Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 30 юли 2008 г.

КОНКУРС: кое заглавие ви харесва най-много?

През изминалата година написах нова книга, която условно нарекох КУРС ЛЕКЦИИ ПО ФИЛОСОФИЯ. Още сега ви казвам, че ЧОВЕКЪТ е моята основна тема в тази книга. Част от лекциите записах и като видеолекции (клипчета). Напоследък обаче, в последните два месеца, упорито работих по окончателната редакция на книгата, която за мен стана нещо най-свидно и близко: в нея съм разработил идеите, които са ме вълнували през целия ми съзнателен живот, от юношеството, та досега. Тя вече е подготвена за печат, и както обикновено става най-трудното е да се избере подходящо заглавие. Ето по този важен проблем се обръщам с молба за помощ към вас, читателите на блога.

Вие имате възможност да видите плана (съдържанието) на тия лекции, които публикувах най-напред именно тук, в блога. Възможно е някои дори и да са ги чели. Разбира се, при окончателната редакция много неща бяха изменени, текстът стана много по-чист, стегнат, шлифован. Но въпреки всичко от публикуваното тук можете да добиете представа за какво става дума в тази нова моя книга. А ето и молбата ми: предлагам ви да ми помогнете при избора на заглавие, понеже съм изпаднал в раздвоение, в крайна нерешителност и сам вече нищо не мога да реша. Възникнаха доста варианти за заглавие и аз самият вече съвсем не зная кой от тях е за предпочитане. Иска ми се заглавието да е интригуващо, да провокира читателския интерес, да не звучи много клиширано или конвенционално, да е някак си по-свежо, нетрадиционно, модерно. Ето по тази причина се обръщам към вас с молба за съдействие.

Аз за момента се колебая между следните възможности (разбира се, и много други могат да се предложат, затова предлагайте и вие):

● ЕКЗИСТЕНЦИАЛНА ФИЛОСОФИЯ
● ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВЕЧНОСТТА
● ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА
● ТЕАТЪР НА ИДЕИТЕ
● ОТВЪД БЕЗСМИСЛИЕТО
● ВЛЮБЕНОСТ В МЪДРОСТТА
● ЖИВОТ В ИСТИНА
● АРЕНА НА ЧОВЕШКИЯ ДУХ
● ОТВЪД АБСУРДА
● ПРОЯСНЯВАНЕ НА НЕПОНЯТНОТО
● ПОРИВЪТ КЪМ САМОРАЗБИРАНЕ


За момента тия варианти ми се въртят из ума до изнемога. Не ми е леко, затова апелирам за вашата помощ. Разбира се, и вие можете да предложите свои варианти. Готов съм да приема всяко предложение.

Книгата ще има на всичкото отгоре и подзаглавие, което трябва да допълва и изяснява заглавието. Тук вариантите са още повече, но за момента се колебая между тези:

● Идеи за най-необходимото, за онова, без което не може
● Размисли за онова, без което не може
● Пътуване към самия себе си
● Основи на саморазбирането
● Какви роли ми трябват за да бъда себе си?
● Човекознание
● Идеята за човек
● Ясно като белия ден изложение на най-точния смисъл на съвременната философия като основа на саморазбирането


Кое от тия заглавия и подзаглавия най-много ви харесва? Кажете, моля ви, своето първоначално впечатление, кое ви звучи някак си по-интригуващо, за мен точно това, първата ви реакция е най-ценна. Ще се радвам да откликнете на молбата ми. Много съм ви благодарен - предварително ви го казвам! Които ми помогнат най-много ще получат и награда: екземпляр от книгата когато тя излезе. Смятам това да стане в началото на септември.

Няма коментари: