Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 21 ноември 2008 г.

Дали комунизмът не е най-сериозно мозъчно увреждане?

Историята с предконгресния клип на БСП (трамваят с ватман таварищ Дмитрич и пътници надебелелият и трудно подвижен бивш майор от ДС Деянов, сега временно прехранващ се като министър на културата плюс един пенсионер, носещ комунизма в сърцето си!) продължава: сега разбирам от блога на Иван Бедров (Хумор, сатира и забава), че умният Кирил Добрев, за да парира негативните реакции, бил подарил на Дмитрич торта във формата на трамвай (!), на която пишело "Кучетата си лаят, трамвая си върви". Забележително е, че "трамваяТ" е написан без пълен член, което даде възможност на някои присмехулници-фройдисти отново да се заядат. Ала пък гафа и сам по себе си е достатъчно голям, та да предизвика отново буря от реакции.

В блога на Бедров си позволих да напиша ето това:

Майко мила!!! Тия тотално са изкукуригали! Управляват ни тотално болни мозъци, които явно нямат контакт с живата реалност.

Дами и господа, това е опасно, тия вече са обществено опасни! Надявам се все повече хора го схващат това. Надявам се все по-малко са ония, които се смеят на простоиите им. Налага се да се замислим и да издирим начин как да спрем злото, което в тяхно лице стана крайно арогантно!

На фона на тия даже и Бойко Борисов взе да придобива съвсем приемлив човечен облик!


Прочетете и другите коментари там, показателни са. Разбира се, левите, почитателите на Дмитрич, доколкото има все още такива, гледат да омаловажат поредицата от гафове, като някак си пресилено наблягат върху реакциите на Кмета Борисов по повод на изцепките на съветския ни премиер. Но ето че тази сутрин попаднах на нещо, което наистина ме накара да си задам въпроса, фиксиран в заглавието, а именно: Дали комунизмът не е най-сериозно мозъчно увреждане?

Чета и не вярвам на очите си: в блога си (Брилянтен ход на Станишев) В.Марковски се мъчи да адвокатства в полза на Дмитрич, което си е доста обречена кауза. Той примерно пише така, че явно и сам не си вярва, щото ако си вярва, моята теза за комунизма като мозъчно увреждане се потвърждава бляскаво:

Ако БСП са искали един цял народ да разбере, че им предстои конгрес, са постигнали целта си. А пък нескопосаната и нервна реакция на кмета Борисов само доказва, че и този път са го настъпили по мазола. Помним, че Бойко Борисов е известен с нетолерантните си изказвания срещу хомосексуалистите, така че с появата на Сергей в ролята именно на ватман би могло да се цели и още нещо. Един вид, “Не ни пука какво говориш, “батмане“, ние нямаме предразсъдъци като теб”. Докато Бойко и Цветан Цветанов реагираха като ужилени на думите на Станишев, че предстои мутризация на България, ако ГЕРБ вземе властта и пращаха писма на подръжници, протести и т.н.

Сега този Марковски, казах, се мъчи да изкара естествените реакции на толкова много хора в блогосферата за едва ли не "извратени", щото не съумяват да схванат "брилянтната логика" на съветския специалист по униформите в Червената армия, който ни управлява. Че е гаф този клип е ясно за всеки нормално функциониращ мозък и ум, а ето че сега чуваме от този Вени Марковски, че гафът на Дмитрич според него е "брилянтен", което, по всички правила на логиката не е нищо друго, освен "самонатаковване". А пък това, че липсва най-елементарна оценъчна способност както у таварищите, правили клипа, така и у другите таварищи, които се мъчат да изкарат гафа за "брилянтен ход", което пък говори и за увредена логическа (мислителна) функция на някои мозъци, ми дава основание да заключа, че комунизмът в наше време вече не е нищо друго, освен едно най-банално мозъчно увреждане. Хайде, за някои извинението е, че напредналата възраст води до прогресираща склероза, ала за такива като Дмитрич, Марковски и пр. (те, за щастие, се броят на пръсти!) извинение не може да се намери.

А пък има и нещо, което хич не е смешно: управляват ни ето какви, нали ги видяхте колко им чини ума по това клипче, също така според тази трамваена торта и пр.? Щом като са способни да правят даже такива простотии като клипа, тортата и пр., представете си какви много по-големи простотии и тъпотии правят същите тия в управлението на държавата! И като си го представите, се поуплашете малко, ако още сте способни на едни по-нормални, здрави и естествени човешки реакции. Страшно е да позволяваме да ни управляват точно такива!

Преди време Гоце почерпи гостите си с торта, изоброзяваща връх Шипка, барабар с солдатите, с напиращите по урвата османски войници, с оръдията, пушките, камъните и пр. Той е счел, че гостите му с удоволствие ще си похапват шоколадени войничета, и е считал, че хрумването му не само е оригинално, ами е и проява на добър вкус. Стана тогава нещо като дипломатически скандал: тортата предразполагаше към канибализъм, към човекоядство! Тогава, спомням си, даже "Труд" не можа пожали президента, щото това наистина беше крайно извратено. Ето, оказва се, че не било временно, сега в БСП се черпят с трамваени торти! И сигурно им се иска да си похапват и човечета от шоколад, макар че това да се турят шоколадени човечета в трамваената торта изглежда е трудничко...

Гнус, отврат, погнуса, повръщане предизвиква духовитостта на тия увредени комунистически маниаци, които ни управляват. Ако не усещате тази гнус, толкова по-зле за вас. Ако пък им се радвате, явно тогава и вие оценявате цялата гнусна история като "брилянтна"! Което означава, че не правите разлика между л_ _ _ а и брилянти! Бравос на вас!


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

4 коментара:

Анонимен каза...

И аз като повечето хора на по-скоро умствения труд (нека не се наричам претенциозно „интелектуалец) т.е. като човек, който се интересува главно от духовното, от идеи, някога смятах, че движещата сила у комунистите поне в началото трябва да е била идеологията – „мечтите и идеите”, за които се говори в клипа на БСП, та били те идеи, с които не мога да се съглася - но все пак ИДЕИ. Постепено ми стана ясно, че съм бил голям наивник. Идеологията за комунистите (и нацистите) от самото начало е била само смокинов лист за изстъпленията им и най-вече за ГРУБОТО ЛИЧНО МАТЕРИАЛНО ОБОГАТЯВАНЕ. Комунистите никога не са се интересували от ценности, идеи и мечти, те открай време са поклонници само на грубата сила и парите. И, разбира се, да не забравяме завистта, която според Бухарин е отличителна черта на комунистите (и нацистите).

Затова посткомунистическите общества са толкова уродливи – не може да се очаква от хора без ценности като посткомунистите друго, освен да продължат безогледно грабежа. Жалко само, че рухването на комунизма дойде в момент, когато и „капитализмът” се беше отдалечил от своя първообраз на „капитализма на протестантската етика” на Макс Вебер. Резултатите днес са налице – глобалната криза, породена от неистовото желание за забогатяване. Харчеха се пари, преди, така да се каже, да са заработени, всичко беше на кредит. В това отношение посткомунистите и някои западни мениджъри за съжаление не са толкова различни.

Между другото в никакъв случай не мога да приема, че комунизмът и социализмът по начало са добри идеи, само че несъвършено осъществени на практика. Достатъчно е да се прочете Комунистическия манифест, за да се види, че обществото, нарисувано там от Маркс и Енгелс, е много по-страшно от по-късната му практическа реализация. Можем наистина само да се радваме, че Ленин и Сталин не са следвали точно заветите на Маркс.

Най-накрая: имам много силни нови теоретически аргументи срещу историческия материализъм, с които смятам, че е тотално и окончателно оборен, на които тук обаче не се спирам. Ако има интерес, мога при случай да ги скицирам.

А иначе Игор Бунич е изразил примитивната материална същност на комунизма много добре в „Золото партии”:


Владимир Ильич Ленин в своих страстных мечтах о мировой революции сознавал, что первым шагом к осуществлению этой мечты должен стать вооруженный захват какого-либо государства с его ресурсами, экономическим потенциалом и, естественно, с золотым запасом. Надо сказать, что при этом он вовсе не имел в виду Россию с ее вечным экономическим дефицитом, огромным государственным долгом и пустой казной. Ленин присматривался к Швейцарии, считая эту маленькую страну идеальной для осуществления своих планов мирового господства. Расположенная в центре Европы, многоязычная (готовый Интернационал!), опутавшая своими золотыми щупальцами весь мир через международную систему банков, именно Швейцария, по замыслу вождя, должна была стать той базой, откуда революция начнет победный марш по всей Европе, пробивая себе дорогу, как тараном, тысячами тонн швейцарского золота. Специалисты считают, что "цюрихские" мечты Ленина были вызваны собственным безденежьем, поскольку после смерти матери денежные переводы из России перестали поступать, а зарабатывать себе на жизнь он не умел - что и вызвало у него обострение шизофрении со сладкими видениями, принимавшими вид бронированных сейфов швейцарских банков. Однако в лапы вождя пролетариата попала не Швейцария, а, к сожалению, Россия, быстро и эффективно превращенная в плацдарм для всемирной революции.
Политика Ленина была простой, как и все гениальное. В основу ее, о чем Ильич не уставал повторять в своих бесчисленных речах, статьях, тезисах и записках, была положена провозглашенная в "Коммунистическом манифесте" К. Марксом основная идея социализма, заключающаяся в том, что "рабочие не имеют отечества" а потому социалисты никогда и ни при каких обстоятельствах не должны защищать интересы государства. Подобная постановка вопроса мгновенно дала блестящие результаты. Сегодня мы, отбросив шелуху бредовых идеологических теорий и заклинаний, глядя на события с семидесятипятилетнего расстояния, возможно, впервые попытаемся простым и доступным языком объяснить, что произошло в России в октябре 1917 года. И тогда гораздо понятнее станет то, что произошло три четверти века спустя - в августе
1991...
А произошло тогда следующее. Воспользовавшись демократическим хаосом после свержения монархии, власть в стране захватила международная террористическая организация, финансируемая во имя собственного спасения Германией. Такого в истории человечества еще не было. И то, что это удалось, явилось для мира полной неожиданностью, не меньшей, впрочем, чем и для самих его участников - кучки разноплеменных авантюристов, собравшихся вокруг своего полубезумного лидера. Менее всего в свой успех верили именно они, а потому и вели себя соответственно. Держа наготове заграничные паспорта, готовые в любую минуту исчезнуть из России так же неожиданно, как они в ней и появились, большевики начали грабеж национального достояния страны, растаскивая его по темным углам и переправляя за границу
Вначале это делалось торопливо и неумело. Никто не знал, удастся ли завтра продолжить разбой, а потому все, что можно, нужно было взять сегодня. Параллельно необходимо было избавиться от конкуренции со стороны уголовных элементов, не желавших делиться добычей с новой властью, чей лозунг "Грабь награбленное!" - нашел немедленный отклик у многомиллионной российской черни. Однако этот лозунг призывал к грабежам вовсе не их, в чем они быстро сумели убедиться, так как безжалостно расстреливались без суда и следствия на месте.
Новая власть, будучи лучше организованной и вооруженной бандой, совершенно не желала терять драгоценное время на какое-либо юридическое обоснование своих действий. Тем не менее, идеологическое обоснование было необходимо, и оно, родившись в безумно-гениальной больной голове вождя, своей беспредельной утопичностью ужаснула даже его ближайших сообщников. Все ценности, награбленные царизмом и эксплуататорами у парода, отбираются большевиками с единственной целью - распределить впоследствии их поровну среди всех трудящихся, освобожденных отныне от каких-либо видов эксплуатации. "Боже мой! - восклицал трусливо-наивный Бухарин, - неужели в это можно поверить?"

Анонимен каза...

Няма изнамерени медикаменти на лечение за заболяване на мозъка от комунизъм!!!haralanov.blog.bg

Анонимен каза...

завистта според БЕРДЯЕВ, не Бухарин, нещо се бях разсеял

Анонимен каза...

Господи, какви невероятно ПРОСТИ хора държат властта, парите и... ножа у нас!?! Действително, че платихме твърде висока цена, за да се уверим в това... Но то е точно толкова безсмислено, колкото и просташкото предложение за набутване на слушателите от някои радиа: "Пуснете еСеМеС на номер еди кой си, за да узнаете какво слушате в момента"... Ние го знаем вече ТВЪРДЕ ДОБРЕ... Въпросът е, как и защо още го търпим?