Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 17 януари 2015 г.

Гледната точка за вярата на бесовщината, на духовната ощетеност, наречена комунизъм

По публикацията със заглавие Първи опит за дискусия по проблемите, поставяни в поредицата „Въведение във философията на вярата и религията“ в блога на Дискусионния клуб днес откривам коментар, в който е изразено "научно-комунистическото" и "войнстващо атеистично" разбиране, ето го, не само като куриоз, а и като пример, че бесовщината и духовната ощетеност, наречена комунизъм, е още жива (в някои глави):

ВЕРО-УЧЕНИЕ, т.е. да се УЧИШ да ВЯРВАШ БЕЗ ДА МИСЛИШ, БЕЗ ДА ПОДЛАГАШ на АНАЛИЗ и КРИТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ нещо, писано 80 години след като Христос си е заминал. Т.е. Библията е в съществена степен ФАЛШИФИЦИРАНА и освен това което и да било свещено писание си има НАУЧНО обяснение. Така че не ВЕРО-УЧЕНИЕ, а НАУЧНО МИСЛЕНЕ ни е необходимо. Трябва да се съберат на едно място ВСИЧКИ РЕЛИГИИ, да се вземе от всяка полезното като поуки и практика и всичко това да се превърне в НАУКА и ПРИЛОЖЕНИЕ. Защото всяка религия е била ПЪРВОНАЧАЛНО НАУКА или поне УЧЕНИЕ за връзката на човека с Космоса и как да устрои обществото по космическите закони. Но след като тая наука или учение се ИНСТИТУЦИОНАЛИЗИРА в църква (СЛЯПА ВЯРА), тогава това учение се превръща в религия за ПРОМИВАНЕ на МОЗЪЦИ с цел ВЛАСТТА да управлява САМОНАВИВАЩИ се БИОРОБОТИ. Така с помощта на религията са избити МИЛИАРДИ хора за кефа и богатствата на малцина.

Виж тук какво е НАУКА и какво е РЕЛИГИЯ и от къде произлиза последното ПОНЯТИЕ. Никак не е весело. Така че майната му на веро-учението, което ще обслужва МАФИЯТА и никой друг.

От самото създаване на религията, тя служи само и единствено на властта и дори тя самата е власт както в Рим. Атеизмът НЕ ИЗКЛЮЧВА вярата в доброто и моралните ценности, но първо ги ОСЪЗНАВА НАУЧНО, а не СЛЯПО както при религията.

Най-висш израз за човещиния е НАУКАТА, което стига до 10-то ниво на интелигентност, докато вярата е само на ТРЕТО ниво на интелигентност.

Моралът е ОСЪЗНАТО или ПОДСЪЗНАТО поведение в зависимост от ОСМИСЛЕНИ или НАЗУБРЕНИ ОБЩЕСТВЕНИ ЗАКОНИ, които могат да ПРОТИВОРЕЧАТ на Космическите, но могат и да са в хармония с тях. Последното ще стане, ако има наука, а не вяра. Щото ако има САМО вяра, лесно ще те излъжат…

Прочетете ВНИМАТЕЛНО всяко свещено писание и ще разберете, че НЕ ВЯРАТА, А НАУКАТА Е НАЙ-СВЕЩЕНОТО нещо за човека, израз на АБСТРАКТНО-ЛОГИЧЕСКОТО МИСЛЕНЕ, което при животните липсва.

Щото Ангел тук приема за ТЪЖДЕСТВЕНИ понятия ВЯРА и БИБЛИЯ, което е коренно различно. Защото аз уважавам Библията, но я съм я подхвърлил на КРИТИЧЕН анализ и стигнах до извода, че ако тя се СПАЗВА, обществото ще е ОК. Но понеже поповете и технте началници само ВЯРВАТ в нея, БЕЗ ДА Я РАЗБИРАТ, затова нищо не казват, че обществото е построено ПРОТИВ ЗАКОНИТЕ НА БИБЛИЯТА на морала.

Така че ква полза от вероучение, ако децата ни само и единствено си ВЯРВАТ, без да разбират НАУЧНО библията и от там и обществото?

И обратно, ако има повече НАУКА в училище, тогава ще има и повече ВЕРО-УЧЕНИЕ, но вярата ще идва от ОСЪЗНАТИ чрез науката истини, а не ПАПАГАЛСТВАНИ от поповете простотии в повечето случаи.

Написа: Toni Bon

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте, проблемът с вероучението е, че налага догмата на една религия. За мен е по-полезен предмет за история на религиите - да се видят гледните точки на християни, мюсюлмани, будисти, индуси, неоезичници. Но понеже българският народ не е дорасъл за подобно нещо, по-право е тези предмети да се покриват от етиката, а не от вероучението.
Поздрави!