Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 май 2014 г.

Очаквайте резултатите от една любопитна анкета



Седмица-две преди да бъда уволнен от ПГЕЕ-Пловдив проведох кратка анкета с част от класовете, на които преподавах; дадох им листчета, на които бях сложил извадка от официален документ, съдържащ директорската оценка за моята работа, като помолих учениците накратко да коментират прочетеното. На изображението се вижда как един ученик е коментирал текста, съдържащ директорската позиция. Тия дни, като намеря време, ще обобщя резултатите от тази анкета. В 7-8 класа я проведох, напълно анонимна, ученик раздаваше листчетата и ги прибираше след това.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

12 коментара:

Анонимен каза...

tova e samata istina i v 12j ima6e takava anketa i otgovorite bqxa kato tozi na snimkata

Tsvetelin Traykov

Анонимен каза...

"tova e samata istina" а в 11в и 11д защо не направи такава анкета Грънча? Отоворът е лесен, защото тези два класа сме видяли най-лошото от него! И отговорите щяха да са точно противиположните.

Анонимен каза...

Грънч тъпо ли ти е, в 9 клас те изритахме и след 2 години нещата се повтарят. Тъпо ли ти е, а?!

Анонимен каза...

Явно че в БГ доста хора са болни от болестта на "безгрешността" и "вечността". Надали има даскал в БГ, чийто метод на преподаване да не е "революционно нов", "прогресивен" или "безценен". Всички учители в БГ, точно както и докторите, политиците и архитектите, считат себе си за "уникални". Грънчаров е поредният пример!! Уволнили го и ето, как можаха, да уволнят "най- от най"!! Голяма работа, след като си ненужен ще те уволнят, а вие какво искате, до 70 години да преподавате тъпата си философия, която е едно бреме за учениците, особено в средно училище и то по електротехника.
За учителите, доктрите и политиците, техните професии са най-тежки!! Попитайте ги! Да работиш по 3-4 часа на ден, да си изливаш личният неприязън към деца е сигурно голямо густо. В момента всички даскали си "вадят" допълнително по още една заплата, необложена с данък, от частни уроци, издаване на помагала, и други подобни идиотизми. Това са пари, които излизат от джоба на родителите. "Вашето дете трябва да ми купи книгите, иначе няма да мине в по-горен клас, или да си вземе изпита"- това им са основните рекетъорски приказки. Точно като докторите!!! В същото време, има бюджет, кпйто не знайно защо не покрива нуждите на образованието? Ами защо?? Ми нека се запитаме, кой финансира издаването на книгите на Грънчаров?? Тези книги, той ГИ НАЛАГА СИЛОВО НА ДЕЦАТА ДА СЕ ЧЕТАТ!! Едно време, така трябваше да четем "Млада гвардия", "Разораната целина", "Мамино детенце", " как се каляваше стоманата" и други подобн идиотизми, които ни правеха да се чувстваме странно, поради неразбиране на авторският тъпизъм!
Грънчаров сега се опитва да се направи на "герой нашего времени", когато се бори за отстояване на своята "уникалност" и "неподобие", която той сам си е преписал че притежава!!!
А когато снимаше клипове с учениците си и ги пускаше в блога си, и ги наричаше "малоумни", тогава беше безстрашен "картечар", застанал в укритието на катедрата и стрелящ "безстаршно" срещу "малоумните" озверели редици на безвъоръжените редици от ученици!! Даже бе стигнал до идиотизма да "измисли" с "грънчарският" си "гений" и три-бална система за текуща оценка на децата, за да може да ги държи в "шах" и да посещават тъпите му занимания!!!
..............
Punishment is justice for the unjust!!!!

Анонимен каза...

Горното смирено собственоръчно го написа г-жа Анастасова, директор на ПГЕЕ в Пловдив

Ангел Грънчаров каза...

Гледам, че има и други хора, които се пържат на огъня на завистливостта, та затуй публикувам тук едно писмо до един друг изключително надарен завистливец, може да е от полза и тям; ето какво написах на прочулия се вече докторант Узунов, който ми написа следните думи, издаващи патологичната му завистливост:

"И не знам защо сте си въобразил, че сте толкова специален, неразбран и уникален човек, Грънчаров??? Хахахахах, продължавам да се забавлявам с постъпките на вашата "велика" личност! :) О, свободен дух! О, прероден Новалисе! :))))))))))))"

Да, това нещо ми е написал той, а пък аз му отвърнах ето как:

Докторант Узунов, някой казвал ли Ви е, че сте патологично завистлив? А знаете ли кои най-много се мъчат от тази болест - завистта? Ще Ви кажа щото съм състрадателен човек: некадърниците най-много се мъчат, тях най-много ги тресе и терзае тая коварна болест - завистта! Даже не Ви е неудобно да показвате колко много завиждате, ето това вече е крайната степен на завистливост. Това Вашето е направо феноменално, браво, удивлявате ме: дали вече във Ваше лице не се е родил вече българският гений, предречен от поета; да, дали пък вече не се е родил геният на завистта?!

Що-годе кадърният човек не завижда, а пък способният изобщо не знае какво е това завист. Способният се радва когато срещне талантлив човек, а пък некадърникът, като срещне способен човек, почва неизразимо да страда. Интересно е, че не сте разбрал тия неща, та поне малко да се криехте, да пазехте на скришно завистливостта си. Това означава, че вече не можете изобщо да я контролирате. Горко Ви! Хич няма да Ви е леко в живота, за съжаление.

Аз бих си позволил - като консултант Ви давам безплатна консултация - да Ви дам следния съвет: все пак опитайте да намерите онова занимание, за което сте роден, което най-много Ви се удава, почнете да се увличате в него, това ще намали огъня на завистта, на който сега се пържите. Оставете тая пуста философия, това не е Вашата сфера, потърсете своята истинска сфера. Млад човек сте, не е трудно да се преориентирате овреме.

По този начин ще се отървете от завистливостта си, иначе от нея мира няма да имате до последната си минута. Понеже съм човеколюбив човек, та затова си позволявам да Ви дам такъв един съвет. Един ден ще сте ми безкрайно благодарен за него! Успехи Ви желая! И гонете момите, докторанте, и те много ще намалят душевните Ви мъки.

С поздрав: Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Грънч, ти си тъп и малоумен на куче, едва ли има някой, който да ти завижда... Филмар!

Анонимен каза...

Госпожо Анастасова, я по-кротко! И пишете от свое име, така е подло. Знаем всички в училището, че вие цял живот сте писала само доноси но сега се поспрете малко не ви отива на стари години пак само да доносничите

Анонимен каза...

Ооо, още едно провинение, кара учениците да му се мазнят :-)

Димитър Митев

Анонимен каза...

zavur6ili y4enici

Tsvetelin Traykov

Анонимен каза...

Ако се е стигнало до там да ви уволнят, означава че наистина добре сте си вършил работата.

Образователната система в днешно време няма за цел да учи децата да мислят и учители които все пак се опитват да ги научат, са достойни за уважение.

Martin Marinov

Анонимен каза...

Колко синтактични и стилистични грешки има в директорската оценка?

Атанас Ганчев