Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 септември 2014 г.

Инцидент: антидемократично настроена директорка прати биячи срещу мирно протестиращи граждани на тържеството в ПГЕЕ-Пловдив по случай първия учебен ден!



Очаквайте повече подробности за недопустимия инцидент, заснет на клипчето; упражнено беше насилие, накърняване на неприкосновеността на личността срещу Явор Ганчев от неправителствената организация Национална мрежа на родителите, който ме подкрепи в протеста; плакатите, които държахме и които ни бяха отнети, смачкани и скъсани от насилниците, всъщност бяха плакати именно на тази организация под надслов ПРОМЯНА НА ОБРАЗОВАНИЕТО СЕГА, за отхвърляне на авторитарния модел и искане за демократично образование, за плурализъм на формите на организация и обучение с оглед премахване на тоталния монополизъм, хегемонията на държавната образователна бюрокрация.



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

11 коментара:

Анонимен каза...

Как по точно е изпратила биячите след като се вижда как приветства учениците.

Ангел Грънчаров каза...

Много просто. Малко преди да почне да чете абракадабрата си от общи приказки (смятана за "реч") директорката даде съответните нареждания на съответния човек, който се погрижи да приведе волята й в действие точно в момента, когато тя започна да чете речта си, та после кратуни като теб да могат да зададат тъй умния си въпрос:

Как по точно е изпратила биячите след като се вижда как приветства учениците?

Апропо, слага се въпросителна накрая като се задава въпрос. Тия неща се учат в трети клас...

Анонимен каза...

Ти си абсолютно побъркан, готов си да провалиш първия учебен ден на учениците, за да тичаш след собствените си вятърни мелници.

Срам ме е че има учители, които толкова години са прекарали в училище и са учили толкова много деца. Ти си позор не само за образованието, но и за българския народ!

Ангел Грънчаров каза...

И как именно щях да проваля първия учебен ден на учениците, другарко? :-) Би ли се опитала да дадеш що-годе смислено обяснение? :-)

Също така не е зле да опиташ да обясниш защо теб именно те е срам заради това, "че има учители, които толкова години са прекарали в училище и са учили толкова много деца"? И за какво именно те е срам, дай да видим, че взе да ми става интересно? Разбирам да те е срам, ако ти лично нещо си правила не както трябва, ама в случая, убий ме, не мога да разбера за какво по-точно те е срам? :-)

И, на последно място, не е зле да опиташ да хвърлиш известна светлина защо точно аз съм бил "позор не само за образованието, но и за целокупния български народ"? Коя е причината за да се превърна аз лично в такъв страшен позор? Какво толкова съм направил, че ми оказвате такава висока и незаслужена чест? :-) Предполагам, смятате, че съм позор, щото:

1.) Обичам да задавам непрекъснато някакви крайно неприятни въпроси за немислещите, от рода на тези, който току-що зададох и на теб;

2.) Щото обичам свободата и демокрацията и се боря те най-сетне да намерят подобаващото им се място в българското училище;

3.) Станал съм пълен позор щото цели 30 години съм учил хиляди млади българи и българки да мислят със собствения си ум;

4.) А може би съм "пълен позор" щото съм написал повече от 20 книги;

5.) Или щото съм написал сума ти учебни помагала, с помощта на които младите хора могат да напреднат в полето на философия, на идеите, ценностите, духовността и пр.;

6.) Щото от 6 години издавам три пъти годишно едно философско списание, носещо името ИДЕИ, което работи за интелектуалното, духовното, личностното и пр. развитие на младите хора в България;

И т.н., моля те, драга другарко, да се поясниш, да имаш добрината да обясниш как именно и защо моя милост е станала, както благоволи да се изразиш:

"позор не само за образованието, но и за целокупния български народ?

Анонимен каза...

според мен 15-ти септември е празник и е неподходящ за протести. 16-ти щеше да е по-добър избор.

Ангел Грънчаров каза...

А пък според мен точно празниците са най-подходящи за протести. Лесно мога да се аргументирам. Я да чуя Вашата аргументация - стига да имате такава...

Райчо Радев каза...

Ангеле,
Поздравления за теб и за Явор.
Не успях да дойда и да те подкрепя, защото имам ангажименти в съда.
Протестът е успешен, защото провокацията показа неадекватното поведение на администраторите, чрез охраната и "активния" ученик, както и на пасуващото множество. Битката за промяна в образованието е и ще бъде отчайваща, защото множеството граждани не осмислят, не разбират потребноста от тази промяна.
Райчо

Анонимен каза...

Благодаря, Райчо! Знам, не съм се и съмнявал, че винаги си готов да участваш в такива граждански прояви. А че администраторката си изпусна нервите и нареди плакатите ни да бъдат скъсани, а ние да бъдем изгонени от училищния двор потвърждава моята отдавнашна констатация, че това училище трябва да бъде спасявано от пораженията на напълно ирационалното поведение на управляващата го пълновластна особа.

Анонимен каза...

празникът е за празнуване. Протестите са за промяна начина на работа. Поради това смятам, че един протест би бил по-ефективен на 16-ти, а не на 15-ти

Анонимен каза...

А какво се празнува на 15-ти след като системата е изгнила отвсякъде? Смесването на празник и протест е израз на съзнание за отговорност. Помислете поне малко. Значи вие одобрявате насилието срещу протестиращите?

Анонимен каза...

И къде да се протестира на 16ти? В градските нужници ли? :)))