Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 август 2013 г.

Срещу политическото гешефтарство: начало на дискусия с г-н Александър Йорданов



С г-н Александър Йорданов, бивш Председател на Народното събрание от епохата на правителството на печално известния проф. Беров - правителство, което ще остане в историята като правителство на разцвета, на триумфа на мутрите, на бандитите и на мафията! - председател на НС, чието мнозинство беше крепено от БСП, ДПС и т.н. "сини мравки", тия дни започнахме една полемика във Фейсбук; напоследък г-н Йорданов се е вживял в ролята на "обединител на десницата" и всъщност не прави друго, освен да призовава десните хора у нас да се приютят под крилото на Боко Борисов - сякаш този последният е нещо като квачка, а пък ний, десните хора, сме нещо като нейни пиленца.

Та се наложи да се сблъскам с този наш политически играч, който, въпреки че самият той не е образец за политическа нравственост, не престава да говори наляво и надясно за "морал", за "принципи" и пр. Ето какво си казахме до този момент; в един момент в разговора се намеси и берлинчанинът г-н Милен Радев, само колкото и той да плюне поне малко връз мен, и то само щото си позволявам да отричам "интелектуалния ресурс" на кумира му Боко; всъщност всичко започна, понеже моя милост си позволи да отправи следния неудобен въпрос на г-н Йорданов:

Ангел Грънчаров каза: Г-н Йорданов, както и да е, но едно нещо не можете да отречете: възобновеният в-к ДЕМОКРАЦИЯ под Вашето главно редакторство дори надмина по оплювателство спрямо Иван Костов (и периода на управлението на Костов) всички ония ченгесарски и чалга вестници, занимаващи се от години с този спорт. Ако не бяхте паднали дотам да се наредите в редицата на най-старателните оплювачи на Костов и на управлението на СДС, редом с ченгета като Кеворкян, Тошо Тошев и прочие (да не ги изброявам всички, много са), щяхте да запазите известно морално достойнство, но сега вече, след като сторихте това, ето това ми е и въпросът: изпитвате ли известно неудобство от нравствено естество поради това, че се съгласихте да изпълните тази мръсна задача, и то при положение, че оплюваният от Вас Премиер и неговото правителство все пак Ви назначиха в онова време посланик в Полша? Много ми е интересно какво бихте отвърнали на един такъв въпрос, не знам дали знаете, но за мен тази нравствена и личностна страна ("инградиента") на политиката е най-интересното и също така най-важното нещо...

Alexander Sadovski каза: Г-н Грънчаров, доста граждани не споделят вашето виждане по въпроса. А. Йорданов разкрива истината за агента на КГБ Иван Костов. Всички знаят неговата разбойническо-ментарджийска приватизация.

Ангел Грънчаров каза: Г-н Sadovski, искате да кажете, че доста български граждани са опиянени от ченгесарските лъжи и клевети за Костов, това ли имахте предвид? Щото истината всички, дето не сме слепи (тъй като този преход мина пред очите ни) я знаем, а пък аз съм я описал и в книгите си...

Александър Йорданов каза: Г-н Грънчаров, написаното от вас е долнопробтна лъжа. Вестник "Демокрация" бе вестник за коментари и анализи. Нормално беше да се публикуват коментари и за политици и личности, с които е свързан преходът в България. Иван Костов за когото питате специално не е бил оплюван от мен. Ако някой политик от СДС, например, е давал мнение за него това си е за негова сметка. Разбира се, Костов не е недосегаем за критика и не го поставяйте там, където комунистите поставяха своите вождове. Ако е нормален политик ще приема и нормално критиката. За Ваша информация, защото очевидно не сте чел вестник "Демокрация" редовно, иначе не бихте написали горното ви изпращам кратък списък на част от авторите появили се на страниците на неговите скромни 17 броя: Списъкът на част от авторите във в. “Демокрация“ при издадени само 17 броя: ... (тук г-н Йорданов изрежда един дълъг-предълъг списък от автори все предимно с титли, академични и какви ли не други; който иска да прочете списъка на указания линк.)

Milen Radev каза: Не му е сефте на Ангел Грънчаров с криволиците около истината. Вчера се появи на Стената ми със заявления, че съм "сеел раздори в средите на десницата, натрапвайки им своите вкусове спрямо Боко Борисов" (не знаех досега, че съм имал такова внушително обществено положение!).

След което заяви: "плюенето по Костов и прославянето на Боко Ви поставя в един ред с агенти като Кеворкян, Тошо Тошев, с кой ли не още". Разобличен бе веднага в писането на неистини, граничещо със злостна лъжа. Никъде няма и един ред, писан от мен, който да може да бъде характеризиран с елегантния атрибут "плюене по Костов". Наложи му се да се измъква с нелепи шегички за възможното му слънчасване от горещините...

Александър Йорданов каза: Г-н Радев, проблема не е в слънчасването. Още от началото на демократичните промени има един тип хора, които търсят само кусурите на "своите". Техните мнения разединяват, конфронтират, раждат противоречия в демократичната общност. Вместо да ценим всеки глас, който е откъснат от БСП, от ДПС, от Атака и да виждаме в този глас шанс за България и за едно по-добро управление, ние сме поставени от такива като г-н Грънчаров в ситуацията да избираме отново - с Кунева или без Кунева, с Борисов или без Борисов, със зелените или без зелените, с новата турска партия или без новата турска партия, с ДСБ или без ДСБ, със СДС или без СДС. И стратезите на БСп точно на това наше разделение разчитат. Те знаят отлично от историята - разделен народ лесно се яхва. И след като в миналия парламент т.нар.Синя коалиция плю до скъсване срещу ГЕРБ резултатът го сърбаме всички днес - БСП, ДПС и Атака са на власт и очакват удобната и разумна, както казваше покойния Андрей Луканов, опозиция "срещу" себе си. И забележете, г-н Радев, още непроходила като хората тази опозиция плюе повече срещу ГЕРБ отколкото срещу тези, които я очакват да проходи. Съмнително, г-н Радев, съмнително и глупаво. Ако не е ясно и целенасочено.

Milen Radev каза: То и аз толкова съм се хванал на приказките за слънчасването, г-н Йорданов!

Ангел Грънчаров каза: Г-н Йорданов, тезата Ви, че "такива като г-н Грънчаров" са виновни за ситуацията у нас и по-специално за положението в средите на т.н. десница е крайно любопитна; "грехът" ни е че си позволяваме да имаме претенции от нравствено естество спрямо такива политически дейци като Вас, за които явно моралът е "несъществена подробност"; такива като Вас, които заради политически интереси (влияние сред електората и пр.) са способни на всякакви компромиси от нравствен характер; аз пък ще Ви кажа, че тъкмо заради такива политически дейци или агитатори (като г-н Радев), които, било заради кариера, било заради личен просперитет, било заради натикване в листите за Парламента, било заради пъченето по парадите (когато са заели някой виден държавен пост) и т.н. нататък са способни да пренебрегнат и потъпчат всеки нравствен аргумент, сме стигнали до дереджето, в което се намираме сега. А "такива като Грънчаров" всъщност сме избирателите, които бяхме лъгани от такива като Вас "щастливци на съдбата" безброй пъти, само и само да Ви дадем гласа си и да Ви поставим на онова място, на което можахте да направите на воля своите поразии.

Ето, примерно Вие лично останахте в историята като председател на онова Народно събрание, което в периода на срамното управление на ДПС-БСП и Мултигруп (правителството на печално известния Беров) беше тъкмо управлението на мафията и мутрите, което сега, в лицето на управленията на Симеон, на тристранната коалиция, на Боко Борисов, ето, сега на Орешарски, непрекъснато се възпроизвежда. Интересно е, че въпреки това, което сторихте в ония години, съвсем не Ви е срам да говорите наляво и надясно че сте бил "срещу БСП", и то при положение, че сте им слугувал така усърдно в оня срамен период. Да, именно те свалиха покойния Стефан Савов и сложиха Вас, и с техните гласове Вие бяхте цели две години председател на НС, докато успяхте да прокарате в крайна сметка БСП на власт - тя взе цялата власт по времето на Виденов.

Простете, но на приказките на такива като Вас, дето вече са се опозорили в срамен колаборационизъм с БСП, които са им слугували, само и само да са около благинките, около кокала на властта, позволете да Ви кажа, че на такива като Вас ние, избирателите, вече съвсем не вярваме. Е, продължавайте да лицемерите, да се тупкате по гърдите, продължавайте да лъжете наивниците, наивници у нас, както се казва, бол, с лопата да ги ринеш, но знайте, че винаги ще има такива като мен, които няма да Ви оставят на мира, които ще тикат в очите Ви презираните от Вас морални аргументи. Щото ние, хората, дето правим това, сме от една друга "кръвна група", за нас само истината има значение - и ние никога не бихме я продали заради съображения за "целесъобразност", "полезност", "печелене на гласове", докопване до властта и пр.

Ще дойде неизбежно онова време, в което ще се разбере от мнозинството от народа, че безнравствената политика, за която Вие призовавате, не е печеливша, напротив, е пагубна - и тогава службогонците ще си отидете на мястото, което заслужавате. Заедно със своите фаворити, такива политически гешефтари като Боко, Доган, Царо (Вий, г-н Йорданов, и на него служихте, нали така?), Дмитрич, Желю, Гоце и цялата тази "плеада", която успя да опорочи и да превърне демокрацията в мръсна дума.

И още един въпросец, г-н Йорданов: кой Ви даде пари за да издавате в-к "ДЕМОКРАЦИЯ" в предизборния период, не бяха ли това пари на Боко, и то дадени с ясната цел: да сеете раздори и разкол в средите на десницата, да плюете единствения политик у нас, който е алтернатива на олигархичното статукво, а именно Иван Костов?! Е, дадоха Ви пари, Вие изпълнихте поръчката, Костов вече не е в Парламента, и какво, да Ви попитам, сега постигнахте? Сега само Боко е в Парламента, уж е "опозиция", а се вижда с просто око, че не знае какво да прави, и няма воля нещо да направи, т.е. той доказа, че освен че не става да е управляващ, не става да е и истинска, действена опозиция.

Сега пак зовете десницата за обединение с Боко, пак плюете РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК, пак правите нужното да сеете раздори - е, не Ви ли омръзна, г-н Йорданов, да Ви използват все едно че сте нещо като тоалетна хартия?! И това също като избирател, като гражданин с десни политически убеждения, искам да Ви запитам, пък ако щете ми отговорете?!

ЗАБЕЛЕЖКА: Ще чакаме да видим какво ли г-н Йорданов ще ми отговори; от истината, казват, силно боляло...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

13 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, то бива да лъжеш, но чак толкова не бива. За стотен път ще повторя повтореното досега 99 пъти. СДС издаваше вестник "Демокрация". Откъде ръководството е намирало пари е работа на ръководството на СДС. Но към вестника имаше голям интерес и той от втория брой практически до края се самоиздържаше от продажбите. В него работеха само 4 души. Във в. "Демокрация" политици са се ангажирали с определени твърдения, но те си отговарят за твърденията. Аз лично никого не съм плюл и ви моля да престанете да лъжете. Що се отнася до РБ нито го плюя, нито го хваля. Опитвам се да анализирам поведението му. Или и това вече е "забранено" от болшевишкото ви съзнание? Ти какво искаш, драги ми Грънчаров, да цъфна от щастие, че кукувицата вече не е кукувица? От самото начало правя опити да подскажа, че е необходимо единодействие и разбирателството на всички политически партии, които се САМООПРЕДЕЛЯТ като опозиция на сегашното правителство. И ви моля г-н Грънчаров не се опитвайте като дърт комунист, от сталинското коляно, да приватизирате морала. С БСП в колаборация Сашо Йорданов не е бил. Вярно е, случи се така, че трябваше да бъда председател на НС в период, в който СДС загуби властта. Но тогава СДС настояваше аз да продължа да изпълнявам тази функция и нито веднъж в СДС не е искана или дори обсъждана моя оставка. Разбира се, самият аз съм бил неведнъж на ръба сам да я хвърля. Но ме спираше само едно - убеждението, че от комунисти доверие нте се иска и пред комунисти оставка не се подава. Не искам да ви припомням, вие добре знаете, кой от популярните дейци на СДС е бил в коалиционен кабинет заедно с комунисти от БСП. И четете повече г-н Грънчаров написаното от мен - то ще ви отвори душата за добри мисли. Освободете се от злобата във вас. Тя ще ви унищожи. И нека заедно да подкрепим бъдещото ново управление на България.

Александър Йорданов

Ангел Грънчаров каза...

Значи не знаете откъде идваха парите за в-к ДЕМОКРАЦИЯ, ала старателно изпълнихте мръсната задачка: браво, г-н Йорданов, ето това Вашето се казва "здрав морал", а пък ний, дето се възмущаваме, наистина сме "болшевики", няма що; ако това Вашето е морал, аз тогава, разбира се, желая да бъда напълно аморален. А вестника Ви, който издавахте най-вероятно с пари на Боко, що да си кривим душата, г-н Йорданов, си беше гнусничък, си беше парцал: всичко, куцо и сакато, що искаше да плюне връз Костов, Вий благосклонно му дадохте думата, нали така?! Това си беше един антикостовистки парцал, ето, за такова нещо Вие не се посвенихте да получите пари, щото, предполагам, не сте издавал вестника съвсем безвъзмездно, все нещичко трябва да са Ви и плащали, нали така? Аз много щях да се срамувам ако бях на Вашето място, но интересното е, че Вие явно изобщо нямате никакви морални скрупули, ето това Вашето, г-н Йорданов, е вече феноменално, бравос! Явно Ви бива за политик, да, ама политиците от този сорт вече не смеете да се покажете на улиците, защо ли е така?! А това че обслужвахте властта на мафията по време на правителството на Мултигруп, пардон, на Беров, тогавашният Орешарски, и че останахте да я обслужвате когато ний, наивниците, всеки ден бяхме по улиците и площадите на България, искайки оставката му (както става и сега, този път срещу Орешарски), си е Ваш личен морален компромис, за който, няма как, ще си платите. Ще имате добрината да изпиете горчивата часа до дъно, а пък ако имате някаква капчица морал, ще се оттеглите по-далеч от така приятно димящия кокал на властта, щото се компрометирахте предоволно. Това е честно, тази е моралната позиция, г-н Йорданов. Моя милост е философ, преподавател по морал съм на младежта, г-н Йорданов, но не само за това държа на морала, а и защото съм български гражданин, който се е погнусил донасита от аморални политици, ето, затова искаме най-вече тяхната оставка. Едва когато с политика у нас се захванат хора, които имат известен морал, т.е. слушат съвестта си, и не са безскрупулни политически играчи, гешефтари и въжеиграчи, едва тогава българската демокрация ще си възвърне доброто име. А докато тия политици дирижират положението, тя ще бъде в положението на изнасилена жена, нещо повече, ще бъде в положението на жена, която е била принудена да проституира. Дотук докарахте демокрацията ни вий, политическите дейци от мафиото-мутренския период в българската политика, на който Боко Борисов е нещо като най-висшата еманация, българската политика и демокрация ще стъпят на здрава почва едва когато се отърват от вас...

Анонимен каза...

Понеже г-н Грънчаров, споменавате името на човек, когото аз уважавам - Стефан Савов, добре е да ви припомня, че не той бе свален от комунистите, а сам си подаде оставката. Това е фактологията. И още. След подаването на оставката той беше един от лидерите на СДС, които ме предложиха за председател на НС. И това бе логично, защото дотогава бях председател на парламентарната група. След мене такъв стана именно Стефан Савов. Като председател на НС запазих ръководните места в комисиите за СДС - председатели на комисии тогава бяха Александър Джеров, Михаил Неделчев, д-р Г.Карев, Георги Панев и др. да не кажете сега, че и те са предатели? Една от болестите на болшевишкото съзнание, казал го е Адам Шаф, е, че болшевика винаги смята, че само той знае истините на марксизма, само той държи ключа на комунистическия морал. Не изпадайте в тази роля Грънчаров, днес е 21 век. И моралното поведение днес в политиката е да бъдем непреклонни в искането ни за оставка на правителството и разумни, диалогични и склонни към компромиси дори, особено, когато става дума за такива между партии от едно политическо семейство - на Европейската народна партия. Впрочем, започнах да говоря като вашата любимка Надежда Нейнски и спирам.

Александър Йорданов

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, отново казвам, не сте вие моралния съдник на времето. Вижте имената на авторите публикували в "Демокрация" - и тях ли обвинявате в неморалност. Вестник "Демокрация", драги ми Грънчаров бе едно културно и достойно издание, в което публикуваха ярки личности и излязоха оригинални текстове - и политически, и културни, и на исторически теми. Отново ви повтарям, че аз съм работил само творческата работа в редакцията. И отговарям за нея. И тя е талантлива и ценна и затова вестникът дори и днес се чете, макар че е спрям да излиза преди три месеца. Четат го и в националната библиотека, четат го дори и в моя блог. И си го запишете с вашите червени букви - Сашо Йорданов никого не е обслужвал. Но, че имаше някои от "нашите", които обслужиха комунистите и им набутаха в техните ръце цялата държавна собственост това е факт и вие отлично го знаете. Но за тази истина вашият "морал" спи.

Александър Йорданов

Ангел Грънчаров каза...

Да бе, г-н Йорданов, всички вие, дето обслужвахте мафията така предано, бяхте все морални и "чисти", само единствен Костов беше "мръсник" - тия не ми ги пробутвайте на мен, пробутвайте ги наивниците, които може и да Ви се вържат. Примерно, опитвайте се да излъжете децата, ала на мен не ги пробутвайте. А че вестникът Ви, дето излизаше с пари на Боко, беше парцал, изпълнил една мръсна политическа роля, това е факт, и с никакви имена на автори не можете да измиете това петно в биографията си. А именно, че се съгласихте да изпълните тази мръсна политическа задача. Знам, че сте обиран, умеете да спекулирате, боравите с думите като опитен въжеиграч, но има едно нещо: моралният дефицит с нищо не можеш да прикриеш. То е все същото да излезеш с гол задник на улицата и да почнеш да изнасяш превъзходни политически речи за морала, за добрите обноски - или за политическата мода, за "новите политически дрехи на царя" и прочие. Има едно нещо: което е фатално за политици като вас: хората вече просто съвсем не ви вярват, колкото и да увъртате, каквито и политически салтоморталета да правите. Имайте поне мъжеството и политическото достойнство на толкова мразения от Вас Костов и се оттеглете. Успяхте да прогоните Костов и сега си мислите, че вече е дошъл вашият час - не е така, ох, как се лъжете, как горчиво ще съжалявате, че сте приели желаното за действително! Видя се, че без опитни и достойни политици като Костов цялата държавна машина почна да работи на празен ход, на празни обороти; работите съвсем не вървят. Ще дойде скоро денят, от който всички вие така много се плашите: протестиращите на улицата ще осъзнаят, че пак няма кой друг да ви оправя бакиите и ще тръгнат на шествие към дома на Костов в Драгалевци, да го молят пак той да спасява държавата и нацията. Да, ще дойде този час, треперете още сега, драги политически и медийни мижитурки, въжеиграчи, мерзавци, гешефтари, спекуланти, мафиоти и прочие...

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Йорданов, не е истина, че покойният Стефан Савов, Бог да го прости, сам си бил подал оставката. Първом новото мнозинство на ДПС и БСП (заедно със "сините мравки") свали него, а след това успя да свали от власт и г-н Филип Димитров, премиера на първото демократично правителство. първата Ви задача като нов председател на НС тогава беше да обслужите БСП и ДПС и да проведете майсторски процедурата по свалянето на първото демократично правителство, това на Филип Димитров. Заради тия услуги БСП и ДПС Ви държаха цели две години като председател, явно сте им бил доста удобен. Нали цялата теория тогава беше тази: да се създава фалшивия имидж, че правителството на Беров, макар и мафиотско, макар и поддържано с гласовете на ДПС и БСП най-вече, е "седесарско", е "демократично"; благодарение на тази лъжа, която Вие така добре обслужихте, СДС през 1994 г. загуби изборите и БСП взе цялата власт. Да, ама тогава, за Ваша зла участ, шеф на СДС стана Костов, и се започнаха бедите на мафиотите в политиката, пък и извън политиката. Оттогава още всички мразят Костов, щото с неговото име се свързват най-големите победи на демокрацията ни срещу мафията: по времето на Костов мутрите и бандитите бяха станали по-ниски от тревата. А след него успяха да вземат цялата власт, разбира се, с активната помощ на ченгетата... но тия неща вече са по-нови и се знаят, а за онова време, на Беров, са забравени, затуй и толкова се лъже за тях, но ето, за жалост, има такива като мен, които всичко помнят. И никому нищо не прощават. Знам, че Ви дразни това, затова така го изтъквам: проблемът ви, г-н Йорданов, е морален, това поне не съзнавате ли? А кой е съдникът, аз или народът, гражданите, човечеството, това вече няма никакво значение. Като български гражданин имам право да ви съдя, защото аз съм понесъл на своя гръб бедите, които ни нанесохте...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, аз ви говоря културно, вие продължавате да клеветите. Жалко. Така комунистите прикриваха собствената си морална недостатъчност - хулейки другите. Хвалете Иван Костов, колкото искате, но имайте благоразумието да разберете, че има и хора, които не мислят като вас. И те също са морални личности. И отново за ГЕРб и СДС. На изборите СДС се яви като противник на ГЕРБ. Гласувалите за СДС не са гласували за ГЕРБ. А от страниците на "Демокрация" няма текстове, които да хвалят ГЕРБ. Ако има намерете ги и ги публикувайте. И не клеветете. Защото започвате да изглеждате все по-дребен и нищожен. И жалко за философската ви "култура".

Александър Йорданов

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Да бе, г-н Йорданов, всички вие, дето обслужвахте мафията така предано, бяхте все морални и "чисти", само единствен Костов беше "мръсник" - тия не ми ги пробутвайте на мен, пробутвайте ги наивниците, които може и да Ви се вържат. Примерно, опитвайте се да излъжете децата, ала на мен не ги пробутвайте. А че вестникът Ви, дето излизаше с пари на Боко, беше парцал, изпълнил една мръсна политическа роля, това е факт, и с никакви имена на автори не можете да измиете това петно в биографията си. А именно, че се съгласихте да изпълните тази мръсна политическа задача. Знам, че сте обиран, умеете да спекулирате, боравите с думите като опитен въжеиграч, но има едно нещо: моралният дефицит с нищо не можеш да прикриеш. То е все същото да излезеш с гол задник на улицата и да почнеш да изнасяш превъзходни политически речи за морала, за добрите обноски - или за политическата мода, за "новите политически дрехи на царя" и прочие. Има едно нещо: което е фатално за политици като вас: хората вече просто съвсем не ви вярват, колкото и да увъртате, каквито и политически салтоморталета да правите. Имайте поне мъжеството и политическото достойнство на толкова мразения от Вас Костов и се оттеглете. Успяхте да прогоните Костов и сега си мислите, че вече е дошъл вашият час - не е така, ох, как се лъжете, как горчиво ще съжалявате, че сте приели желаното за действително! Видя се, че без опитни и достойни политици като Костов цялата държавна машина почна да работи на празен ход, на празни обороти; работите съвсем не вървят. Ще дойде скоро денят, от който всички вие така много се плашите: протестиращите на улицата ще осъзнаят, че пак няма кой друг да ви оправя бакиите и ще тръгнат на шествие към дома на Костов в Драгалевци, да го молят пак той да спасява държавата и нацията. Да, ще дойде този час, треперете още сега, драги политически и медийни мижитурки, въжеиграчи, мерзавци, гешефтари, спекуланти, мафиоти и прочие...
преди 41 минути · Харесвам
Александър Йорданов Г-н Грънчаров, аз ви говоря културно, вие продължавате да клеветите. Жалко. Така комунистите прикриваха собствената си морална недостатъчност - хулейки другите. Хвалете Иван Костов, колкото искате, но имайте благоразумието да разберете, че има и хора, които не мислят като вас. И те също са морални личности. И отново за ГЕРб и СДС. На изборите СДС се яви като противник на ГЕРБ. Гласувалите за СДС не са гласували за ГЕРБ. А от страниците на "Демокрация" няма текстове, които да хвалят ГЕРБ. Ако има намерете ги и ги публикувайте. И не клеветете. Защото започвате да изглеждате все по-дребен и нищожен. И жалко за философската ви "култура".
преди 33 минути · Харесвам

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Г-н Йорданов, не е истина, че покойният Стефан Савов, Бог да го прости, сам си бил подал оставката. Първом новото мнозинство на ДПС и БСП (заедно със "сините мравки") свали него, а след това успя да свали от власт и г-н Филип Димитров, премиера на първото демократично правителство. първата Ви задача като нов председател на НС тогава беше да обслужите БСП и ДПС и да проведете майсторски процедурата по свалянето на първото демократично правителство, това на Филип Димитров. Заради тия услуги БСП и ДПС Ви държаха цели две години като председател, явно сте им бил доста удобен. Нали цялата теория тогава беше тази: да се създава фалшивия имидж, че правителството на Беров, макар и мафиотско, макар и поддържано с гласовете на ДПС и БСП най-вече, е "седесарско", е "демократично"; благодарение на тази лъжа, която Вие така добре обслужихте, СДС през 1994 г. загуби изборите и БСП взе цялата власт. Да, ама тогава, за Ваша зла участ, шеф на СДС стана Костов, и се започнаха бедите на мафиотите в политиката, пък и извън политиката. Оттогава още всички мразят Костов, щото с неговото име се свързват най-големите победи на демокрацията ни срещу мафията: по времето на Костов мутрите и бандитите бяха станали по-ниски от тревата. А след него успяха да вземат цялата власт, разбира се, с активната помощ на ченгетата... но тия неща вече са по-нови и се знаят, а за онова време, на Беров, са забравени, затуй и толкова се лъже за тях, но ето, за жалост, има такива като мен, които всичко помнят. И никому нищо не прощават. Знам, че Ви дразни това, затова така го изтъквам: проблемът ви, г-н Йорданов, е морален, това поне не съзнавате ли? А кой е съдникът, аз или народът, гражданите, човечеството, това вече няма никакво значение. Като български гражданин имам право да ви съдя, защото аз съм понесъл на своя гръб бедите, които ни нанесохте...
преди 30 минути · Харесвам
Александър Йорданов Г-н Грънчаров, продължавате да лъжете. В парламента групата на БСП поиска оставката на Стефан Савов. Проведе се гласуване. Комунистите загубиха гласуването. С други думи - Савов остана председател на парламента. И тогава той САМ заяви, че единият глас в повече, с който е спечелил гласуването е НЕГОВИЯТ - и при това положение е принуден да си подаде оставката САМ. Явно философията ви пречи да познавате фактите. Аз бях избран за председател на парламента, когато Ф.Димитров вече бе премиер в оставка. И тук паметтта ви изневерява или съзнателно лъжете. Впрочем, в моя блог има има достатъчно пространен текст по този въпрос - В НОЩТА НА СПРЯНОТО ВРЕМЕ. Четете, Грънчаров, четете, за да спрете да лъжете и измисляте. Това е крайно неморално, за да не кажа по-силна дума.

преди 25 минути · Харесвам
Ангел Грънчаров Това, което не Ви изнася, г-н Йорданов, не е "клевета"... уточнете си термините. Това тук не е политическо театро, това е дискусия; Вие явно не можете да излезете от кожата си на политик, поради което не се усещате, че преигравате. Политиката, основана на лъжи, г-н Йорданов, умря, загина; нейното време мина. Сега иде друго време, неговото зарево вече се усеща, вече се види. И други хора вече са ни нужни. Разбира се, от миналото ще вземем най-доброто, ще вземем огъня. На пръсти се броят некомпрометираните, неосралите се (простете за простонародната, ала изразителна дума!) политици. Вие лично не сте сред тях. Костов, колкото и да Ви е неприятно това, е сред тях...
преди 21 минути · Редактирано · Харесвам

Анонимен каза...

Александър Йорданов Впрочем, да лъжете е ваша същност Грънчаров. Ето, сега виждам във вашия профил, че сте написали, че сте завършили философия в Санкт петербург през 1983 г. Тогава този град се наричаше Ленинград, в СССР. А философия е озчанавало много учене на МАРКСИСТКО-ЛЕНИНСКА ФИЛОСОФИЯ, което ви личи и до днес.
преди 21 минути · Харесвам
Александър Йорданов Разбира се, далеч съм от мисълта, че подкрепяте така горещо Иван Костов, въпреки допуснатите от него политически грешки, защото и той е учил в "братската" страна. Във вас тогава Грънчаров е инвестирано голямо доверие. Чувства се и днес.

преди 18 минути · Харесвам
Ангел Грънчаров Г-н Йорданов, ето че показахте своята пък същност: деградирахте дотам да се ровите в миналото ми и да търсите "компроматче" там, щото наистина Ви е много трудно да намерите някакво петънце в биографията ми. За разлика от вашата, в която, както се оказа, имате доста не просто петна, а цели клоаки. Та значи да лъжа било моята същност, тъй ли, колко мило? Аз пък ще Ви кажа, драги г-н Йорданов, дето се правихте толкова години на "седесар", на "антикомунист", на "демократ", на какво ли не, че градът на Петър Първи, мили ми г-н Йорданов, не е основан от Ленин, нали така? Комунистите може да са си го наричали както са си искали, но този град ще си остане Санкт Петербург. Така го наричахме ние, хората, които не бяхме комунисти, още тогава, също и руснаците, които не бяха комунисти, го наричаха така: "Питер" го наричаха, просто езикът ни не се преобръщаше да го наречем "Ленинград"; а ето че Вие с такова удоволствие пишете тази дума даже сега, обвинявайки ме в "лъжа". Впрочем, като сте толкова прецизен, да Ви попитам и това: защо приехте да работите и да получавате заплата в Пернишкия "университет", основан от Гоце Първанов и Боко Борисов, не се ли гнуси ваша милост от пари, подхвърлени й от комунистите? Както и да е, г-н Йорданов, пишете си каквото искате против мен, плюйте, за хора, дето нямат морал, да плюят по някоя личност е нещо като детска играчка, правете каквото щете. Излагайте се колкото си искате. Моята диплома била "съветска", това било, представете си, мой грях?! Ами каква да бъде дипломата ми, драги г-н Йорданов, след като Вашите политически приятели, комунистите, на които служихте така предано толкова години, бяха окупирали цели десетилетия България и не ни позволяваха да идем и да учим където си искаме?!
преди 8 минути · Редактирано · Харесвам

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров И Вий сте учил марксистко-ленинска философия, така девствени ми, така непорочни ми г-н Йорданов? Да не искате да кажете, че Вашето образование е било получено на Луната?!
преди 9 минути · Харесвам
Александър Йорданов Г-н Грънчаров, не се нервирайте, аз просто казвам факта. На дипломата ви пише Ленинград, а не Санкт Петербург. Нормално е да погледна вашата страница, така, както вие разглеждате моята, нали. Впрочем, в същото това време и аз съм чел т.нар. "съветски автори" - писатели като Шукшин, Белов, Распутин. А в областта на теорията на литературата много силно влияние ни оказа Юрий Лотман и Тартуската семиотична школа, както и Михаил Бахтин. А за Георги Гачев дори съм писал. Но все пак и през ум не ми е минавало да уча за комунист в Ленинград, сори!
преди 6 минути · Харесвам
Александър Йорданов Ех, г-н Грънчаров, г-н Грънчаров - славното съветско време е във вас. Усещам го. къде съм аз - един прост Шуменски университет, къде сте вие - Лениниград, марксистко-ленинска философия. И критика на буржоазната философия.
преди 2 минути · Харесвам
Ангел Грънчаров То за комунизъм не се учи, г-н Йорданов, то тая душевна извратеност, комунизмът, или си я имате в душата от по рождение, или я нямате. Ето, на Вас лично комунизмът си Ви личи откъдето и да Ви погледне човек, въпреки дегизировката и маската на "антикомунист", която сте си турил. Даже и брадичката тип "Владимир Илич", която сте си турил, Ви издава. Същите похвати, същият стил, същата мундщровка, всичко си личи, колкото и старателно да го криете. Позволете ми да знам това, добре съм го усетил и то на гърба си, цял живот се занимавам с такива като Вас, дето едно говорят, съвсем друго правят, ала същината им си личи от всяка фибра...
преди около минута · Редактирано · Харесвам
Напишете коментар...

Анонимен каза...

Когато свършат аргументите на помощ идват личните нападки. И защо вестник "Демокрация" след изборите на 12 май 2013 година отново прекрати издаването си, вероятно защото изпълни задачата си .......
Томи Томев.

врата за пожар каза...

Тук пишете доста любопитна информация и се радвам че попаднах на вашият блог.Това, че е разобличен веднага в писането на неистини, граничещо със злостна лъжа е нормално и се чудя на тези хора как си въобразяват че няма да излезе истината на яве.А пък и толкова нагли хора,които да казват че няма нищо писано от тях където да бъде характеризирано с елегантния атрибут да бъде обиждан Костов е глупаво понеже черно на било има всичко. Колкото и да се шегува се надявам такива хора които не уважат другите да няма място в правителството и в парламента.Благодаря за статията.