Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 февруари 2015 г.

БКП-БСП, тази злокобна партия, е нещастието на България!



Преди малко получих следното писмо; авторът му е на 92 години и живее в Пловдив; казва се Павел Ангелов; току-що звъннах на този човек, разговаряхме, ще пиша по този случай отделно, историята е интересна и ще има продължение (непременно в близките дни ще се срещна с него!); към писмото му е приложен и текстът, написан от него, който на много места е бил цензуриран, трит, крит и т.н.; разбира се, публикувам непременно същия текст в блога си, чудесен е, казва една истина, която трябва да стигне до колкото се може повече хора; а ето сега какво г-н Ангелов ми пише:

Уважаеми г-н Грънчаров,

От известно време насам имам впечатление, че предлаганите от мен мнения и забележки относно актуални обществени въпроси за публикуване в сайтовете на Интернет или изчезват от монитора или не се явяват там, където трябва да бъдат.

Обръщам се към Вас като съмишленик (какъвто предполагам сте) да ми отговорите дали и към Вашите предложения усещате подобно нещо? Не ми е ясно кои са евентуалните "модератори" или "медиатори", които преценяват какво може да се пуска в мрежата или да се изтрие, къде се намират и дали е възможно подобно вмешателство. Като илюстрация прилагам един материал, предлаган няколкократно в "Уеб-кафе" и в моя профил в Фейсбук, който изчезва неизвестно защо.

Ако имате повече какво да споделите по въпроса и ако считате това за полезно, моля свържете се с мен на тел. ...

ЧЕСТ И СЛАВА НА УБИЙЦИТЕ!

Ще си призная откровено, че навикналата ми на какви ли не глупости, подлички внушения и грубо скроени лъжи памет бе разтърсена от последната изумителна творба на един всезнайко, Георги Атанасов, спортен журналист (!), под заглавие “Фашизъм на дози” (в-к “Уикенд” от 21.02. т.г.). Темата бе ежегодния т.н. “Луков-марш” по случай годишнината от терористичното убийство на генерал Христо Луков, по поръчка на БКП. Позволявам си, от висотата на моите 92 години (роден съм през 1923 г.) и, следователно, жив свидетел на събитията, да изясня на гореказания “учител по история” няколко напълно приети от всички честни общественици факти:

Първо, в България фашизъм е имало не преди, а само след 9-ти септември 1944 г., така че нито организацията на Българските Национални легиони, нито нейният водач ген. Христо Луков могат да бъдат обвинявани в антисемитизъм или каквито и да било гонения срещу комунисти- те никога не са и били на власт за да упражняват подобна дейност! Самият ген. Луков е достоен военен служител, участник във войните за обединение на България и организатор на модерна армия в периода 1935 – 1938 г.

Съюзът на легионерите (СБНЛ), чийто водач бе той, обединяваше истинските българи, възпитани в дух на патриотизъм, върховенство на държавата и Царя и готовност за саможертва. Непростима обида е да наричаш ген. Луков "военнопрестъпник", а участниците в т.н. Луков-марш - "лумпени"! Това, което кара разпенения спортен журналист да ги нарича така бе твърдата позиция на СБНЛ срещу комунистите и тяхната БКП, верни слуги на Русия и щедро поддържани от нея. Тази злокобна партия е нещастието на България. Тя винаги е работила срещу нашите интереси, кроила атентати и въстания, тя вкара бедния ни народ в срамна война срещу единствения ни приятел – Германия!

Твърдя, че Германия, споделяща с нас последствията на жестоките Версайски и Ньойски договори, е разбирала и съчувствала на нашата съдба. Тя накара Румъния да ни върне Южна Добруджа - докато Руският император беше честван в Кюстенджа като герой при заграбването й.

СБНЛ плати скъпа дан за тази патриотична позиция през периода между двете световни войни. Тази позиция съвпадаше с мнението и предпочитанията на мнозинството на народа. Партизанската война, направлявана от Москва, не бе популярна – тя бе проява на заслепени и продажни агенти на Коминтерна и доведе до освирепяване на борбата между различните политически групи. Лозунгът “Смърт, смърт!” непосредствено след 9-ти септември ечеше във всички кътове на родината, което не е било никога досега.

Членовете на СБНЛ до един бяха репресирани, било със забрана на образование и на работа, било с интерниране в трудови лагери или най-често с многогодишен затвор и убийства без съд. А те бяха около 50 хиляди! Бих подарил цялата си пенсия на този, който ми посочи поне един само член на Легиона, непострадал от комунистическата власт в продължение на 45 години.

Авторът вика на помощ за тезата си и обществеността на западните демократични страни – какво те знаят за България? Съветвам ги да проучат историята на БКП и пагубната й роля за съдбата на родината ни.

Впрочем домораслият “учител по история” и спортен журналист в “трудовете” си е оплюл около себе си всички наоколо: президенти, премиери, държава и кого ли не. И то със самочувствие на самодържец, властелин на истината. Спестява, разбира се, само своите господари, които са... досещате се кои.

Забележително е, че същият съвсем точно определя, че у нас се “дозира” фашизъм – именно от такива журналисти - фашизъм от вида, който ни управляваше 45 години. Остава само да възкликне: ЧЕСТ И СЛАВА НА ТЕРОРИСТИТЕ-УБИЙЦИ!

Павел Ангелов–Пулиев, Пловдив

С уважение: Павел Ангелов-Пулиев

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

18 коментара:

Анонимен каза...

Eее, гледам, че от известно време всичките антикомунисти тръгнахте да се фашизирате ама не вярвах, че ще паднеш толкова низко, Грънчаров. Да пееш литании за тоя фашистки убиец и неговия Съюз на легионерите, изкопирал програмата си от Нацистката партия. Това ли е новата мода сред вас евро-атлантическите хуманисти? Това ли е "единствения ни приятел" – нацистка Германия? Значи да чакаме и някоя статийка във възхвала на Бандера, пък защо не и на Хитлер дори? Нали неговата лелеяна мечта е и ваша - краят на Русия и руснаците.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, не зная дали си забелязал, че този текст не е писан от моя милост; второ, "фашизирането", за което говориш, е характерно не за антикомунистите, а тъкмо за комунистите, те се фашизираха при това на дело, преобразиха се в национал-комунисти, другояче казано, във путлеристи, в поклонници на руския Хитлер. Тъй че не е нужно да се мъчиш чрез викане от типа "Крадецът вика: "Дръжте крадеца!"" да прехвърляш вината, дето се казва, от болната глава върху здравата. Но е известно, че вий, комунисто-комуоидите, никога в историята нищо друго не сте правили освен да лъжете. И да убивате де, то си се знае, че убиването е част от манталитета на примерния комунист...

Анонимен каза...

"...разбира се, публикувам непременно същия текст в блога си, чудесен е, казва една истина, която трябва да стигне до колкото се може повече хора..."
Това ти ли си го написал или не, очевидно си съгласен със съдържанието му?
Не мога да разбера защо болната ти глава пак намесва комунистите навсякъде. Дълг на всеки човек и хуманист е да заклейми цялата пасмина от фашистки и неофашистки фюрерчета така усърдно подържани от вашите американски приятели. Ако наистина беше демократ, на какъвто се правиш, ти трябваше да си първия, който да излезе на протест срещу възраждането на нацизма и нацистките убийства в Донбас.
Но понеже си слуга на хищни и безскрупулни господари чакаш да чуеш какво ще ти наредят, за да ни проглушиш ушите ни с лъжите си. И като истински слуга бързаш с две крачки пред тях, те поне още лицемерно заклеймяват фашизма.

Ангел Грънчаров каза...

Виж какво, драги ми комуноид, недей да се напъваш тук при мен да лъжеш, няма как да минат лъжите и напъванията ти. Вий, комуноидите, всичко наопаки го възприемате, на черното бяло викате и т.н., най-безочливи лъжци сте. Иди си изпей песента в някой квартален клуб по комунизъм-путинизъм, там може е некоя рубла да ти дадат. Апропо, вий комуниодите, вече сте национал-комунисти, сиреч, нямате право да употребявате думата "фашисти", щото сред нея себе си характеризирате. Русия е най-фашистката, сиреч, най-национал-комунистическата държава в света...

Анонимен каза...

Пак бягаш от въпроса като насран, да ти имам и философското образование. Разбрах параноичният ти мозък за какъв ме има, но ти ми обясни защо такъв горд демократ и храбър евро-атлантик като теб разпространява в блога си статия в подкрепа на един български минифюрер, отявлен нацист и антисемит, и изразява съгласие с написаното? Като такава епична борба си водил с тоталитаризма от банките на Ленинградския университет, докато агресорът Русия ти е плащала стипендията, що не смутолевиш две-три думички и за фашизма, ей така от приличие. Знам че всъщност му се възхищаваш, 'щот гледам и на Бандера си фен: http://aig-humanus.blogspot.com/2014/03/blog-post_9312.html

Ангел Грънчаров каза...

Комунодчо, не се напъвай да мислиш, щото единствената ти мозъчна клетка може да изпуши и тогава какво ще правиш? :-) Ти като цензор ли ми се изживяваш, та си се развълнувал толкова какво мисля, какво публикувам, какво защищавам и какво ценя?

Какъв е Луков и какъв е Бандера ще ги оцени историята и техните народи, не комуноидните рублофилци като теб. Тъй че се успокой малко. Днес стори ли метани на Ленин? Щото ако си забравил може мумията му да ти се обиди. :-)

В "Ленинградски" университет не съм учил, а съм учил в Петербургския университет - по простата причина, че градът на Петър Велики все пак не е бил основан от Ленин, както си мислят болните комунистически глави като теб. Между другото, Ленин не е също така и създател на света, както вероятно си мислят комунистическите тикви като теб.

Стипендията не ми я е плащала Русия, а българския народ (в това число и моите родители), който десетилетия наред беше ограбван от съветския и комунистическия окупатор. Парите, дадени ми като стипендия, аз след това върнах и с лихвите на същия този народ, като десетилетия наред работих на нивата на българското образование, полагайки усилия да помогна на младите щото комунистическата отрова да не порази и техните мозъци - както е поразила примерно твоя.

Що се касае до т.н. "фашизъм", мога да отбележа само това, че фашистките убийци са много жалки аматьори в сравнение с кръвожадните комунистически убийци. Това изразява моето мнение по въпроса. Генерал Луков не е бил никакъв "фашист" или "антисемит", бил е просто български патриот, поради което комунистическите убийци и предатели на България са го и убили. Разбра ли как стоят нещата в това отношение, подла комунистическа гнидо?

Анонимен каза...

Абсолютно! Никакво антиеврейско законодателство не е имало в България, не сме били в Тристранния пакт, Луков не си е въртял търговийката с германците, купувайки скрап... пардон... танкове (ей, гледай как се повтаря историята, досущ като фарс, нали? :-)), Бандера е светец, Пилсудски е национален герой... И имаше едно момче там в Германия дето ако беше успяло днес всички щяхме да караме мерцедеси и да са изтрепани руснаците ама... гадните комуноиди му строшиха хатъра...
А и най-важното не сме фашисти! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Комуноидчо, не се напъвай да се правиш на духовит, ще скъсаш некоя жила у мозъка си от напъване - и какво ще правим после?

А кажи нещо сега за престъпленията на комунистите, за убийствата им, кажи, да чуем, гледам, че ги чаткаш тия работи... Кажи също и за това как другарят ти Путин се превърна във фашист, в национал-комунист де, то е същото...

Анонимен каза...

Големи изроди тия комунисти наистина! И ядрена бомба на Хирошима пуснаха, и виетнамските джунгли гориха с напалм, и с касетъчни бомби покриха камбоджанските долини, и с обеднен уран Югославия бомбардираха и 500,000 иракски деца умряха от глад от техните санкциите...

Ангел Грънчаров каза...

Ти майю скъса тая пуста жила в мозъка от напъване. Аз ти казвах да не се напъваш толкова, ама не ме послуша. И дърдориш глупости. Я кажи нещо за ГУЛАГ, за ЛОГОДОМОРА, за 100-те милиона убити, за стотиците милиони хора, лишени от достоен живот, разказвай, да чуем, комунистическа гнидо...

Анонимен каза...

ЛОГОдомор са само твоите писания, повтарящи досущ най-мракобесната нацистка пропаганда (не знам дали знаеш че нацистите измислят митовете за ЛОГОдомора и после братята американци ги повтарят)
"...за стотиците милиони хора, лишени от достоен живот..."
Не знаех, че визираш капитализма в този си пост, Грънчаров? Голям комунист си станал!

Ангел Грънчаров каза...

Знайно е, че комунист съвест няма. Демонстрираш го, презряна червена гнидо.

За комунизма говоря, другарю урод. При комунизма хората живееха без достойнство и без свобода. При "капитализма" е съвсем различно. Свободата е като отрова за вас, комунистите и комуноидите...

Анонимен каза...

Без комунистите днес щеше да живееш в един добре интегриран и икономически ефективен концентрационен лагер, така че им благодари поне за това, че отърваха света от Франкенщайна, който създаде капитализмът.
"При "капитализма" е съвсем различно."
Кажи го на ония стотици милиони, които и до днес живеят в средновековното мракобесие на компрадорски диктаторски режими, подкрепяни от работодателя ти САЩ.

Ангел Грънчаров каза...

Ти не само си червена гнида, но и си умствено болна гнида :-) Събуди се, гнидо, вече е 21-ви век. "Мисленето" ти е на нивото, характерно за представите от началото на ХХ век, терминологията ти е взета директно от книгите на на бесния сифилистик Ленин...

Анонимен каза...

Не в 20-ти, а в 19-ти век се опитват да върнат човечеството твоите любимци неолибералите като почнем още с убийцата Тачър и склеротика Рейгън, в кошмара на черния Лондон. А ти до Ленин още не си дорасъл, върти си грамофонната плоча и се опиянявай от звука на собствения си глас.

Ангел Грънчаров каза...

Ходиш ли в Мавзолея да палиш свещ на мумията на Ленин, а, гнидо? :-) За Рейгън и за Тачър не се изказвай изобщо, щото живееш в друго измерение и не можеш да ги разбереш. За вас, комуноидите, свободата е подобна отрова...

Я кажи как стана комуноид? Много си крал при комунизма ли и затова си го обикнал толкова, или пък просто мечтаеш да паразитираш и да бъдеш носен на гърба от другите? Толкова ли си некадърен и не можеш нищо сам да постигнеш, затова ли обичаш така силно комунизма?

Анонимен каза...

Ха-ха, разминах се с твоя комунизъм с 5 години.
Само вие побърканите антикомунисти може да обожествявате тези склеротици и масови убийци, които разсипаха не само чуждите държави, но и своите собствени народи: http://rdwolff.com/sites/default/files/graph_april_10.JPG
Забележи през коя година спират да растат реалните заплати на американските работници.

Ангел Грънчаров каза...

Е, ясно, твоето увлечение по комунизма и антиамериканизмът ти са психиатрично обусловени, дължат се явно на личностен и най-вече на умствен дефицит. Учителките ти по история и тази по философските предмети най-вероятно са били комунистки и са успели да ти присадят комунизма в мозъка...