Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 5 август 2015 г.

Рейнджъри ремонтират детска градина в Сунгурларе за сметка на американските данъкоплатци, а рублофилските медии ореваха цялата Вселена




Американски военни се озоваха в Сунгурларе. По-конкретно в местната забавачка ОДЗ "Слънце".

Рейнджърите дошли да боядисват и ремонтират, но появата им разтревожила родителите на пълната с хлапета по това време детска градина, гръмнаха медиите у нас. Някои дори съобщиха, че в района има танкове. В отговор от Министерство на отбраната опровергаха (за кой ли път), че в момента на територията на страната няма тежка бойна техника на САЩ.

"В Плана за съвместната българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2015 г. е включено участие на представители на Силите на САЩ в изпълнение на проекти по програмата за хуманитарна помощ и реконструкция", уточниха от МО. Иначе казано, американски рейнджъри ремонтират детска градина в Сунгурларе за сметка на американските данъкоплатци.

10 представители на 212 инженерна рота от Сухопътната национална гвардия на щата Тенеси пътуват от Учебен полигон "Ново село" до района на детската градина с джипове "Хамър".

Проектът е хуманитарен и в него са включени ремонтни дейности и на детски градини в село Караново, Община Айтос и в град Велико Търново. Мероприятията се финансират изцяло от Силите на САЩ. В това няма новина, или прецедент - през годините американски военни са участвали в ремонти на болници, поликлиники, начални училища и гимназии. Подобна дейност извършват и български военни на мисия зад граница.

Ето как българските медии съобщиха новината:

- "Монитор" - 15 стр., "US войници в забавачка изплашиха майки";
- "Телеграф" - 1 стр., Рейнджърите отишли да ремонтират забавачката, "US хамъри нахлуха в детска градина" - Майки мислят, че терористи са взели децата им за заложници, Сунгурларе в шок;
- "България днес" - 6 стр. - "ТАНКОВЕ НАХЛУХА В ГРАДИНА";
- "Стандарт" - 6 стр. - "Танкове нахлуха в детска градина";
- "Дума" - 2 стр. - "Американски военни стреснаха Сунгурларе" -Чужденците се появили с униформи и тежка техника без предупреждение, майките помислили, че взимат децата им за заложници;
- "Земя" - 1 стр. - "Танкове в детската градина";
- "Земя" - 3 стр. - "Американски танкове щурмуваха детска градина в Сунгурларе".

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Bacho Кольо каза...

За да се помни!
"Историческите събития в Япония, свързани с единственото засега военно приложение на ядрено оръжие - в Хирошима и в Нагасаки между 6 и 9 август 1945 г., са повече от добре познати. Сутринта на 6 август в Хирошима американският бомбардировач В-29 пуска над Хирошима атомна бомба, чиято мощност е равностойна на 13 до 18 килотона тротил. В епицентъра на взрива температурата надхвърля 6000 градуса. Пак там са разрушени напълно, до основи, повече от 60 хил. сгради. Макар и в развалини оцеляват само 11 от сградите в епицентъра на взрива. За няколко минути 90 % от хората, намиращи се на до 800 м. от епицентъра, са вече загинали, повечето мигновено, без да усетят болка. Останалите, както и по-голямата част от другите още 10 % умират в ужасяващи мъки, някои от тях в продължение на години, от раните, от изгарянията и/или от радиацията, включително и поради отсъствието на медицински познания за преодоляване на последствията от приложението на атомни бомби.

Bacho Кольо каза...

"До края на август 2013 г. жертви на американските атомни бомбардировки над Япония стават 286 818 души в Хирошима и 162 083 души в Нагасаки по официални данни на японските медицински власти, които водят строга отчетност на заболелите и на загиналите пряко в резултат на двете атомни бомбардировки. Значителна част от загиналите са деца на училищна възраст, които са отивали на училище или вече са били там поради наситеността на централните части на двата японски града с учебни заведения. Също значителна е частта на децата, родени от майки преживели атомните бомбардировки, но родени с малформации."

Ангел Грънчаров каза...

Е, и - каква връзка има всичко това с информацията, че американски войници са работили безвъзмездно в една българска детска градина?! Не става ясна извратената ти комуноидна мисъл...

Bacho Кольо каза...

Контрапункт.
Асоциация по контраст.

Нали навремето го раздаваше философ...

Ангел Грънчаров каза...

Аз и сега съм философ, таваришч. То човек не може да е бил философ и да престане да бъде. То е същото като да си бил лекар или свещеник.

Та затова те попитах. А ти реагира като в оня виц, в който съветският таваришч на въпроса на американеца защо в СССР няма демокрация отвръща с въпроса: "А вие в Америка защо биете негрите?" :-)

По време на война с фанатизиран противник (който ще се бие до последния човек) и с оглед да бъдат спрени безсмислените кръвопролития се налага да се предприемат подобни мерки като пускането на атомна бомба. Пък тези две бомби имат невероятен удържащ ефект върху експанзията на комунизма по цялото земно кълбо, Сталин вече не смее и да помисли за "последна битка с капитализъма". С оглед на тия стратегически съображения жертвите от Хирошима и Нагазаки не се отишли напразно: спасено е цялото човечество от бесовщината, наречена комунизъм.

Разбира се, бомбардировката е зверство, но е зверство, направено по хуманни подбуди, с оглед доброто на човечеството. Спестени са на цялото човечество много повече жертви и изпитания. До ден днешен, знайно е, атомна бомба не е използвана. Удържащият ефект на ония бомбардировки още трае. И това е добро.

Разбира се, жертвите са си жертви. Плачът ви, мерзавци-комунисти, "по дечицата от Хирошима и Нагазаки" обаче е твърде лицемерен, безсрамници! Как не ви е срам да спекулирате толкова безочливо за своите пропагандни цели даже и с такава една трагедия?! Вие изобщо срам имате ли, знаете ли е що е срам?

Що не кажете, щом сте такива "любители на дечицата", нещичко за ония стотици хиляди дечица, които са измрели от глад по време на Голодомора в Украйна?! И при това са умрели от много по-страшна, ужасна, безчовечна смърт...

Ангел Грънчаров каза...

Ето защо американците се решават да използват атомната бомба: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d&article=11066