Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 януари 2015 г.

Интересен казус, поставен от египетския президент Абдел Фатах ал-Сиси



“Това мислене - и аз не казвам “религия”, а именно “мислене”, - това тяло от текстове и идеи, които ние през годините сме сакрализирали до такава степен, че да се отклоним от тях вече е почти невъзможно, антагонизира целия свят... Възможно ли е 1.6 милиарда мюсюлмани да искат да избият останалото население на света - т.е. 7 милиарда - за да могат да живеят те? Невъзможно!”

“Аз казвам тези думи тук, в “Ал Азхар”, пред това събиране на учени и проповедници - и нека всемогъщият Аллах да ми бъде свидетел в деня на Страшния съд... Това, което ви говоря, не можете да го усетите, ако останете в капана на своята умствена нагласа. Вие трябва да пристъпите извън себе си, за да можете да го видите от една по-просветена перспектива.”

“Аз казвам и отново повтарям, че имаме нужда от религиозна революция. Вие, имамите, сте отговорни пред Аллах. Целият свят, повтарям пак, целият свят очаква следващия ви ход... защото тази умма (световната мюсюлманска общност) се раздира, тя се разрушава, тя се премахва - и тя се премахва с вашите ръце!”

Египетският президент Абдел Фатах ал-Сиси в своята реч пред университета “Ал Азхар”, най-прочутото ислямско религиозно училище в света; президентът е дълбоко вярващ мюсюлманин, но ето, стигнал е до такива изводи - това какво ни показва и говори?

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: