Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 5 юни 2015 г.

Открито, но инак свръхтайно писмо на "възмутения сплотен колектив" на ПГЕЕ-Пловдив срещу "народния враг" и "злодей" Ангел Грънчаров



Без коментар... та шоуто да е пълноценно! Думите са напълно излишни. Смисленият човек, непривикнал на такива абсурдизми, онемява като изчете този текст, загубва способността си да борави с думи. И прочие. Това писмо е едно бижу на... (нека не казвам засега на какво е бижу този документ, нека това да остане загадка, която всеки да разгадава сам)! Ето малък откъс: "Вярваме, че ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ще защити децата - най-ценния ресурс не само в нашата институция, но и в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ."! :-)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

10 коментара:

Анонимен каза...

Това кой го писа и къде го изпрати? Чия е идеята? Ако е до ЦК на БКП или Централния съвет на Българските профсъюзи - става! Браво! Но сега, за всеобща радост, тях ги няма. С две думи - "писмо до умрял".

Анонимен каза...

Ако имаше във всяко едно училище поне по един Ангел Грънчаров, проблемите на образованието вероятно щяха да се оправят.
Да попитам сплотения колектив- а какво стана с некадърността, в която го обвинявахте? или вече стана кадърен?
Изплюхте едно камъче! Не го искате заради отразяването на вашия училищен живот в блога му, което ви злепоставя. А когато той искаше да разисквате проблемите на образованието, защо не го направихте? Ще ви кажа защо- защото ви е трудно да се променяте според изискванията на времето и не желаете да се променяте.
Някъде да има закон, който да забранява на учител да има блог? Някъде да пише, че свободата на словото е вече отменена?
Ще бъдете притеснявани, даа, докато не се промените! И от ученици, и от родители, от цялата общественост! Ще работите редом с него и ще се учите от него! Ако не сте съгласни, оборете го! И вече се дръжте цивилизовано, защото КОМУНИЗМЪТ СИ ОТИДЕ! И му се извинете, че за малко да го вкарате в гроба с вашите лъжи!
Директорката да си подаде оставката! Изложилите се клакьори да напуснат, щом не им харесва! Никой не е незаменим, още много като Грънчаров си търсят работа. Ето, истината не можа да бъде скрита, покрита или изопачена. Всичко ще е наред, когато се придържаме към истината, без истерии, всички сме наясно как колективи са заставали зад ръководство, от страх. Без паника, другари, по- лошо от това сега, няма да стане!
Мария Василева

Анонимен каза...

Да, наистина е показателно това как колективът "топи" директорката си за това, че е уволнила Грънчаров за отмъщение за това, че е отразявал недостатъците на училищното ръководство в блога си. Уволнила го е за да го накаже за това че не си мълчи. Чудесно потвърждение на тезата на Грънчаров от тия, които са написали писмото. Превъзходна мечешка услуга оказват те на своята любима директорка! :)))))

Анонимен каза...

Кофти работа "Хамелеоне" Грънчев, не те искат хората, пък ако се излъжеш да се мернеш там, на какви ли яйца ще се насадиш (може да са пачи, може да са щраусови и то със "специфична" форма) - сигурно ще се пробваш, дано си закърпил сърчицето, нали информираш обществото на доста места, че си инвалид и пак някакви лоши хора не искали да ти го признават!?

Albert Stoev

Анонимен каза...

Така е, господин Грънчаров, като си такъв злодей! :-) Каза ти в с.з. свидетелката Лили Попова, че не обичаш децата. Жалко, че в протокола не влезе моята реплика, че най-много обичат децата педофилите...

Feodor Ilivanov

Анонимен каза...

трябва да бъдеш третосортен добитък като грънчаровмото...абе пари му требват на човекау абе акъл ще им даде абе молба ще напише за някой лев..скапано копиле грънчар

Zdravko Dunov

Анонимен каза...

Здравей Ангеле,
Втрещен съм от писмото на твоите "колеги". Ако то бъде изпратено по някакъв начин в МОН, би трябвало министерството веднага да назначи проверка за интелектуалното и психично здраве на "сплотения колектив".
Такава крещяща посредственост /и то от учители/ не бях срещал скоро!
Ужас!!!

С.Ст.

Анонимен каза...

Какво е станало с малоумния колектив на пгее? Какво протестират против вас?

Мама им стара недоклатена!..

Да не искат такъв стойностен и разбран,чудесен учител...

Анонимен каза...

Кураж г-н Грънчаров! Здраве и напред! За всичко има възмездие...

Rositsa Rangelova

Анонимен каза...

this is a good document for the European Court. It expressly says that what really was dismissed Mr. Grncharov. By the way, said the reason is fundamentally at odds with those articles, under which the dismissal has been made. Truly criminals God takes the mind!

Constantine Raida