Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 декември 2013 г.

Дали няма да бъда убит от някой инфаркт още преди да успея да разбера какво точно ще се случи?



Я пак да напиша нещичко в своето дневниче - не обичам да правя пропуски, щото движението по "горещите следи" си има своето предимство: свежест на впечатлението. Тя трябва да бъде съхранена и в текста. Ако отложа сега да пиша - тъй като времето ми е ограничено, трябва да бързам за работа, разполагам само с около час - то текстът, който сега ще се роди, никога повече няма да се роди. И ще бъде пропилян. А пък на мен ми се ще това "животоописание", каквото представлява моят дневник, да бъде пълно, нищо значимо от него да не липсва. Та за да няма подобна празнина ми се налага сега набързо да разкажа какво се случи вчера. В моите, тъй да се рече, преживявания и главоболия на тъй бурното ми всекидневие като преподавател по философия и гражданско образование в едно пловдивско училище. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

11 коментара:

Анонимен каза...

не бих рискувал да се хваля с такъв час, ако бях учител това е позор за учителя...защо се хвалиш грънчаров или защо ревеш...в 21 век подобно несправяне с учениците не се котира на пазара на труда..слагат ти етикет че не ставаш за учител и това е

ученик от 11 клас

Ангел Грънчаров каза...

Мда... много сте любезен (любезна), благодаря! :-) Това е Ваше мнение. Апропо, къде видяхте в текста ми "хвалене"? И как ще ни убедите, че сте ученик (ученичка) от 11 клас? :-) Щото може и да не сте, сиреч, да ни лъжете, пък същевременно се държите като нравствен ментор, а така не стават тия работи... грозни са! Бъдете здрав (здрава)!

Анонимен каза...

Според мен и двете страни имат аргументи.

Анонимен каза...

"На война, като на война". Какво да очакваш .... Всеки е прав за себе си, но .... и най-бляскавата победа е по-лоша от най-лошия мир. Някой трябва да отстъпи от полесражението. Обикновено това е по-мъдрия и по-кроткия. Та, г-н Грънчаров, мисля че е по-добре да престанете с тази тема. Просто спрете да пишете по нея и да видим какво ще се случи след това.

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, сам сте си виновен. Вие хапете, държите се предизвикателно, но врещите като кучка когато ви отговарят. Според мен не сте квалифициран нито като психолог, нито като философ, а най-малко като етик. По принцип е добре, че има лудаци като вас, отвреме-навреме да казват някоя истина като Мунчо в края на "Под игото", но за всяка истина има стотина глупости и не завиждам на учениците, принудени да работят с вас.
А че директорката ви е някаква злобна селска пръчка не се и съмнявам. Само дето вие сам, както се вика, си търсите боя.
Все пак бъдете здрав.

Анонимен каза...

Нещастник не те искаме като преподавател! НЕ Струваш, не преподаваш по учебна програма, няма учебници, точковата система ти е гола вода! Запомни ми думите!

Анонимен каза...

Ае спрете се да обвинявате Господина е ?Та ние учениците много ли сме хубави?А?Постоянно има 4/5 ученика,които развалят дисциплината
Няма как да не ти писне...

Анонимен каза...

как така не ти се разтуптява сърцето кат пишеш жалби..а? жалба зарад това че грънчаров не може да се оправя с работата си..

Ангел Грънчаров каза...

Тъй ли? :-) Колко мило?! :-) Някой май веч си изпуска нервите... това е превъзходно! :-) Да живей демокрацията! Истината винаги тържествува, а мерзавците ще бъдат справедливо опозорени...

Анонимен каза...

Комунистите ще дойдат !

Анонимен каза...

А във Вас няма ли някъде грешка, или само тези "циреи" са виновни?