Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 17 септември 2008 г.

Смрад се носи из Българско, воним ужасно: политическите ни боклуци също копнеят за своя чистач!

Президентът нещо се е размърдал прекалено: хвърчи по домове за сирачета, гали, гушка, целува, щипе по бузичките болните дечица, а в останалото време води буйна словесна канонада с кмета Борисов. За боклуците, естествено, за какво друго. За боклучените боклуци де, не за политическите, да не си помислите такова скандално нещо: Гоце да почне да мисли и да говори за същински национални проблеми!

Щото проблемът за политическите боклуци е наистина голям, съдбовен български проблем, по който обаче най-упорито се мълчи. Най-истински и комай фатален национален въпрос е: кой ще се захване с изчистването на политическите боклуци, кой ще изпълни спасителната мисия на боклукочистач?! Щото вече сякаш до шия сме затънали в такива нечистотии и отпадъци, че се задушаваме вече от тази смрад и от тези зловония.

Изглежда понеже темата е рейтингова, преценена е за преизпълнена с PR-ресурс, затова и Гоце, и бат ви Бойко, и Дмитрич все за боклуци говорят напоследък, демонстрирайки невиждана активност: ако вместо всяка хвърлена на вятъра дума, изречена за софийските боклуци, тия политически херои и исполини бяха преместили някъде поне по една бала, то проблемът с вонящите боклуци на София вече щеше да решен. Въпросът за това какво ще правим с такива боклуци вече става национален и съдбовен - става дума за политическите боклуци, не толкова за софийските; впрочем, и политическите боклуци в мнозинството си са пак софийски, локализирани са в София. Интересното е, че си прехвърлят най-първите лица в държавата отговорността за боклуците все едно че ритат футболна топка. А знаем, че и Гоце, и Бойко са прославени играчи на футболното поле, има много снимки, които са увековечили тяхната отдаденост на тази игра, на ритането на топки, на ритнитопковщината. Сега се вижда, че са също така и много умели политически ритнитопковци.

Дълбокомислените анализатори са озадачени как да изтълкуват и разгадаят тия словесни престрелки. Гоце бил решил да се подмаже на Станишевич, неизвестно за какво обаче. За бъдеща политическа рол хероят от Сирищник едва ли може да претендира, изхабен е предостатъчно, така че единственото, което ще може да прави след като напусне президентския пост е да отиде вече директно на служба в Газпром; поне хубава заплата да получава за слугуването си на руснаците по време на президентстването. А понеже очилатото смотаняче е толкова властолюбиво Гоце вероятно е преценил да погъделичка малко тази негова страст с оглед да вдигне рейтинга на партията-кърмилница, на която Дмитрич се води лидер, макар че истинският нейн лидер си е, знайно е, не друг, а великият Румен Запалкин. По мое убеждение Гоце почна да напада кмета-пожарникар-генерал щото изглежда е получил такова нареждане от службите, на които той отколе е боен служител, именно на ДС. Замисълът е ясен: да помогне за легитимирането на генерала като алтернатива на сегашната мафиотизирана власт. Аз друго логично обяснение не виждам, щото иначе, по принцип, си се знае, че двамата, Гоце и Бойко, винаги са били в прекрасни дружески отношения. Но начинът, по който Гоце играе игричката си - вяло, без патос, измъчено, фалшиво - по-скоро дискредитира генерала, отколкото да му вдига акциите. На това народът му вика "мечешка услуга".

За дон Бойко обаче ситуацията е пренеприятна, щото неговите партньори в политическия футбол все пак му подават гаднярски пасове: генералът трябва да ги отбива все по обичайния си начин, именно "я се мъчим да решим проблемо с боклуко, они ми пречат". Туй поведение е неприятно щото се оказва, че нему все някой му пречи. Не споря, че проблемът със софийските боклуци е тежък, имам предвид по-скоро този за политическите боклуци, не толкова за другите. Но и за другите проблемът е крайно заплетен. Но като слушам и гледам тия словесни престрелки между Президент, Кмет и Премиер все около темата за боклуците, се питам дали пък на избирателя няма да му прищрака в главата следната връзка: що така постоянно тия пък говорят все за боклуци, между боклук и управник дали пък няма необходима връзка?! Именно, да си направи извода, към който тия умници го тикат: управниците ни са ужасни боклуци, много сме го загазили с тях! Смятам, че макар и пословично бавномислещ, масовият българин все пак е стигнал вече до този нетруден извод.

От Бойко Борисов една част от нацията свързва някакви надежди именно той да е боклукочистачът - не само на столицата, но и в българската политика. Очакват той да измете тая напаст, даже си мислят, че ако столичните отпадъци едва ли скоро ще може да изчисти, то поне политическите боклуци да изрине пак е нещо. Аз лично обаче доста се съмнявам дали генерал-кметът е този митичен герой, който ще изчисти с един замах боклуците от политическата сцена на България.

Съмнявам се, щото истинският боклукочистач в българската политика трябва да сме ние, гражданите, народът. А ние се държим като пословични смръдльовци, които все в боклуци се рият, все на боклуци вярват, все боклуците насърчават, хранят ги и ги развъждат. Държавата ни е застрашена да се напълни с боклуци - и в прекия, и в преносния, политическия смисъл на тази дума. Някои предлагат да се транспортират софийските боклуци чак във Виена, дето имало завод за рециклиране на обичайните боклуци. А къде ли има такъв приказен завод за унищожаване на политически боклуци аз обаче не знам. Има нещо, което го наричат "сметище на историята". Там изглежда трябва да изпратим нашите политически боклуци. И то става лесно: с гласуване. Като си изпълним дълга като избиратели.

Лошото е това, че сред българите има доста смръдльовци, които до такава степен са развратени, че без боклуци сякаш не могат, обичат си изглежда своите политически кумири-боклуци, радват им се, подкрепят ги. Затуй държавата ни се е осмърдяла така. А се иска, крайно време е, иска се повече хигиена в българската политика. Иска се чистота. Екология в политиката ни е нужна, господа и дами българи и българки! Осмърдяхме се предостатъчно, цяла Европа се държи за носовете заради нас. Срамота е! Воним ужасно! Давайте да запретваме ръкави да чистим, че не се търпи вече. И ние сме на път да се задушим най-после от смрадта. Да почваме голямото есенно почистване, какво чакаме още? Или зимата ще ги чистим? Колкото по-рано, толкова по-добре. Това ще кажа аз...

6 коментара:

Анонимен каза...

Иван Костов и сие съсипаха "синята идея", отвориха война на Царя и още я водят, но щом се появиха мутро-милиционерските "десни" ГЕРБ, Атака и РЗС веднага направиха комбин...

Сини Болшевики срам ни е от вас!

Анонимен каза...

Ей, ще се побъркат комунягите от тоя Костов. Каквато и тема да се зачекне, в крайна сметка все до Костов опира. Също както разговорите в казармата накрая все се насочваха към тема жени и секс:) Какви са тези глупости на Командир? Не Костов отвори война на царя, а точно обратното - царя на Костов. Всъщност не Кобургготски на Костов, защото Кобурга НЕ Е ЛИЧНОСТ и няма собствена воля, а е само едно нищожество и послушна маша и проводник на волята на Москва. А в настоящата ситуация, когато БСП и деривати отново скапаха страната, няма нищо противоестествено да се търсят всякакви съюзници за сваляне на този антинароден режим. Чърчил е бил супер-антикомунист, но се е съюзил със Сталин срещу Хитлер, защото сам не е можел да победи. Гари Каспаров в Русия прави фронт вкл. с националболшевиките на Лимонов, макар че те са всичко друго, но не и демократи. Политиката за съжаление понякога изисква и такива ходове. Костов през 1997 направи ОДС също с компромиси. ОДС не беше само СДС, там имаше всевъзможни кретени, както и в самото СДС. Ами ако не искате Костов и ДСБ да правят компромиси с ГЕРБ, Атака, РЗС и под., дайте рецепта или направете така, че ДСБ да има собствено мнозинство в следващия парламент, та да не зависи от никого! Но не чувам такива рецепти.

Анонимен каза...

И да добавя конкретно за боклука - не е съвсем ясно какви игрички се играят там и кой за сметка на кого си прави PR, но едно е сигурно: не е работа на държавния глава да коментира подобни теми. Българският президент е церемониална фигура, не е изпълнителна власт и не бива да се намесва в такива злободневни проблеми. Фактът, че държавният глава взема отношение към някакви боклуци, па били те и на столицата, е ГРОТЕСКНО.

Анонимен каза...

Да, бе, да! Когато Костов се съюзява с крадци и разбойници (не че той не е такъв), тогава това е разумен компромис. Аман вече от костунгерски простотии!

Не стига, че Костов подари Нефтохим на руснаците, не стига че разграби държавата заедно с брат'чедите, не стига че прикри всички комунистическу грабежи, ами и на морал ще ни учи, мръсникът му с мръсник!

Ангел Грънчаров каза...

Бояджиев, пак се престара, нима ти обещаха да ти вдигнат с цели 7 лева пенсията ако громиш все така безпощадно Костов и "костовистите"? Нещо много евтино си взел да се продаваш вече :-)

Ангел Грънчаров каза...

А коментара на втория анонимен ще го сложа в отделна тема защото човекът говори съвсем разумно и смислено...