Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 28 юли 2014 г.

Една прекалено еретична мислъ: не е ли време и Боко, наший народний кумир, да се оттегли от политика?!

След като Серьожка Дмитрич, тъй да се рече, "замина в историята", то не е справедливо там да замине и Боко Борисович, с оглед да се запази баланса, пък и те бяха с Дмитрич "дупе и гащи", добре си партнираха, взаимно си помагаха, като скачени съдове?!

Мисълта ми е, че падането на Дмитрич дали не е прелюдия и към заника на Боко Всемогущего?! Он се провали, всички разбраха, че управлението на една държава за него се свежда до резане на ленти и до перчене пред бодрите телевизионни репортерки, дали вече не е време, с оглед доброто на нещастната ни, сякаш прокълната родина, и Боко да се оттегли от политиката, а пък в ГЕРБ начело да излезе някое друго, що-годе по-приемливо лице?

Само подхвърлям тази идея, знам, че у нас разумните неща трудно се приемат, виж, глупостите и простотиите много вървят, страшно се пласират. Кога ли кукловодите ще разберат, че и Боко като Царо се изчерпа, че са нужни нови лица, един Бареков не стига, щот той, горкият, е точно копие на Боко, е нещо като негова карикатура!

Или кукловодите сметат, че българската наивност и глупост е безпределна, че българското малоумие няма граници?!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Spasimir Ignatov:

Тя партия ГЕРБ не може да съществува без Баце! Махне ли се Баце и партия ГЕРБ отива при партия НДСВ! Трайно извън парламента!

Ангел Грънчаров каза...

Знам. :-) Така е! Самата истина говориш. Аз затова така предлагам. Знам, че това ще се случи, но го предлагам - за доброто на България. Отпадне ли Баце ще дойдат истинските политици, които вече могат да направят онова, което е потребно, а Бацето само пречи и разваля. Това ще се осъзнае, ама требе време. Българският реотан трудно загрява...

Анонимен каза...

ако се махне Бойко, БСП ще спечели с огромно мнозинство. Миков е лидерът, който им трябваше, с вида и имиджа на Иван Славков.
Казвам го не за да се заяждам, а защото е истина - за добро или зло, Костов НИКОГА няма да спечели никакви избори в България. Същото звучи и за наследниците му от РБ. Или ще е ГЕРБ, или ще е БСП, която в средносрочен план ще бъде заменена от ДПС.
Такова е населението.

Ангел Грънчаров каза...

Костов вече е печелил избори в тази страна, и то така както никой друг не ги е печелил (мисля с 53%, да не бяха и с 57%!)... където е текло, пак ще тече...

Анонимен каза...

Да, той спечели изборите с 56%, което е нечувано за българската политика, тук сте прав, единствено вторият мандат на Георги Първанов като президент е сравним с над 60% на първи тур, но при много ниска активност.
От това обаче не следва нищо, тъй като само 4 години Иван Костов взе едва 18% от гласовете, което също няма аналог като загуба на доверие. За сравнение НДСВ спадна от 43 на 18%, БСП от 46 на 26 през 97-ма и от 30 на 17 през 2009, а ГЕРБ от 39 отстъпи само на 32 през миналата година. В политиката е важно, както казвате, отново да тече. За момента само ГЕРБ, БСП и ДПС са показали, че могат да повтарят високи резултати на избори, докато СДС, НДСВ и Атака много бързо отстъпват от спечелените позиции.