Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Аз ще участвам в демонстрацията в подкрепа на свободна и европейска България, а вие ще дойдете ли?



КОГА И КЪДЕ: Събота в 11:00, след 2 дни, пред сградата на Президентството на Република България

На 21 февруари, събота от 11:00, пред Президентството в София каним на митинг всички граждани, които споделят следните позиции:

1. Незабавно прекратяване на руската информационна агресия в България. Все по-голямата истерия на кремълската пета колона намира публичност дори в националните ни средства за информация. Прокремълската пропаганда агресивно ни залива от печатни и електронни медии, както и чрез изявленията на определени партийни централи и политици.

2. Категорично отстояваме евроатлантическия избор и път на България. Родината ни е и ще бъде лоялен член на Европейския Съюз и НАТО. Политици, организации и медии, които агресивно застават срещу този наш избор и опитват да ни откъснат от европейската общност, следва да бъдат третирани като национални предатели.

3. Изразяваме пълна подкрепа за народа на Украйна, който с цената на много жертви се бори срещу руската военна агресия за европейския си избор и път на развитие. Настояваме ЕС и България да окажат икономическа, политическа и логистична помощ на украинския народ.

Да живее европейска и независима България!


*Събитието има разрешение от Столична община.

*Събитието е надпартийно, така че партийни отличителни знаци няма да се допускат.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

13 коментара:

Анонимен каза...

25 години след „рухването“ на комунизма, при положение на реално членство на България в ЕС и НАТО, при положение, че СССР се разпадна и самата Русия уж усилено се движи към свобода и демокрация изведнъж се оказва, че в София ще има митинг… в подкрепа на свободна и европейска България! На пръв поглед това звучи като кампания за лунно затъмнение. На втори поглед обаче наистина има нужда от подобен митинг, но се пита защо, каква е дълбоката причина. А дълбоката причина е, че комунизмът не колабира спонтанно и народните демонстрации навремето нямаха нищо общо с неготово рухване. Сега вече започва да става ясно с каква цел бяха направени промените през 1989. Както пише споменатият на друго място от мен американски анализатор:

„Ето че стигнахме крайната точка на нашето пътуване. Пътувахме дълго, вярвайки на руските лъжи, и сега пристигнахме. Помогнахме на руснаците да придобият ново надмощие. Помагахме им на всяка крачка от пътя. Вярвахме в перестройката и гласността. Ласкаехме се, твърдейки, че сме спечелили студената война. Хванахме се на уловките…и ето ни сега, неспособни да се противопоставим на руснаците И (както скоро ще установим) – НА КИТАЙЦИТЕ.“

Bacho Кольо каза...

Една нещо трябва да се признае на Русия - категорично спечели информационната война със западните лъжци!
По време на петдневната кавказка война /август, 2008/ Русия безапелационно загуби войната на информационното поле. Тогава запдните рупори на лъжата и демагогията бяха завладели практически всички средства за масова информация. Оттогава Русия впрегна усилия, финанси и талант, за да могат честните хора по света да бъдат информирани за истниското състояние на нещата. Не знам какво ще е бъдещето на Украйна /стискам ръце да бъде мирна и благоденстваща страна!/ , но със сигурност знам, че Русия спечели една война - информационната. И понеже съм истиниски русофил, това е факт, който ме радва!

Ангел Грънчаров каза...

Западът не лъже, таваришч Колю, на теб ти се чини, че лъже, но понеже изначално си скаран с истината, затова така ти се струва; респективно, лъжците се намират в Кремъл, тия затова толкова им вярваш, щото си падаш по лъжите. Точка.

Стигнал си дотам в увлечението си по лъжата, че вече успяваш дори сам себе си да излъжеш, а пък нас лъжеш, че си вярваш :-) Русия хвърли огромни пари за т.н. информационна война, именно плати на сума ти мерзавци за да пробутва на хората лъжите си, но нищо не постигна, никой извън Русия не вярва на руските лъжи. А вий, руските мекерета, Колю, лъжете, че вярвате на руските лъжи по една най-проста причина: защото руснаците ви плащат да казвате това. Недей да се опитваш да ме излъжеш, че някой човек с неповредено мислене може да повярва на една поне руска лъжа, примерно на лъжата, че Крим бил "законно" откъснат и окупиран от снагата на Украйна.

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, китайците никога няма да са съюзници на руснаците, които се надява да са им съюзници, такъв живее с представи за нещата, които са от средата на ХХ век, и дори тогава са били верни само две-три годинки, до смъртта на Сталин... Китай даже и по времето на комунизма беше враг на Русия, какво остава пък сега да им бъде приятел, това са пълни глупости, абсолютна невъзможност...

Bacho Кольо каза...

В дългосрочен и даже в средносрочен план Русия и ЕС са обречени на взаимоизгодно сътрудничество. То ще се получи след дълги периоди на проблеми, конфронтации, преговори, санкции, заплахи, двустранни отстъпки, компромиси , преглъщания на обиди , ръкостискания...
За човек, познаващ Русия, какъвто претендирам, че съм, няма грам съмнение, че тя е европейска страна с европейски перспективи и европейско бъдеще.
П.С. ЕС ще влияе на Русия и ще я променя. Русия ще влияе на ЕС и ще го променя...

Анонимен каза...

Bacho Кольо,
Сам ли подготвяш коментарите, или ти дават инструкции?

Анонимен каза...

Не е съвсем така просто, НЕ-Западът, а това е по-голямата част от човечеството, и без това е на страната на Русия, но напоследък се наблюдава смекчаване на критичния тон към Русия и у западните медии. Дали това се дължи само на активирането на руските „агенти на влиянието“ и Петата колона на Москва или е израз и на смяна на курса на Запада – или и на двете – не е ясно. Всъщност истината е, че въпреки кремълската пропаганда, според която Западът търси конфронтация и едва ли не война с Русия и че събитията в Украйна са инспирирани най-вече от Америка, Западът в действителност не желае да се конфронтира с Русия, нито иска нова студена война и е крайно неприятно изненадан от ходовете на Москва. Западът си мислеше, че макар и бавно и мъчително, но Русия все пак се сближава с него и върви към западен тип общество и сега е втрещен и не знае какво да мисли и предприеме.

Колкото до китайско-руските отношения, то само безумец може да не вижда стратегическия съюз между Москва и Пекин. Той е закрепен вече с достатъчно документи и договори, както и със съвместни военни учения, в които винаги се симулира атака срещу общия враг – Америка. Путин и Цзин Пин непрекъснато подчертават своето стратегическо партньорство. Всъщност дълбоката причина за руско-китайския алианс е много проста: и двете страни са управлявани от комунисти, Китай открито, а Русия скрито, но пред китайците руснаците нямат нужда от маска, както пред наивния Запад, и се демаскират.

Що се отнася до съветско-китайското разцепление, има силни индикации, че това била съгласувана между Москва и Пекин грандиозна дезинформационна кампания за заблуда на Запада. Реални разногласия между СССР и Китай е имало при Сталин, но те са преодолени и изгладени при Хрушчов и последвалите конфронтации бяха театро за наивния Запад. Комунистите бяха решили, че със „стратегията на ножицата“, т.е. с привидно разцепление между СССР и Китай, по-лесно ще постигнат своите стратегически цели. В един определен момент обаче, а той както виждаме дойде, „стратегията на ножицата“ ще отстъпи място на „стратегията на свития юмрук“, при което скритата координация между Русия и Китай ще стане видима и доминираща. Америка, особено предвид своето отслабване във всички области, няма да може да удържи на комбинирания натиск на Русия и Китай.

Така че трябва да внимаваме, когато коментираме без познаване на материята като Ангел Грънчаров. Впрочем за един философ не е срамно, че не познава историята и не разбира от политология.

Ангел Грънчаров каза...

Абе, таваришч пропагандист, под "НЕ-Западът, а това е по-голямата част от човечеството" да не разбираш Северна Корея, Венецуела, Северна Корея и...кой още остана, май още никой не остана - щото само тия подкрепя Русия! :-) Голем шщегобиец си обаче, бива те за комик, що се не преквалифицираш, ще пожънеш по-големи успехи като комик отколкото като пропагандист на Кремъл, е, заплащането обаче най-вероятно ще бъде значително по-ниско...

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, този текст съдържа в себе си абсолютно откровена лъжа:


Колкото до китайско-руските отношения, то само безумец може да не вижда стратегическия съюз между Москва и Пекин. Той е закрепен вече с достатъчно документи и договори, както и със съвместни военни учения, в които винаги се симулира атака срещу общия враг – Америка. Путин и Цзин Пин непрекъснато подчертават своето стратегическо партньорство.

Не бива така нагло да се лъже, таваришч. Срамно е да се лъже чак толкова...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебистки пропагандист, Ангел Грънчаров за разлика от теб не залага на лъжи, а се вълнува само от истината. Това е разбираемо, ти си платен пишурко, аз пиша по идеални подбуди. Твоята "информираност" се свежда до безкрайно повторение на опорните точки на Кремъл, което показва, че си доста некадърен като пропагандист, без капчица оригиналност, просто си един банален клакьор, която няма кой знае какво бъдеще даже и в срамния си занаят, но те разбираме де, все някак човек трябва да се прехранва...

Bacho Кольо каза...

" Анонимен каза...
Bacho Кольо,
Сам ли подготвяш коментарите, или ти дават инструкции?
19.02.15 г., 18:08"

Никога сам. Аз сам такива умни неща не мога да напиша. Имам си водещ офицер и той ми спуска инструкции.

П.С. И да не забравя: Плащат ми 20USD/ред. Днес, например от коментарите тук и във форумите в СЕГА и Дневник изкарах 880 долара. Не е зле, нали? Но забележи - плащам си редовно здравни осигуровки , ДО0 и ДОД. По този начин пълня бюджета на републиката и помагам за изхравнването на десетки бедни българи.

П.П.С. Решил съм утре да го докарам поне до 50 реда, за да заработя честно минимум 1000 дол.
Все пак идва уикенд, а аз къща храня.

Ангел Грънчаров каза...

Що смяташ в долари надницата си, нали си рублофил, как може такава изневяра на валутата на Матушката, требе да ти удържат глоба за таз волност!

А иначе спор няма за това, драги ми таваришч Колю, ти може да си мерзавец, но за сметка на това си социално отговорен ляв мерзавец, ето, гледам, грижиш се не само за добруването на социално слабите, но и най-вече на умствено слабите! :-) Социално отговорен интернетен мерзавец-рубладжия,

Анонимен каза...

С Вас е невъзможно да се дискутира разумно на тази тема, понеже тъкмо Вие сте пропагандист, а не аз. Вашата „аргументация“ се свежда до твърдението, че демокрацията е нещо хубаво, а диктатурата нещо лошо и понеже демокрацията е нещо хубаво, тя няма как да не се наложи. Ако сега беше 1990, това донякъде можеше и да мине, но сега е 2015. Разбира се, че демокрацията е нещо хубаво, но няма социален или природен закон, според който тя непременно ще тържествува, още повече че това би бил някакъв марксизъм с обратен знак. Ако е така, най-добре да легнем на дивана и да не правим нищо, понеже демокрацията така или иначе е непобедима.

Под Не-Запад разбирам всички страни извън Европа и Северна Америка, а това ще рече Азия, Африка и Южна Америка. Може би не сте забелязали интензивните контакти в момента на Русия с Китай, Индия, Египет, Турция, Бразилия и т.н., но те са факт. Дори европейският уж антируски фронт не е единен, а се пропуква.

Какво да ви кажа за руско-китайските отношения, след като Вие явно нищо не знаете за тях? На Вас ви се струва, че китайците са някакви ангелчета и сладурчета и май не знаете, че по абсолютен брой жертви китайските комунисти са шампиони, понеже са избили повече човешки същества дори от руските комунисти. Изглежда също така сте забравили безмилостната разправа с демократичното движение през 1989 на площада в Пекин. Русия и Китай имат няколко договора за добросъседство, дружба и сътрудничество, последният от 2001 година. Двете страни са заедно в Шанхайската организация ШОС. Няма и не може да има съвместни военни учения между САЩ и Китай, за сметка на това има постоянни военни учения на Русия и Китай. При това цялото въоръжение на китайската армия е закупено в Русия!

В съвета за сигурност на ООН Китай винаги подкрепя Русия, респ. се въздържа при гласуване, заставайки така на страната на Русия – и т.н.

Путин: «Главное, что сегодня любой трезвомыслящий политик, эксперт в области экономики и международных отношений сознаёт, что глобальную повестку невозможно сформировать и реализовать «за спиной» России и Китая, без учёта их интересов. Такова геополитическая реальность ХХI века… Китай действительно не по форме, а по сути является нашим стратегическим партнером. Это проявляется не только в объеме наших торговых связей… Ни с одной другой страной мира такого торгового оборота у нас нет… Но этим ценность российско-китайских отношений не ограничивается. Мы все больше и больше разворачиваем сотрудничество в высокотехнологичных областях…

Няма и не може да има подобна американско-китайска декларация.