Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 септември 2013 г.

Още един млад човек от протестиращите призовава Костов да спаси България пак



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Тук може би е мястото да кажем няколко думи за ДСБ. Какво трябва да бъде нейното поведение в сегашната ситуация? Ще изразя моето субективно мнение, което обаче смятам за добре обосновано логически.

И така, какво правителство би било желателно за България? Несъмнено самостоятелно правителство на ДСБ, основаващо се на парламентарно мнозинство от 121+ депутати от ДСБ. Възможно ли е това? – Отговорът е очевидно не, защото контролираната и направлявана от Москва посткомунистическа олигархия няма да допусне това.

Какво друго правителство би било тогава втората по желателност опция? - Това би било коалиционно дясно правителство с доминиращо участие на ДСБ, която да има поне едно 70-80 депутата в НС. Възможно ли е това? Също очевидно не.

Тогава какво остава? Максимумът, на който ДСБ може да се надява, е да вкара няколко депутата в рамките на някакъв (Псевдо)реформаторски блок и евентуално да участва с 1-2 министри в някакво псевдодясно управление. В този случай политическото влияние на ДСБ ще клони към нула, тя ще се размие сред създадените от посткомунистическата мафия партии, ще бъде неутрализирана и така нейното съществуване ще се обезсмисли.

Ето защо трябва да се примирим с факта, че в обозримо бъдеще България няма да се управлява от автентично дясна, немафиотска партия.

Какво е тогава правилното поведение за ДСБ? Според мен ДСБ трябва да се върне към корените си и да си спомни за какво беше създадена – а именно да бъде АЛТЕРНАТИВА НА ЦЯЛОТО ПОЛИТИЧЕСКО СТАТУВКО И НА ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ. Разбира се, компромиси в политиката трябва да се правят, но те имат своите граници. ДСБ трябва да остане самостоятелна и независима и да не участва в никакви псевдодесни коалиции, съюзи и блокове. Няма значение, че с това тя вероятно се обрича на вечна опозиционност. ВАЖНО Е В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЗАПАЗИ ЕДИН ОСТРОВ НА НОРМАЛНОСТТА, НА СЪВЕСТТА И МОРАЛА, КОЙТО ДА Е ИЗВЪНСИСТЕМНТА АЛТЕРНАТИВА НА ЦЯЛАТА ОСТАНАЛА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА. Няма значение колко души ще гласуват за ДСБ - дали 200 000, 100 000, 80 000, 20 000 или 1000. Важно е да има макар и един избирател или политик, който да стои до последно на страната на истината, свободата и правдата. Ето това е историческата мисия на ДСБ, която тя трябва да отстоява дори в безнадеждна ситуация.