Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 5 ноември 2008 г.

Защо допуснахме България да стане земен рай за мутрите и бандитите?

Иво Инджев е написал в блога си много добър коментар на тема За кого е земен рай милата ни Родина?. Ето възловия момент в неговото съвсем основателно твърдение:

Ех, мила Родино, ти наистина си земен рай за богопомазаните властници, а и за бегълци от закона...

И той дава примери. Аз обаче реших да разширя малко констатацията му и затова написах следния коментар:

Да, наистина земен рай стана България за мутрите и ченгетата, за комунисто-бароните и за олигарсите, за бандитите, крадците и убийците, за лъжльовците в политиката и за политическите тарикати. Съгласен съм, че е така. Но се питам следното:

Защо ние, обикновените гражданите, допуснахме точно тия да ни откраднат нашата България - и да си я направят свой земен рай?!

Ето по този въпрос по мое мнение следва да се замислим всички ние и също така по един още по-важен въпрос:

А как да си върнем обратно нашата България, как да я отвоюваме от мутрите, от комунисто-бароните и олигарсите, от ченгетата, крадците, бандитите и убийците - и как после да си я направим свой, общ земен рай?!

Мисля, че е крайно време добре да осмислим тия въпроси, зад които стоят най-съдбовните български проблеми - и да намерим отговора. А пък след това да го приведем в действие. Защото ако не го направим, ще се покрием като нация с калта на неизмиваемия позор…


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

3 коментара:

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Никога няма да си върнем нашата България, докато у нас повечето хора чакат някой да ги оправи, за 800 дни или не зная как си. Поредният спасител, в който са се взряли българите, е Бойко Борисов. Печална работа!

Анонимен каза...

Любака от Перник:
Защо допуснахме България да стане земен рай за мутрите и бандитите.? Защото умните, талантливите и честните не се напъват , поначало са по-скромни, имат си професии /където са най-добрите/ и факт, който е особено гаден – те са много малко, а още по-малко от тях, за съжаление, се наемат с тежкия будителски кръст. По мое скромно мнение такъв избор са направили Ангел Грънчаров, Иво Инджев и още не много други, да кажа с известна доза приблизителност - стотина български интеликтуалци. Затова тези от първото изречение откраднаха нашата България. И разбира се, с помощта на ширещата се простотия, включително и в Интернет-форумите.
Страхувам се, че този процес е закономерен, като се има предвид драматичното съотношение.

Как да си върнем нашата България?
Сещам се за едно стихотворение на Валери Петров – „Японският филм” /Куросава!/: седи класика в киносалона и се вълнува от трагичната съдба на една старица, която със сетни сили ПОЛИВА СВОЯТА НИВИЦА „ЧЕРПАК ПОДИР ЧЕРПАК” За да поникне нещо. Около класика – пълно с младоци – кикот смях, викове и подигравки... Свършва филма, светват лампите...

Стихотворението завършва с обръщение към „Младоците”:

Сега вървете към вратите,
Шумете, смейте се на глас.
Докрай, дордето разцъфтите
Ще мъкнем влагата към вас.

Анонимен каза...

Анонимен от 19:15 страхотно написано.Точно това е истината но какво от това