Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 10 януари 2019 г.

Кратки мои политически коментари и реплики във Фейсбук



Защо когато българи откраднаха 4 милиарда лева, фалирайки една банка, държавата не бутна къщите на заподозрените? Съвсем правилно Иво Инджев поставя този въпрос: Благо(у)родия като граф Игнатиев са ни посочили пътя към решаването на “циганския проблем”

Окончателно решение на еврейския... циганския въпрос ще постигнем като бутнем къщите на циганите - та децата им да измрат от студ!

Това е теза на българските национал-комунисти (т.е. фашисти) - как се отнасяте към нея?







Когато преди 10 години сте дали държавата на мутрите, трябвало е да знаете, че те ще въведат мутренски порядък! :-)

Верни думи на Татяна Дончева, под които без да мисля се подписвам.










И недраги руски мекерета! Нарушавате Конституцията като разпалвате етнически обусловена ненавист! Има ли прокуратура в тази държава?! Възможно ли е и българската прокуратура да участва в руския сценарий за разпалване на етническа гражданска война у нас?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Каквото било, било. Как да се спасим, как да се продължи е въпросът.

Ginka Stoeva

Ангел Грънчаров каза...

Прост е отговорът на въпроса ви как да се продължи: като допуснахме в 2001 г. мафията и мутрите да овладеят властта в държавата, сега трябва да ги изгоним оттам. Това става на избори. Над 50% от българите не гласуват. Ако те се възползват от правото си на глас и подкрепят истинските демократи от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, то господството и кражбите на ченгетата у нас ще бъдат прекратени, а България най-сетне ще тръгне по пътя на изстрадания от народа просперитет.

Анонимен каза...

"Толкова е студено, че срещнах няколко комунисти, бръкнали в собствените си джобове!"