Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 май 2014 г.

Дали "здравите сили" на политическия аморализъм, безсрамието и националното предателство отново ще надделеят над здравия смисъл?!




(КРАТКА БЕЛЕЖКА: Удивително е съвпадението на моето разбиране по проблемите на български живот и по оценката на случилото се у нас в най-новата ни история с разбирането на г-н Иво Инджев, което констатирам като чета тази статия; нямаме разминаване нито по един пункт. В този смисъл аз няма какво да добавя, г-н Инджев е изложил пределно ясно и моето разбиране, което ме освобождава от потребността да пиша по същите въпроси.)

Този текст вече почти сте го чели, защото почти съм го писал, така че направо може да го пренебрегнете, ако ви стори досадно познат. Но в деня за размисъл преди най-странните избори в четвъртвековната история на странния ни преход към демокрация ще формулирам още веднъж размислите си като прогноза на миналото, което не бива да се повтаря.

А изборите са странни заради факта, че са формално европейски, но се водят в условията на (анти)патриотична агитация в полза на държавата, която заявява като своя официална доктрина недопускането на суверенни европейски държави в Европейския съюз. И в името на тази главна задача, която си поставя чуждата държава, всичките 4 парламентарно представени партии в България заявяват единодушно, че въпросната държава не бива да бъде санкционирана от Европа. Къде е прословута „друга” гледна точка? (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Bacho Кольо каза...

След по-малко от два часа нашите сънародници ще се наредят пред урните, за да гласуват за европейски представители. Сигурен съм, че въпреки малкия брой гласували /избирателна активност - около 30%/ българинът ще прояви здрав разум и:
1. Няма да изпрати в Брюксел нито един депутат от партия или коалиция, която заема антибългарска позиция по отношение на Южен поток
2.Няма да изпрати в Брюксел нито един депутат от партия или коалиция, заела откровено антируска позиция по отношение на украинската криза.

Засега - довиждане!
И умната!
Аз ще се появя тук след 13-14 часа за да потвърдя сбъдването на прогнозата си.

Ангел Грънчаров каза...

Другарю пропагандист, днес е забранена политическата агитация и пропаганда! Но вие кога ли сте уважавали законите, та сега ли?

Значи такава задача сте получили от Москва: в Европарламента да не изпратим нито един депутат, който да държи на българския интерес - а всичките да работят там за руския интерес? Защо сте толкоз откровен, таваришч? Най-вероятно ще Ви удържат от заплатата, тия неща трябва да се държат в тайна. А може би направо ще Ви уволнят? И как ще се храните тогава?

Bacho Кольо каза...

Каква агитация , бе Грънчаров, каква пропаганда!?! В блога ти я да надзърнат двама човека, я не. Тебе ли да агитирам?!?
Пиша , защото ми е кеф да го видя прачетено. Ей на:
Днес, на евроизборите българският народ ще накаже партиите, които подкрепиха одеските фашизоиди, взели живота на десетки мирни граждани по най-жесток начин.
Ще накаже антибългарските партии, саботиращи изключително важния за България "Южен поток"
Кеф! Друго си е човек да го види прочетено.

Ангел Грънчаров каза...

В блога ми, таваришч, надзъртат дневно най-малко 500-1000 човека. В някои дни посетителите на блога са 2-3000 и повече. Това за твое сведение, въпреки че добре го знаеш: неслучайно си назначен за дежурен по блог, та да казваш на читателите ми каква е "правилната линия". :-)

А ти иначе показваш само, че си неспасаяем комуноид, дори те е избило вече в путински кагебистки национал-комунизъм, което именно и показва, че не си българин, а си национален предател!

Bacho Кольо каза...

Приятни избори! В 21.30 съм тук.

Ангел Грънчаров каза...

Иди изиграй един казачок!

Bacho Кольо каза...

Сбърках, признавам си. Българите изпратиха в Брюксел М. Кунева - представителка на антибългарска коалиция. Там, госпожата ще продължи злокобнота си дейност против българската икономика и енергетика.