Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 19 март 2010 г.

Импийчмънтът срещу Първанов е израз на най-съдбовна геополитическа битка: със Запада или с така милата на сърцето му Русия да е България

„… това не ме храни и не ми прави живота по-лек (а вие достатъчно го сговнихте тъй или иначе)! Искам моментално да започнете да работите! Именно затова АЗ ви плащам - хрантутите се от моите данъци! Писна ми глупостите ви! СПРЕТЕ С ПРОСТОТИЯТА!“

Това е лесно да се каже, но показва дълбоко неразбиране на политиката. Първо, не е работа на правителството да ощастливява когото и да било, да го храни и да прави живота му по-лек. Правителството е призвано да създава рамковите условия, в които всеки сам да се храни и да прави живота си по-лек.

Второ, разбира се, в политиката понякога има бутафорни, безсмислени конфликти и бури в чаша вода. Но все пак като цяло работата на политиците често се състои именно в такива на пръв поглед безсмислени, понякога и задкулисни игрички. Светът е такъв, какъвто е, а не какъвто би ни се искало да бъде.

Разбира се, инициатори на задкулисни игрички обикновено са диктатори и комунисти, те политиката я разбират само така. Комунист трудно може да прави политика под светлината на прожекторите. Но и на демократичните политици често се налага да играят прикрито и да не казват всичко, което знаят. Храната и по-лекият живот са дълбоко свързани с тези "простотии".

Ами че иначе повечето неща в политиката може да бъдат обявени за простотия! По тази логика импийчмънтът на Клинтън заради лъжата с Моника Левински също може да мине под параграфа простотия. А също и скандала Уотъргейт. А защо не и 9.9.1944 г. в България, това беше мегапростотия. Комунистите по-добре да бяха „работили”, вместо да репресират народа. Също и Втората световна война. А Хитлер по-добре да беше „почнал да работи”, вместо да се занимава с детинщини и да завладява Европа и СССР.

Най-сетне обаче трябва да се каже, че повечето процеси и събития в България след 1989 г. съвсем не са безобидни, глупави, досадни, наивни и излишни игрички, колкото и медиите да се опитват да ги представят като такива. В действителност на територията на България се води една гигантска геополитическа война между Изтока и Запада, между ЕС и САЩ, от една страна, и Русия, от друга.

Импийчмънтът е част от тази титанична битка. И можем да бъдем сигурни, че ако Русия надделее, животът на българите няма да стане по-лек, а напротив. Борбата на Русия е именно животът на мафията да стане по-лек, а този на българския народ - по-тежък.

Написа: Анонимен


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: