Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 24 октомври 2014 г.

Заповядайте и вие "На Агората..."!


Получих два отзива на гражданина Радомир Парпулов по повод на вчерашното първо излъчване на новото предаване "На Агората с философа Ангел Грънчаров" (видеозаписът на предаването може да се види на ето този линк.). За мен всеки отзив, мнение, коментар, критика и каквото и да било по повод на предаването е интересен и важен, ето какво пише г-н Парпулов:

Драги г-н Грънчаров, както вече разбра, гледах предаването. Поздравявам те! Намирам го за много интересно и МНОГО полезно. Много удачен първи участник - с интересно минало и честна позиция! Браво! На добър час!

Парпулов

Драги Грънчаров, още живея с мисълта за хубавото предаване. Поздравявам те, защото е нещо толкова необходимо на честните граждани на България. Трябва някой да удари камбаната за тревога!

Продължавам да мисля, че най-важното е подмяна на съдебната ни система от корен. Накрая твоят събеседник говори за "Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, причинени на гражданите" - ЗОДОВ. И какво странно съвпадение - в днешния брой на в. "Стършел" има статия за този закон на първа страница - "Закон узаконява беззаконие"! Предлагам ти да я прочетеш, защото този вестник е твърде сериозен и в него ще намериш много идеи за твои коментари.

Желая ти успех!

Парпулов


КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: И така, вчера, 23 октомври 2014 г. стартира телевизионното предаване по Пловдивската обществена телевизия, наречено "На Агората с философа Ангел Грънчаров". Да си кажем "на добър час!" и да започнем да работим за да направим едно чудесно, полезно, смислено предаване.

Моля, включете се със свои предложения за разнообразяване и подобряване на предаването - понеже то по идея е на всички мислещи и имащи какво да кажат активни, ангажирани граждани, именно на гражданите, имащи смелостта открито да изразят позицията си по най-важните, по съдбовните човешки проблеми; сиреч по ония проблеми или "проклети въпроси", по които най-малко сме склонни да мислим, въпросите, които постоянно отбягваме. А точно по тия въпроси трябва да мислим най-много и да разговаряме най-свободно, с увлечение и въодушевление, със страст даже - бих си позволил да кажа.

Та значи заповядайте, предлагайте и се включете, моля почувствайте предаването "На Агората..." като свое, то наистина има намерението да стане предаване на свободните мислещи граждани, имащи при това отношение към истински важните за съвременния човек неща, към духовните неща. Всичко добро и до нови срещи!

Заповядайте "На Агората..."!



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Гледах на видеото първото предаване. Хареса ми встъплението на водещия г-н Грънчаров както и разговора в студиото.Пловдив има нужда от едно такова предаване, особено когато в него се дискутират въпроси от ежедневието на българската политика. Пожелавам успех на г-н Грънчаров!

Vasil Karaivanov

Анонимен каза...

Успех, приятелю!

Атанас Ганчев

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря! :-) Здраве да е само, ще се постараем да поработим за едно добро дело.