Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 9 септември 2013 г.

Кагебистко-ченгесарската лъжлива версия за историческата трагедия на България, започнала на 9.IX.1944 г.



Погледнете ако имате време за губене публикацията Чърчил ни дава на Сталин за наказание, съдържаща интервю на ченгето от ДС акад. Георги Марков (не оня Георги Марков, убитият в Лондон, не другият Георги Марков, бивше седесарско кресливо ченге от ДС, а третият Георги Марков, дето пак като втория е ченге от ДС, но също е и "историк", подобно на Божо Димитров), публикувано в парцала на Майкъл Чьорный, именно в-к "Стандарт"; аз я погледнах тази публикация и се погнусих; ето какво ми се наложи да напиша във Фейсбук, за да не се пръсна от гняв и от погнуса заради чрезмерната му лъжливост:

Тук е дадена версията за 9-ти септември, изразена от едно ченге от ДС, сиреч, кагебистко-ченгесарската версия за историческата трагедия на България: представяте ли си, Чърчил бил виновен за това, че Сталин завладял и окупирал България, а самият Сталин бил невинен като агънце и ни е окупирал, санким, само заради "доброто си сърце", та да не ни остави на "злите американци"; тия ченгета са непоправими лъжци, ако ще по пет академически титли да си сложат, пак си остават най-долнопробни комунистически лъжльовци!

Значи окупацията е извършена от СССР, но за нея пълната отговорност била носела... Англия - аз по-голямо увъртане не бях срещал доскоро; пълна ченгесарска гнус! Пияните сталинови комунистически орди нахлуват у нас и посичат българската свобода и независимост за пет десетилетия (само за пет ли? а не са ли повече, включително и до този момент съдбата ни се решава в Кремъл?), но за това били виновни, представяте ли си, западните съюзници!

То е все едно един крадец или убиец пред съда да заяви, че виновен за злодеянията му не е той самият, понеже има добро сърце, а е виновен... минувачът на улицата, който не го е бил възпрял от престъплението. Или била виновна човешката природа, дори самият Бог, който е дал на човека свободна воля, включваща и избора да се краде и да се убива. По-големи лъжци от комунистическите ченгета няма на света, те са олицетворение на самата лъжа.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Е, Георги Марков е кадесар, но в никакъв случай не е чалга-историк, а сериозен изследовател. Неговата книга за Балканската война например е много добра. В интервюто той може и малко да пресилва нещата, но не е съвсем неправ. Не става дума за това дали нахлуването на Червената армия в България, че и в цяла Източна Европа е било добро или зло, а дали е можело да бъде предотвратено. Това е сложен въпрос, на който засега няма окончателен отговор, както въобще в историята на Втората (и Първата) световна война има още много бели петна. Сталин например е настоявал непрекъснато пред Англия и Америка да ускорят десанта в Европа, но той става чак в 1944, с което се дава възможност на Червената армия на навлезе в Източна Европа. От друга страна е много спорно дали англоамериканците са можели да осъществят тази операция по-рано, вкл. евентуално да дебаркират и в Гърция да оттам да влязат в България.

Светът освен това не е черно-бял. Чърчил не е ангел или светец, той наистина е бил българомразец, освен това именно той разрушава Британската империя, отказвайки се от колониите. От гледна точка на английските интереси това е лошо. Англосаксонските историци също така остро осъждат сделката му със Сталин за процентите влияние в източноевропейските страни, която впрочем се обезсмисля след окупацията на тези държави от Червената армия, защото така Съветският съюз получава 100% влияние, а Западът 0%.

Изключвам обстоятелствата около личния живот на Чърчил, например че е бил хроничен алкохолик, както се говори, и с известни хомосексуални наклонности и вечно във финансови затруднения. Иначе той е имал наистина блестящи писателски способности и книгите му, по-скоро диктувани, отколкото описани лично, макар и в някои отношения остарели, се четат с удоволствие.

Анонимен каза...

А защо е трябвало въобще някой да "влиза" въоръжен в България - било руски войски, или английски? Още в първите дни на септември немските части напускат България. Тука не остава нито ЕДИН техен войник. България още от август води преговори за мир с Англия и Щатите, които дори информират Русия за тези преговори. Русия отговаря, че съгласно споразуменията между съюзниците, ако някоя държава е във война не със всички съюзници, а само с някой от тях, то това не е общ въпрос, а само на тази страна, която е в положение на война. Въпросът с България е въпрос на Англия и Щатите и Русия няма отношение, какво ще решават те. Навлизането на съветските войски в България е класическа форма на агресия в световната история. Не им е оказана НИКАКВА съпротива и западните държави са поставени пред свършен факт. Интересно е дали, ако Цар Борис беше жив, това е можело да се случи? В чий интерес е била неговата смърт и кой я организирал?
Гражданинът Парпулов

Анонимен каза...

Гражданинът Парпулов е прав, България е можела и е трябвало да остане встрани от всякакви инвазии и бойни действия, защото е била фактически неутрална страна.

Ако обаче цар Борис беше дал на Хитлер български войски за Източния фронт, те са можели да бъдат езичето на кантара, което да обърне нещата пред Москва или Сталинград, защото те са висели на косъм, и така Германия да победи във войната.

От смъртта на цар Борис интерес несъмнено е имала Москва, но не е съвсем изключено и англичаните да имат нещо общо и дори това да е съвместна съветско-английска операция, но това в сферата на спекулациите.

Ангел Грънчаров каза...

Англичаните нямат никакъв интерес от смъртта на един роднина на британския крал, какъвто е Цар Борис Трети. По-безумна версия от тази, че отравянето или убийството на Царя е съвместна англо-съветска операция аз досега в живота си не бях срещал... явно източникът й е един: лабораториите на КГБ...