Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 24 май 2014 г.

Нравствено-психологическата консултация и терапия на душевните мъки на безподобния докторант Узунов продължава

Продължавам с увлечение да консултирам и да провеждам специфичен курс по терапия на душевните мъки на безподобния докторант по философия от СУ Узунов. За последно му писах ето къде Некадърниците най-много се мъчат, тях най-много ги тресе и терзае тая ужасна болест - завистта!, дадох му една подробна консултация, а той реагира като... шашкънин, абе изложи се ето как; но въпреки това аз смятам, че има надежда, затуй и като съвестен хроникьор ви представям най-последната ни обмяна на мисли и чувства:

Докторант Узунов каза: Хахаха, оправихте деня ми :))))) Морален, етичен, вежлив - вие сте свободен дух! Хахаха, какъв съвет от човек с минимални познания дори по история на философията? Ако бяхте постигнал нещо в живота си, може би щях да взема думите ви сериозно. Пропадате с всеки изминал ден, Грънчаров. Още обаче има шанс за вас: обесете се! Така ще се спасите! ;) Помислете над предложението ми!

Ангел Грънчаров каза: Май напипах раната в душата Ви, а, докторанте! :-) Затуй ли сте толкова сте толкова пестелив този път с оплювките? :-) Я се изхрачете малко по-мощно?! Няма да се излагате я? :-)

С поздрав: Ангел Грънчаров

Докторант Узунов каза: Че как :) Поне тази утеха си измислете след като стана видно, че и за даскал сте импотентен :))))))) ако ще се чувствате по-добре, създавайки си илюзии, хахаха, ваш проблем. Животът, за съжаление не е блог/фейсбук и виртуални like-ове не променят факта, че сте негоден за редактор, за даскалче, а още по-малко за философ. Цялата гилдия или ви се подиграва или не е чувала за вас, о Свободен дух :)))))) Трагикомичен сте ;) (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

Хахахахахахахах, светило Ангел Грънчаров, хахахахаха, разбирах че сте зле, че нещо не е наред с вас, но с това писмо доказахте, че дори в лудницата ще ви бъде прекалено тясно. Хахахахахахах, цял свят се занимава с вас, вие не знаехте ли? Всички преписват от вас, завиждат ви, мразят ви ... това е някаква нова патология, нещото, което сте развил. Хахахахахаха, точно от каруцари ако преписвах, доникъде нямаше да стигна в живота. Дори за даскал нямаше да мога да се преборя да стана. Хахахахахаха, сериозно ... някой знае ли колко сте побъркан??? :)))
Това че аз имам време да си губя с вас (като мишка в аквариум сте, просто ви дразня, а вие реагирате първично, хахахаха) не означава, че сериозни хора като университетски светила изобщо знаят, че съществувате. И вас ви боли от това. Нали? Вие никога няма да успеете да стъпите, не на малкия пръст, дори на една милионна от сянката на Цочо Бояджиев, Георги Каприев, Нина Димитрова, Ангел Стефанов и още много добри интелектуалци, които всеки ден правят нещо за образованието и за това знанието да продължи да съществува.
Жал ми е вас... не мога да завиждам на пропаднали хора. :) Съжалявам ви, това е което изпитвам към вас. Жал ме е, че толкова години живеете на инат, против себе си, другите и света ... Жалка история!

Докторант Узунов

Ангел Грънчаров каза...

Драги ми докторант Узунов,

Опитах се да Ви помогна, но явно на Вас Ви харесва да продължите да пребивавате в болестта - болестта на патологичната озлобеност и на завистта. Зная добре, че някои хора дотолкова са затънали в болестта, че зя тях здравето им се вижда нежелано - щото разваля комфорта им. Неспособността за вътрешна промяна, пребиваването в инертността, нежеланието за постигане на поне известна степен на свобода, отдаването на твърдата железо-бетонна догматика и отсъствието на каквото и да било гъвкавост са категорично свидетелство за антифилософската тенденция във Вашето развитие, която ще Ви доведе дотам, накъдето сте се устремил, до там, където заслужавате: до тинята на тресавището на псевдо-философската и псевдо-научната антиинтелектуалщина и на доцентстката кухоглава фукльовщина. Е, аз Ви протегнах ръка, за да Ви спася, Вие обаче решихте да си останете верен на своята деформация, т.е. явно решавате да продължите да си подготвяте една доста жалка съдба. Разбира се, уважавам правото Ви на избор, да, обаче в случая няма избор, а има плъзгане по сякаш намазаната със свинска мас наклонена и затова така хлъзгава плоскост на празноглавото и аморално фанфаронство. Недейте споменава имената на личности като Цочо Бояджиев, на Георги Каприев или на Калин Янакиев и пр., щото те живеят на съвършено друга планета в сравнение с човешкия тип, който Вие олицетворявате. Между другото Ц.Бояджиев е мой учител във философията (заедно със Здравко Попов), с него (с тях) години наред съм поддържал най-добри колегиални отношения, бъдете спокоен, тия хора знаят за мен, но много се съмнявам дали някога ще узнаят за Вас. По простата причина че те са философи, а Вие до този момент вървите в посока, противоположна на онази, която би могла да Ви изведе някога до нея.

Но иначе сте невероятно интересен феномен на българския живот - понеже сте образцов продукт на дефектиралата отвсякъде образователна система на България. Затова и Ви отделям толкова голямо внимание, знаете, аз съм изследовател и много си падам по разните му там душевни патологии, щото благодарение на тях може да се откроят по-релефно ония проблеми, които като индивиди и като нация имаме да преодоляваме - с оглед живота в страната ни да се нормализира все някога. Излиза, че вашият случай с категорична яснота показва, че дефектното и в корена си сгрешено българско образование продължава да възпроизвежда в масов мащаб онази комунално-комуноидна психика, за която си мислехме, че ще изчезне по необходимост в резултат на промените; да, ама не, ето, Вие сте пример, че тя не изчезва, напротив, много е жилава. Комуноидният тип, който Вие олицетворявате, се познава по това, че изпитва злобна ненавист към суверенната, към самостоятелно мислещата и към одухотворената личност - Вие в туй отношение сте преуспял до крайна степен, изпадате в нещо като оргазъм на злобата при вида на една свободна и достойна, щастливо живееща личност. В този смисъл Вие за мен сте безкрайно интересен тежък случай, и затова си поставям изследователската задача да проверя дали изобщо има надежда на такива хора съвременната екзистенциално-хуманистична (философска) психология с нещичко да помогне. Е, до този момент нямам особен напредък, но самия факт, че се поддадохте на моята диалогичност и ето, успявам вече повече от месец да водя някакъв диалог с вас, е голям напредък; надежда за поправянето Ви, сиреч, за очовечаването Ви значи все пак има! Явно защото несъзнавано все пак усещате екзистенциалната бездна, в която сте заплашен да паднете, Ви подтиква да разговаряте с мен, търсейки изцеление. Тъй че - винаги съм готов да Ви се притека на помощ. А тия баналности за "моето психично състояние" и пр. не си струва да ги повтаряте в несвяст: опитвате се, дето се казва, на краставичар краставици да продавате, т.е. излагате се като кифладжия. (Не мога да разбера как именно се излагат кифладжиите, но ето, използвам този народен израз.)

С пожелания за здраве, най-вече душевно!

С поздрав: Ангел Грънчаров

Ангел Грънчаров каза...

П.П. Забравих нещо най-важно: момите, гони момите, докторанте, момите ще те спасят, не си почивай и миг, гони само момите, те са твоето спасение! :-) Никакви консултанти и лекари не могат да ти помогнат така добре като някоя мома, която ще благоволи да ти даде ония дарове на природата, за което копнее тялото ти, а пък душата ти така страда, че я е избило на комунизъм даже! :-) Комунизъм е равно на образа към личността и преклонение пред комуната, за твое сведение ти го казвам, щото доцентите от СУ едва ли са ти го казали.

С поздрав: Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Едно си баба знае, едно си баба бае ... вие сте като комунистически даскал. Запомнил сте наизуст няколко реда и се мотаете около тях. Скучен. Безинтересен. Каквото и да му каже човек, той си върти едно и също: момите, злобата и ощипаната невеста. Не научихте ли нещо друго? Видя се, че историко-философски познания нямате, за даскал НЕ ставате, за редактор също. За преподавател в университет пък още по-малко. Изобщо дотолкова негоден и скучен сте... аз се отказах вече сериозно да се аргументирам.
Прочел сте един Фройд (дори в това се съмнявам), знаете си някакви хамалски обиди и ... няма повече. За 40 или за 30 години не успяхте ли малко повече да се развиете?
Господин Грънчаров, вземете си направете едно предаване ала Езо Ти Ви и там проповядвайте свободен дух, отваряйте очите на хората, колко са злобни, низки и как образованието ги е осакатило ... Маг Грънчаров! Надявам се по за "маг" да имате сили и компетенции, след като за НИЩО друго не сте годен...

P.S. Ако трябва да използвам вашата техника за нападане (типично женска бих казал, не, типична за една стара мома на 50 години) явно освен МОМИТЕ и СЕКСА друго нямате в главата? Интересно. Хората, които най-малко правят секс, обикновенно най-много говорят за него. Ако сексуалният ви живот куца, импотентен сте и т.н., моля ви престанете да нападате хората с личните си болежки. Засрамете се! По манталитет и речник си приличате с почти всеки хамалин и със застаряващите стари моми, клюкарки ... да, СТАРА МОМА, ГРЪНЧАРОВА :)))))

Успешен ден, другарю :)

Докторант Узунов

Ангел Грънчаров каза...

Я, докторант Узунов започна дори да става остроумен! И почти духовит! Игрив даже! Я какъв феноменален напредък? Терапията ми явно дава резултати! Бравос на мен! :-) За да ускорим напредъка, да Ви дам, докторанте, още един съвет:

Не мислете за стари моми, а за младички! Думата импотентност не я употребявайте, щото това издава безсъзнателен страх да не се изложите в най-решаващия момент! Мислете само за потентност, нали знаете колко коварна е мъжката участ: а не се справите с мъжката роля остава Ви женската, а това за един мъж е доста унизителна роля. Тъй че не Ви стигат другите проблеми, сега проблем с ориентацията Ви да се появи, сакън, плюйте в пазвата си! Гонете младите моми, докторанте, те ще Ви избавят от скучната нАука! И от душевните Ви мъки ще Ви спасят, като злоба, завист и прочие, и так далее. И от комуноидността Ви ще Ви спасят.

Пробвайте, не се толкоз страшни пустите моми! напротив, много са сладички! :-) Взех да се съмнявам, като гледам реакциите Ви, да не сте девствен още? Абе, докторант Узунов, туй е срамота вече! Действайте смело, няма да съжалявате. Абе в тая София момите къде изчезнаха бре? Успех! Все ще намерите някоя...

С поздрав: А.Г.

Анонимен каза...

Хахахахахах, нали девствен, комунист, ощипана мома, чакайте да се сетя още от определенията ви ... хахахах, онова за докторантите, как го казахте...??? Ех, забравил съм ... как ги раждате само не мога да проумея. :)))))) След известно време може да стана наркоман, безбожник... и винаги си противоречите с определенията и окачествяванията на хората ... :))))
Да очакваме ли нова книга след уволняването ви? Книга за състоянието на българското средно образование и критиките ви към него? Аз вече се надявам ...

Докторант Узунов

Ангел Грънчаров каза...

Аз Ви казах: пренебрегването на гоненето на момите Ви е най-големият и съдбовен екзистенциален проблем, който поражда неадекватността Ви спрямо реалностите на живота. В това число и неспособността Ви да оцените реално ситуацията в науката, творчеството и философията, щото сте заслепен от въпросната ненавист, бликаща от крещящата Ви неудовлетвореност на сексуална почва. Вашето личностно развитие е блокирано на тази основа - и затова нищо друго не може да Ви спаси. Тъй че действайте - ако искате да постигнете щастието си и да предотвратите цялостното потъване в бездната на завистливостта и безпочвената озлобеност спрямо изявите на свободните хора. Преди време беснеехте срещу действията на ранобудните студенти, сега не можете да спите заради списание ИДЕИ и заради книгите на Ангел Грънчаров, утре кой знае на какво ще Ви избие. Но Вие сте си виновен. Не спазвате най-простите предписания на разумното живеене. Едва след като осъзнаете тия неща ще започнете да се поправяте. И да се инатите нямате никаква полза. Приемете живота какъвто е - а неговото очарование може да Ви го покаже само една сладострастна мома. Нима е толкова трудно да разберете това?

С поздрав: Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Уважаеми другарю Грънчаров,
аз нали ви казах, че вашите аргументи са в стила на старите моми. Кой е задоволен, кой е недо...ан (с извинение, не че вие, с вашия хамалски език, имате срам!). Разбирам защо сте непоносим. Вие сте елементарен и досаден. С такъв речник и с такъв начин на мислене, то всеки втори, взет от улицата, спокойно може да върши онова, което вие сте вършил.
И сега какво? Един импотентен уволнен даскал се е разтревожил за моя сексуален живот. Понеже много обичате психологията - нали знаете принципа: онова, от което си комплексиран, го приписваш на другите хора. Явно вие отдавна не използвате някои части на тялото си и обвинявате цял свят, че е сексуално незадоволен. Хахахахах, просто сте за съжаление.
А онази измет РАНОБУДНИТЕ СТУДЕНТИ, предполагам вие ги подкрепяте, дядушка Грънчаров? Какво мога да очаквам от един пропаднал (и продължаващ да пропада) човецец ...


П.С. Ако толкова ви се прави секс и истинските жени не ви пускат, че дайте да ви уредим на вас някоя студентка! Може би затова ги плюете, стари Хумболд Хумболд... хахахахахаха... или оставате само с чорапчетата??? Гледайте да не се претъркате с чорапчетата на ученичките...

Докторант Узунов

Ангел Грънчаров каза...

Почнахте да беснеете, докторанте, значи съм улучил болното Ви местенце; дори започнахте върху мен да проецирате собствените си недъзи :-) Давайте все в този дух, то е вид терапия, излейте си душевната мъка до дъно, туй нещо ще Ви облекчи. Остава само и някоя мома да си намерите и работите ще Ви потръгнат. Което и Ви го желая. Оставате пустата философия, от нея само се изнервяте - пък и завистливостта Ви тресе непрекъснато. Но момите ще Ви спасят от терзанията Ве, действайте, няма да съжалявате! Един ден ще сте ми благодарен за "досадните съвети", които съм ви дал. Апропо, защо да са досадни съветите ми след като всеки здравомислещ човек би Ви казал същото? Щом толкова Ви изнервят съветите ми, значи са правдиви, нали знаете древната римска поговорка: "Ти се гневиш, о, Юпитер, значи аз съм прав!" :-)

С поздрав: Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Хахахахаха, сериозно, вие сте за лудница!!!! Сега дори ми крадете аргументите, хахахахаха, напипал съм отдавна болните ви места. Да ви ги припомня:
1. Импотентен
2. Историко-философски необразован
3. Злобен
4. Човек, който НЕ е годен дори за селски даскал...


Тцтцтцтц, мъчеха ли ви неосъществени копнежи към малките ученички? Нека да си припомним какво пишеше в заповедта ви за напускане - с една дума НЕГОДЕН ... не предава правилния материал. И на децата ли говорихте в лицето колко са зле и колко велик сте вие? И на родителите ли обяснявахте, как не трябва да си пращат децата в университет, а да ги оставят да се учат при вас. :))))
Опитайте, моля, да си измисляте собствени аргументи, не ме копирайте
Забавен сте. Е, доста плосък, но пък забавен ... вечно обиденият на света Грънчаров, на Директорката, на Професорите, на Комунистите ... на криво гърне - целият свят му е крив!

Поздрави, Грънчииии... чакам да пишете глупостите си ... И си погледете фейсбук профила, да откриете колко много ЗЛОБА се сипе оттам ... ;)

Докторант Узунов

Ангел Грънчаров каза...

Давайте, беснейте още, бравос, напредвате, карайте така, има шанс съвсем да се освободите един ден от непоносимите си душевни мъки и терзания! :-) Апропо, доста невротичен Вие принуденият и показен хохот, знаете ли какво издава той? Направете си справка в енциклопедиите, няма да Ви образовам безплатно я?! :-) Кажа Ви нещо, научите го и почвате да го повтаряте като папагал. Аз Ви казах, че сте образцов дефектен продукт на сгрешената ни изцяло образователна система, Вие пък се захванахте да демонстрирате правотата ми, няма нужда повече, убедихме се че е така, драги ми докторант Узунов!

Докторант Узунов, казах ли ви, че сте поразително инфантилен?! Тази инфантилност знаете ли за какво говори? Пак няма да Ви кажа, за да се помъчите да научите сам. Моят подход е такъв, той е най-изнервящ за зомбита на сгрешената ни в корена си образователна система като Вас.

Пропуснахте да ми кажете колко часа сте преподавал някому, гледам, че се изказвате доста "компетентно" в тази област, но си личи, че робувате на най-ретроградните педагогически и методически практики. Докторанте, не чувствате ли че се изложихте като на-презрян кифладжия?! Няма ли да ви е срам да се покажете във Факултета, щото там все пак има доста стойностни хора?

Спрете се малко бре, момко? Нямате ли друга работа освен да плюете жлъч?! Аз ви казах, тия пусти моми са Вашто спасение и изцеление, давайте, променяйте се, гонете момите, че сте станал страшно нещастен завалия... жалка картинка изобщо, и най-интересното е че не го усещате... това знаете ли за какво говори?!

С поздрав: А.Грънчаров

Анонимен каза...

Едно, другарю, не успях да разбера. По какъв начин успявате да уловите в написаното беснеене? След като нито обижам, нито поставям много !!!!!, нито ви пиша с главни букви??? :)))))
Вие сте ми отегчителен. Но понеже сте инат като магаре, а аз съм още по-голям инат от селски даскали, затова продължавам. Отегчихте ме преди време и дори не ви прочетох едно от писмата. Само го запазих в архива, за да отиде един ден в Музея на българската глупост, който смятам да създам. И какво стана след това? Аз се спрях, понеже бях отегчен, а другарят Грънчаров ме обвини, че съм се скрил в миша дупка. Изобщо вие пищите отвсякъде колко гаден е светът, колко гадни са хората и ... след това обвинявате другите как сипят злоба. Измисляте си, че ви крещят? Че ви мразят и т.н. Не е ли това поведение на стара мома??? :))))
Пак да повторя: 1. ВИЕ СТЕ МИ СМЕШЕН, ЖАЛЪК и 2. ОТЕГЧИТЕЛЕН СТЕ, научих ви репертоара, много селски при това, вече наизуст ...

Поздрави, другарю

Докторант-другар Узунов

Ангел Грънчаров каза...

Драги ми докторант-другар Узунов, налага се да повтарям, такъв е терапевтичният подход, който прилагам във Вашето лечение, явно, въпреки многоучеността си, не сте запознат и с това. Цялата работа е да изразходвате натрупаните по отношение на "дразнителя" емоции, щото ако не го сторите, има опасност да се пръснете от злоба (или от завист, или от двете). А като изразходвате чрез отиграване тия натрупани и заседнали нейде в душата Ви емоции, ще се освободи енергията, натрупана в тях, което ще Ви доведе до така мечтания катарзис. Ще почувствате невероятна лекота. Също така ако се захванете с обичайното занимание на хората на Вашата възраст (именно гоненето на моми), ако почнете да използвате момите по предназначение, а не за водене на интелигентски разговори с тях, това много ще спомогне за внасяне на ред и хармония в затлачения Ви душевен живот. Четете моята книга ЖИВОТЪТ НА ДУШАТА: ПСИХОЛОГИЯ, но от първите й две издания, в библиотеките трябва да ги има, ще научите много важни неща за самия себе си. Цялата работа е да Ви спасим за живота и за науката (нАуката).

И тъй, как върви гоненето на моми? :-)

С поздрав: Ангел Грънчаров