Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 март 2015 г.

Коя е българската Опра Уинфри? Кой е българският Лари Кинг? Кой е българският Джак Лено?



И тъй, разбра ли се вече коя е българската Опра Уинфри? Кулезич или онази, как се казваше, мммм... да, Гала? :-) Коя е по-достойната да получи званието "българската Опра Уинфри", да решаваме този въпрос, че не бива да стоим без яснота по него. И бърже требва орден "Стара планина" да дадем на заслужилата ни телевизионерка? Аз друга претендентка не знам, злите езици приказват, че самата "Мадам М" била станала ТВ-водеща, с оглед да катурне Гала и Кулезич от заслужения пиедестал. Не знам дали е истина, но този въпрос е крайно време да се реши.


А кой, позволете да запитам, е "българският Лари Кинг"? Тук битката ще бъде страшна, кандидати за славата бол! Кеворкян ли? Или Гарелов? Или великият Слави? Или самият Карбовски (дето си е турил и абсолютно същите тиранти, ала вий не се сещате за що ви намеква!)? Или титанът Вучков? Кой? Кой? Кой?

Този най-важен и вече култов въпрос "Кой?" въпрос звучи и ще звучи докато най-сетне не определим носителят на почетното звание "Българският Лари Кинг" и не му дадем и нему заслужен орден! Аз не знам как изобщо можете спокойно да спите като не знаете кой е "българския Лари Кинг"? И коя е българската Опра?

Ами ний дори и българският Джак Лено не знаем кой е, много сме я закъсали, страшна работа! Само дет знаем кой е българският... папа римски или направо "господ", нали се сещате кой е? Как кой, Б.Борисов, разбира се е той, не се правете че не знаете, знаете, разбира се!


Срамота, такова безхаберие по най-важните въпроси не съм очаквал от вас, изложихте се тотално в моите очи...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

За мен и не само за мен е абсолютно безобразие, че разни поп звездички, тенисистчета, волейболистчета, футболистчета, моделки и под. имат гигантски доходи и към тях в известна степен можем да причислим и някои тв водещи като споменатите - които все пак са по-интелектуални. Но какво лошо има в това, нали пазарът решава и ако има търсене за подобни неща и зрители и пубоика, нека тези хора печелят добре, би възразил някой, нас Вас какво Ви пречи? Работата обаче е там, че това са непродуктивни професии, а много млади хора се подвеждат и опитват да станат също така известни и богати, но от хиляди и милиони само единици успяват, а останалите, пропуснали времето, остават без професия и са обречени да станат аутсайдери и социални случаи. Дамбиса Мойо наричан това missallocation of labour и макар че за отделни аспекти от анализа й може да се спори, като цяло тя правилно вижда в това обстоятелство една от сериозните причини за упадъка на пазарната икономика.

А колкото конкретно до Лари Кинг, той сега работи в канал Russia Today (RT), рупор на Кремъл и Путин. Впрочем този канал с голяма и растяща попупярност на Запад при цялата му манипулативност в някои отношения не е за подценяване, понеже нивото на mainstream-каналите като CNN е силно паднало.

Ето зашо няма никакъв смисъл да се подражава папагалски и да се копират сляпо отрицателните страни на Америка, както безкритично се опитват да правят българските журналисти и «водещи».