Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 19 септември 2012 г.

Моят обет към някои книгоиздатели

Преди 1 месец изпратих ръкописа на най-новата си книга (НИЕ НЕ СМЕ ТУХЛИ В СТЕНАТА, с подзаглавие Есета за освобождаващото образование) на 10 най-богати и, тъй да се рече, "авторитетни", по-скоро популярни български издателства. Искаше ми се да разбера дали ще се намери поне едно българско издателство, което е готово да дръзне да издаде една книга за българското образование. За 1 месец нито едно от тия издателства не счете за нужно дори да ме уведоми, че е получило ръкописа, камо ли пък да ми съобщи какво отношение има към него! Кои именно са тия издателства тук няма да оповестявам: има Бог и Той всичко вижда - и всичко знае!

В тази връзка моля уважаваните мои приятели във Фейсбук и в блога да ми напомнят един ден (когато стана знаменит, световно-известен автор-философ и, евентуално, първи българин, лауреат на Нобелова награда; а че ще стана такъв - това е несъмнено, гарантирано, абсолютно сигурно!), та значи да ми напомнят тогава да не забравям този факт и също така НИКОГА, абсолютно никога да не давам за печат моя книга на някое от тия издателства, които сега проявяват такава суетна и презряна парвенющина да не ми отговарят на писмата! Тази ми е молбата.

И още една молба имам: да ми напомнят тогава никога да не давам интервюта на тия същите вестници и медии, които сега мълчат като... гъзове за моето списание ИДЕИ, преструвайки се, че уж не знаят за съществуването му. А то съществува вече 4-та година!


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Няма коментари: