Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 30 септември 2008 г.

Нежният "гняв" на София срещу арогантната Москва

В публикацията на Медиапул "Неприемливо" изявление на Москва било "развален телефон" се описва подробно как завърши този наистина плах и нежен "гняв" на София срещу поредната изцепка на руския посланик в Брюксел Чижов. Да, същият този, който нарече България - ей-така, като мужик, най-директно и без излишни "дипломатщини"! - РУСКИ ТРОЯНСКИ КОН В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!

Тогава властите у нас, естествено, се направиха на "ни чул, ни видял", снишиха се страхливо доземи и подличко замълчаха в стил "а ла Гоце". И така и досега, мълчат като комунисти на разпит. Сега пък руският богатир Чижов благоволил да каже, че ако ЕС рече да налага на Русия санкции заради Грузия, България ще трябва да им наложи вето! Така че няма страшно, конят си върши работата, пък и не иска много, просто иска да пасе зелена трева.

На тази изцепка беше разпоредено да реагира третостепенно по важност лице на официална София, именно някой си Керемедчиев, който устрои "буря в чаша вода", ето, бил се срещнал с тукашния руски посланик: срещнал се за да му се... извини! Ето, прочетете за какво става дума:

С десетдневно закъснение българското Външно министерство реагира, като зам.-министър Милен Керемедчиев каза, че ще информират руското посолство, че подобна намеса във вътрешните работи е неприемлива и мнението на дипломата е във вреда на двустранните отношения. В понеделник Керемедчиев се срещна с руския посланик у нас Юрий Исаков, след което заяви, че смята случая с изказването на Чижов за "развален телефон".

Разбрахте ли нещо? Проумявате ли как така не Чижов бил казал унизителните за българската суверенност и чест думи, ами тия думи ги бил казал... "разваленият му телефон"?! Абе тия за какви ни мислят: някой ще им поверва ли, че развалените телефони сами си говорят, а пък бедните притежатели на тия телефони, дето явно нямат пари да си купят по-свестен и здрав телефон, били ставали невинни жертви на своите самонадеяни и сами говорещи телефони! Значи не Чижов бил казал ония думи, ами просто самият му телефон, понеже бил развален, ги бил казал, аз това разбрах, вие какво разбрахте? Е, аз разбрах и нещо друго, именно че нашият дипломат ни смята нас, неговите работодатели, за гъски. Разбрах и това, че София се извинява за това, че се била уж опитала, макар и чрез дипломат, явяващ се последната дупка на кавала, малко нещо уж, тъй да се рече, да се "поразгневи" сякаш и малко на московската арогантност. А в туй време Гоцето стоически мълчи: както подобава да мълчи комунист на разпит пред люти врагове!

Знаете ли какво предлагам в тази връзка, ей-сега ми хрумва: дайте да съберем по някоя стотинка и да ги изпратим на руския посланик да вземат да купят на оня Чижов един по-свестен неразвален телефон? Та като говори и дава за в бъдеще, горкият, телефонни интервюта, да не говори телефона му вместо него, ами да чуваме автентичния му глас, искате ли?! Какво ще кажете, струва си, нали? Дано се намери някой да подкрепи тази навременна идея, щото аз лично не виждам как ще се защитим, как ще си запазим достойнството, щом като ето сега официално самите български институции, дето уж трябва да защищават българския суверенитет, за да угодят на Москва, ни пряват нас самите, българските граждани, на пълни идиоти, на гъски и на чукундури с тоя "развален телефон"!

А пък премиерът Дмитрич да реагира и да защити честа ни е пълен непредставим абсурд, щото този наш т.н. премиер, както знаете, е съветски гражданин по рождение: как си представяте той да дръзне да реагира срещу своеволията на любимата "Матушка"? Не, нема такова нещо, он няма никога да реагира срещу арогантността на "Матушката" си, това просто не може и няма да стане.

А пък на вас, мили ми български чучундури, дето търпите тия безобразия, ви желая лек ден и събирайте още сили за униженията, дето ви предстоят тепърва. Това още не е нищо: ако продължавате да търпите, ще ви направят съвсем скоро на хептен луди. Ама и така ви се полага де, малодушни и недостойни треперковци такива!


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог "СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ". Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

Няма коментари: