Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 5 юли 2018 г.

Защо ние, мъжете, сме подложени на такава глупава дискриминация по полов признак?В пощенската си кутия намерих ето това писмо, което днес ще го обсъдим в предаването "Изкуството да се живее" по Пловдивската обществена телевизия:

Здравейте!

В Петрич постоянно се търсят само жени за работа.

Наскоро се обадих на един супер-маркет търсеха продавач-консултанти, каза ми шефката че търсила момичета за тази работа.

Днес се обадих по обява в една книжарница, търсеха продавач-консултант в Петрич и там ми казаха че търсели момиче.

Не мога да се начудя за какво ни дискриминират нас, мъжете: нима една дама ще е по-качествена служителка от нас, мъжете, ли?

Изумен съм как може тези работодатели да са толкова плиткоумни и да не могат да си оценят качествените хора, които ще им работят работата независимо от това дали са мъже или жени.

Нямам думи! По тяхната логика значи ние, мъжете, нямаме право на труд, трябва да си стоим безработни у дома! Нека само дамите да работят: това в друга държава никъде го няма както в България.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: