Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 юли 2013 г.

Малко психология или отговор на въпроса: "Защо приятелството между учител и ученик е съвсем забранено?"



Попаднах на едно изказване на учителя Jivko Rusev, което ми дава добър повод да кажа какво мисля по повдигнатия в него проблем; ето интересуващия ме откъс от въпросното изказване, а пък по-долу можете да прочетете какво мисля за т.н. приятелство между учители и ученици:

... Нали един от най-големите грехове в учителската работа е да бъдеш приятел с учениците си?! Това от мнозина се възприема като пълна липса на професионализъм. Е... нося си го засега на плещите този грях... И не ми тежи!

И така, проява на крещящ непрофесионализъм ли е учителят да е приятел със своите ученици? Учениците да го смятат за приятел - и той да се държи съвсем приятелски с тях. Това лошо ли е? Неправилно ли е? В какво е проблемът тука? А че има някакъв проблем, то се чувства. (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: