Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 май 2014 г.

Среднощна обмяна на мисли по една изцяло и буквално сърдечна тема

Късно през нощта, след като си поспах на дивана пред телевизора, се събудих и рекох да вляза за малко в интернет, за съвсем мъничко, колкото да видя дали нямам някакво писмо. Е, оказа се, че имам, и то едно доста специфично писмо: една непозната дама ме попита, понеже била в момента в същото положение като мен, с болно сърце, какво аз съм решил преди време, когато и на мен като сега на нея лекарите са предложили да ми имплантират пейсмейкър, "водач на сърцето", "машинка", която да държи неговия ритъм под контрол; дамата също била учителка по философия като мен; а сега де, какво да й отговоря? За да ми пише в такъв момент явно се нуждае от съвета ми; е, отговорих, както можах, не зная дали съм й помогнал, дали пък не съм я объркал още повече; ето и двете писма, публикувам ги, може пък друг човек да е също в такова положение, може пък, знае ли се, човек, на който е сложен пейсмейкър, да каже как той мисли по въпроса, ако каже, аз ще предам на тази жена, която е пред това трудно решение:

Здравейте, г-н Грънчаров, осмелих се да Ви пиша по две причини. Намирам се в болницата в Б. и трябва да взема решение за поставяне на пейсмейкър и съм учител ПО философия в гимназията в Г. Имаме сходна съдба и моето сърце е аритмично и понякога стига до 200 удара в минута, сега ми казаха, че паузите между ударите били и по 2,5 sec. Което не знам дали е много или малко, но ми поставиха въпроса за избор... (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Тук трябва консултация със специалист-кардиолог, но за илюстрация ще приведа примера на бившия германски федерален канцлер Хелмут Шмид, който е на 95 години и има пейсмейкър (защо няма адекватна българска дума?) от около 40 години, пуши по няколко кутии цигари на ден и си е жив и здрав.