Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 7 февруари 2015 г.

Директорката на ПГЕЕ-Пловдив Ст. Анастасова окончателно загуби правната битка, съдът възстанови на работа уволнения от нея учител К.Христов!

С ОПРЕДЕЛЕНИЕ № 165, София, 05 февруари 2015 г. (притежавам този документ и при интерес мога да го публикувам) Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение в закрито заседание на двадесет и осми януари две хиляди и петнадесета година в състав ... не допуска касационно обжалване от страна на ПГЕЕ-Пловдив, представлявана от директорката Ст. Анастасова, с което остава в сила решение № 1174/19. 06. 2014 на Пловдивския окръжен съд по гр. д. № 1548/2014, с което са уважени предявените искове (на уволнения от директорката Анастасова инж. Калин Христов) за признаване незаконността на уволнението, за възстановяване на предишната работа и за обезщетение поради незаконно уволнение по чл. 344, ал. 1, т. 1 и 2 КТ.

Другояче казано, въпросната администраторка губи окончателно и това дело, уволненият от нея учител от ПГЕЕ-Пловдив следва да се върне на работа! Сиреч, съдът и този път успя да спре упражненият от нея административен произвол, с което можем да констатираме, че българският съд в случая изпълни своята висока отговорност - за възстановяване на правото, справедливостта и законността! Да поздравим колегата Христов за това, че той успя да направи нужното и положи дължимите усилия именно за това възстановяване на правото, справедливостта и законността по конкретния негов казус!

Позволяваме си да отбележим, че при още по-фрапантни нарушения на най-елементарни принципи на правото, закона, справедливостта и законността беше осъществено и моето уволнение от същото това училище, където съм работил 14 години като преподавател по философия и гражданско образование. Моят случай вече е безпрецедентен пример за административен произвол и за правен волунтаризъм, сиреч, за потъпкване на законността, правото, справедливостта и нормите на човечността в крайна сметка. Текат две съдебни дела по повод на произвола, осъществен спрямо мен, вярвам, че българският съд и по тях ще си изпълни дълга и отговорността по същия бляскав начин!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

12 коментара:

Анонимен каза...

Ние от колектива на ПГЕЕ категорично заставаме зад своята любима директорка госпожа Таня Анастасова и заявяваме, че в понеделник няма да допуснем в сградата на училището Калин Христов тъй като не признаваме крайно пристрастното и несправедливо решение на съда! Решени сме да направим стачка по този повод понеже корумпираната правораздавателна система у нас и този път постъпи несправедливо. Но ако госпожа Анастасова ни помоли да се въздържим временно от стачка против връщането от съда на Калин Христов, тогава ние ще я послушаме. Но ние сме убедени, че госпожа Анастасова ще изнамери друг начин да отстрани от училището Калин Христов особено след като той е компрометира до там да стане свидетел на Гръничаров и на двете му дела, ето това е нещо което ние няма да му простим никога! И заради това нещо той заслужава госпожа Анастасова отново да го отстрани, този път по друг параграф, нека да го уволни пак, той си го заслужи със свидетелстването си в полза на Граничаров. Освен това той е военен пенсионер и няма право да работи на редовно място без съгласието на работодателя така че неговото връщане в училището ще бъде този път за много кратко. Ние сме сплотен и единен колектив който такива чужди тела като него в себе си не може да търпи. Ние също така сме много разочаровани и от бившия директор Паунов пак заради това че се съгласи да бъде свидетел на Грънчаров и затова повече като го видим пред училището в бистрото изобщо не разговаряме с него. Той се опозори завинаги в нашите очи като подкрепи Гръничаров......

Анонимен каза...

Аз ли не съм на себе си или тази, която е писала това?! "Колективът" не признава върховенството на закона! Признава правото на "любимата директорка" да бъде "права, когато съгреши дори!" (по Хр. Радевски). Какво става с тези учители от бившия ТЕТ?! До кога ще търпят да се пишат глупости от тяхно име?! Какво лошо видяха от колега си,"че в понеделник няма да допуснем в сградата на училището Калин Христов" !? Кой им дава право да лишават учениците от един добър учител и педагог! Или, може би, тъкмо за това - стои по-високо от тази, която си позволява да заклеймява и съска от злоба, защото нито знае нито може да учи младите хора на нещо полезно!
Кой й дава право да се меси в работата на Съда, като се опитва да влияе върху призованите от него свидетели! Знае ли, че с това си изказване, може да й бъде повдигнато обвинение от Прокуратурата и тогава ще трябва да отговаря за това си напълно противозаконно деяние. Или мислиш, че като си "анонимна", можеш да пишеш каквото си щеш, г-жа Лили Попова!

Анонимен каза...

Загубата на това и други дела, е достатъчно основание, тази директорка да бъде уволнена поради некадърност, като и се присъдят лично да заплати всички разходи на съда и обезщетения, а ако сме правова държава, би следвало да отлежи и някоя година в Сливенския затвор.
Каменов

Анонимен каза...

Чудесно! Очаквано. Обезщетението ще бъде изплатено от бюджета на училището. А трябва, най-после, директорът-нарушител да плати от джоба си, за да не нарушава друг път законодателството. Докато това не се случи, работодателите ще продължават да си играят с живота на подчинените си. Знаят, че са безнаказани.

Енеза Ангелова

Inf каза...

Приятно е да се четат такива новини...
За съжаление има много такива директори на училища... Жалка и нагла, като писанията им тук.
За жалост е такава системата и такива бюрократи успяват да прогресират.

Анонимен каза...

Госпожа Анастасова ще обжалва решението на Върховния касационен съд в... Европейския съд! Ние от сплотения зад нея колектив няма да се примирим с несправедливостта, която българското "правосъдие" присъди това дело не на нея...

Анонимен каза...

Пълни безсмислици! Г-жа Анастасова НЯМА право да обжалва делото в Страсбург, по простата причина, че не тя води делото, а Калин Христов.
Но като има пари в бюджета на училището за вашите заплати, мъдри колежки, да ги харчи по адвокати! Не разбрахте ли, че ВКС ОТКАЗА да разглежда "възраженията" й. Но кажете ми, най-после, какво имате против Калин Христов, освен това че е добър специалист и добър учител, та се готвите да стачкувате?! Интересно ще е да обявите наистина стачка - ще намерите ли 5 (пет) човека стачкуващи, г-жо Лили Попова ?

Анонимен каза...

Пестете си силите! До една година и Грънчаров ще се върне на работа в ПГЕЕ-Пловдив! Какво ще правите тогава, г-жо Лили Попова?!

Анонимен каза...

Не съм Лили Попова, но подкрепям позицията и. И Калин Христов, и Ангел Грънчаров само се пъчат че са добри учители, но истината е друга, Ангел Грънчаров, както госпожа Анастасова убедително доказа, е пълен некадърник, а Калин Христов няма нужната квалификация и образование за да изпълнява възложената му работа. Такива нямат място в нашия колектив в който работят най-висококвалифицирани кадри. Аз съм за това Калин Христов да бъде незабавно уволнен по друг параграф - особено защото се компрометира с това че прие да бъде свидетел на Грънчаров ето това ние няма да му го простим никога!

Анонимен каза...

А ми, не му прощавайте, г-жо "Лили Попова"! Мразете си който искате и колкото искате, но това причинява заболявания. Колкото до обичната ви директорка, то се разбра вече, че разбира от всичко: и от медицина, и от философия, и от компютърни мрежи, и от силова електротехника. Само от едно не разбира - от администриране. Влезе ли нейна заповед в съда - отменя се! Пък вие си чакайте решения от Страсбург.
Имате си пари за заплати - харчете си ги по адвокати!
(любима песен на адвокатите)
Но това не може повече да продължава! Все пак МОН контролира финансовата политика на директорите и новият министър няма да търпи хвърляне на пари на вятъра. Та покрай голямата ви любов, може и вас да ви издуха вятъра да си дундуркате внучето.

Анонимен каза...

До мен достигнаха слухове че министърът на образованието е разпоредил нова проверка на цялостните изяви на Стоянка Анастасова като директор на ПГЕЕ в Пловдив, проверка, която нищо чудно да се окаже подготовка за нейното скорошно отстраняване от поста.

Някой чувал ли е нещо по-определено по този въпрос?

Анонимен каза...

"няма да допуснем в сградата на училището Калин Христов тъй като не признаваме.... решение на съда!"

" заставаме зад своята любима директорка"

"ако госпожа Анастасова ни помоли да се въздържим... от стачка против връщането на Калин Христов,то ние ще я послушаме"

" Но ние сме убедени, че госпожа Анастасова ще изнамери друг начин да отстрани от училището Калин..."

" ние няма да му простим никога!"

"неговото връщане в училището ще бъде този път за много кратко"

" Аз съм за това Калин Христов да бъде незабавно уволнен по друг параграф"

"Ние от сплотения зад нея колектив няма да се примирим"

"Калин Христов да бъде незабавно уволнен по друг параграф"

Не може да бъде!! Не вярвам това да е писано от учител!
Голяма работа е писането на коментар!
Идеален начин да станеш за резил!
Вярвам всеки вече разбра с какви хора си има проблеми Ангел Грънчаров и как действат те.
Мария Василева