика.Не.Жалко, би имал най-малко добро препитание, ако
не сигурното признание на критиката...-:).
А щом пък не са толкова и дори само умни - да прозрат пагубността на комунизма и
злото му за човека и за обществото му, за да не си впрягат умствения потенциал в
предварително бита, пребита и отречена от историческата и други науки идеология и
кауза, то как така и защо приемаш,
че тези умници-войници от Москва могат да надумничат ума на хората -
рожба на Свободния свят.Как така и защо.
Ма не могат бе чоджум.Груба грешка е обратното мнение.
Абсурдното мислене води до абсурдни изводи.Логическото - до правилните.Та тъй
г-н Хлопаща дъска, прощавай, но докато не блеснеш със светлото си именце тук ще
съм не съвсем уважително на "ти" с теб, а заради умственото ти хлопане (много
сатанинско в политиката ) никога няма да те приема за истински разумен и светъл
човек.Считам, че следва да изразя това отношение, защото с нашите редове и
идеологически спорове ние безсъмнено можем и оказваме влияние, не само един
другиму, но и на другите хора, между които съм сигурен, че има и такива, които
биха се повлияли ползотворно за себе си от нашите препирни...

17.05.2013г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Грънчаров, пак не си си направил домашното.
Костов бил обърнал кораба на запад??
Костов подари рафинерията на руснаците, химията на руснаците, Кремиковци го разиграха нчколко пъти за да се източат големи държавни пари, авиокомпанията чрез израелтяни се ликвидира и продаде на руснаците, не отвори нито едно досие уличаващо руснаците и техните "работници", и най-важното, върна и подари властта на бившият ни несъстоял се цар. Костов стоя в парламент с една задача, да работи така, че "сините" депутати да стават все по-малко и по-малко, докато не изчезнат напълно от политическият живот на БГ. И сега, когато задачата е изпълнена, той се оттегля в заслужена почивка.
Ако Костов поне малко бе наистина държавник, милеещ за БГ, то той би трябвало да е създал вече онези личности, които биха го наследили, ако естественно има какво да наследят. Такива няма, защото няма наследство. Няма конкретна идея с която неговата кауза да се продължи, защото няма кауза, освен разбиване на прозападните сили в БГ. Това направи и Костов. Да, той е голям политик, но никога не е бил държавник.
Сега накъде? Там, в маймун-дере!

Ангел Грънчаров каза...

Последният анонимник пак си повтори урока, съдържащ ченгесарската теза за Костов и за нашата мила демокрация.Мизерна душа, която припечелва някой лев чрез правенето на мерзости... не заслужава никакво внимание...