Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 18 февруари 2009 г.

Бъдещето ни трябва да е свободно: зловещият паметник на Альоша на Бунарджика трябва да се демонтира и премести!

Германците са си запазили лагерите... Кой? Ами техните си. Това си е тяхната памет, лоша, зла... учат се. Помнят, напомнят! Руснаците - тяхната си!

Поляци, сърби, румънци, унгарци... с милиони избити, може и да са целували Альошките. Нека! Щом са им донесли радост и свобода.

Французи, скандинавци, холандци, сигурно имат паметници на австралийци, американци, англичани... за тях те са освободителите.

Хайде кажете ми на 8 септември срещу 9-ти 1944 кой ни освободи и срещу какво?Руснаците влезнаха без бой! Не сме били във война с тях макар да бяхме на страната на Германия.

Умряха хиляди българи по Драва и Дрин, Соболч... в състава на Съветската армия за да изгонят фашагите към Берлин. А тук в това време трепеха без съд и присъда със съгласието на Сталин. Нали?! Е, на кого е този паметник?!

На Альоша, гладен, използван, зарязан... или на генералите му?! Дето от фронта стават и политици и решават съдбата на народи, които пряко нито са били срещу тях, нито са ги мразили.

Ние си имаме паметници на освободителите ни от 1878 г. Същите тези Альоши, мръзнали и гинали по Шипка и Шейново, Плевен... Вижте ги какви са. Ал.Невски, Храма в Шипка, Паметника на Цар Освободител, онзи скромен паметник в подножието на Альоша.

Скромни, признателни паметници. И царете са им били Царе. Нека си погледнат Санкт Петербург, Москва, Перм, Тула... вижда се оставеното от Царете им. Ама от последния Николай нищо няма. Убит и изгорен със все фамилия от същите тези идиологически простаци, наследниците на които си поделяха Европа с Хитлер или избиха хиляди полски офицери в Катинската гора.

Тези ли са ни освободители? Че от какво? Те не са освободили нас, както и концлагерите не са наши. Нека си ги тачат и лъскат там. Аз вместо Альоша искам да виждам паметника на Тервел, Крум, Симеон, Иван Асен II, Калоян... Левски, Ботев. Че те са доста по свързани с България отколкото Альошка от Красная армия.

Нищо против него... ама айде тачете си го другаде така помпозно както на върха на Хилядолетен град. За мен този паметник трябва да се демонтира, НЕ да се разруши.

Да се сложи до братската могила и там да се оформи паметен комплекс за тези които тачат, обичат или се интерисуват от този период от историята ни. Нека си палят огньове, цветя и да си правят проверки, заря и тържества. Много по-удобно е, много по-реално е в днешно време спорното миналото да си остане на "земята".

А бъдещето да е свободно! Една празна площадка, от която се вижда целия град, Тракия, Родопите, Ст.Планина... без във врата ми да е насочен Шпагина на някой си каменен Альошка.

(Author: Ненавиждащ Альоша!)

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

2 коментара:

poryazov37 каза...

Правилно,но няма да стане докато ни управляват комунисти или техните производни.Дядо Ваньо.

Анонимен каза...

Тези паметници са своеобразна "културна" окупация на България от СССР. До ден днешен.