Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 20 януари 2019 г.

Неделно лесно за готвене ястие...


Картофена чорбица със зелен фасул и бамя - и парченце свински джолан, зер неделя е...



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

8 коментара:

Анонимен каза...

И ПРАСЕТО СИ НЕ БИХ ХРАНИЛА С ТАКАВА ПОМИЯ..........................

Анонимен каза...

Щом имате пари за мръвкалаци, добре сте, значи. Напусто се оплаквате...

Ангел Грънчаров каза...

Къде забелязахте да се оплаквам, другарко? Че не се сещам нещо...

Анонимен каза...

Браво ! Супер изглежда и сигурно е вкусно .

Анонимен каза...

Редовно се оплакваш, че нямаш пари, че си беден, че си внедоимък и пр. и пр. и пр. И така натакък. И прочие.

Ангел Грънчаров каза...

Нема такова нещо, другарко! Нещо сте се заблудила - или лъжете, както обикновено. Никога не съм се оплаквал, че съм беден. Причината е, че аз не съм беден. Аз съм много богат, другарко. Толкова, че даже не можете да си го представите колко много съм богат. Аз съм направо колосално богат. И при това съм богат с най-истинското богатство.

Как тогава да се оплаквам, че съм бил беден, другарко?! Като не съм беден. Виждате ли колко е лошо да се лъже, другарко? На лъжата краката са къси.

Анонимен каза...

Цирикате, че немате пари, пък имате да си купувате мръвкалаци. Ах ти, хлапак такъв! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Какво означава думата "цирикате", другарко, такава дума не съм срещал досега в българския език, сигур е от Вашето село, бихте ли я превела на български? Думата "мръвкалаци" се досещаме каква е, но защо такава злобна интонация долавяме в изказването Ви ма, другарко, да не сте веганка? :-) А иначе се мъчите да изглеждате на много отворена и игрива, продължавайте да се напъвате в това отношение, но внимавайте, че прекаленото напъване в некои случаи води до крайно нежелателни последици, нали се сещате кои са те, тъй "умна" другарко?