Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 октомври 2014 г.

Ония, които не могат да обменят мисли, предпочитат да обменят карти...


От ранна пролет до късна есен тия нашенци по цял ден играят карти и пият бира на сянка под тази топола; те са станали нещо като неотделима част от природата, станали са нещо, наподобяващо природно явление. Сред тях има и някои сравнително млади, не всички са пенсионери, ами повечето са явно в активна възраст. Как може да се живее по този начин, откъде тия хора си осигуряват средства за съществуване? - за мен това е същинска загадка. Нещо като факирство или като магия. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Хех, ето го пак печално известното високомерие на Грънчаров. Смешко. :)

Ангел Грънчаров каза...

Простете, таваришч, ще Ви задам няколко неизбежни въпроса, произлизащи от тъй интересното Ви изказване:

- Защо "високомерно" да е изказването ми? Какво е високомерното в него?

- Защо пък печално известно да е моето хипотетично високомерие? Какво пък е печалното в него?

- Защо ме наричате "смешко", как се свързва туй определение с печалността на моята високомерна известност?

- Простете, Вие куку ли сте? Нещо такова се забелязва щом плямпотите разни несвързаности...

Анонимен каза...

ами това издава огромната безработица в страната