Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 май 2014 г.

Допуснахме младите да са без духовни устои - или да са оставени на себе си в търсенето на някакви опори



Получих ново писмо от онази същата дама, преподавател по философия, която в момента се намира в болница - и с която започнахме кореспонденция тъй като имаме родствена съдба, а също така и едно и също заболяване на сърцето. Покрай другото започнахме да обсъждаме различни проблеми, нека да ги наречем философски, въпреки че са преди всичко човешки; виж: Предишната публикация Сърцето си има своя логика, а природата не бива да се опитваме да я "поправяме". Получих ново писмо от въпросната личност, ето го, а пък по-долу можете да прочетете какво й отговорих: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Кога за последни младите НЕ са били объркани в ценностно отношение – през 1949, 1956, 1981, 1988 или ако се върнем назад: през 1912, 1878, 1356, 866 или кога?

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, напълно подкрепям вашето мнение. Училищата и Мон днес работят усилено по създаването на наркомани, алкохолици, пияници, пушаци както и всякакви други отрепки и прошляци, неспособни, неможещи и незнаещи! Такава е масата млади хора днес, което е жалко и истината трябва да се казва такава, каквото е, ако нещо ще се променя, а не само удобни лъжи и бездействия да се пропагандира!

Адриан Асенов

Анонимен каза...

А и не забравяйте, господин Грънчаров, че днешното общество е съставено най-вече от конформисти, които са програмирани по определен начин, и за това на много хора им е трудно да проумеят истината!

Адриан Асенов