Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 18 февруари 2009 г.

Факти и случки от убедително путинизиращата се Задунайская Болгария

В "Новинар" от 1 февруари има изключително убедително заглавие:

"Големият Маргин 40 дни ще се лекува в Барселона"

Закъсал го е със здравето човекът, ще се лекува. Още по-закъсали от него обаче са дупнишките "братя". В същият брой прокурорът Николай Кокинов им съчувства:

"Галевите не са измислили още от какво са болни"

Само подсъдимият за евродалавери Марио Николов, виден спонсор на БСП, му е намерил цаката:

"Обвиненият за източване на 7.5 милиона евро по САПАРД Марио Николов ще учреди награда за безпристрастна журналистика на свое име."

Не се уточнява колко ще вземе най-безпристрастният журналист от парите, откраднати от САПАРД, за да напише материал, доказващ, че пари от САПАРД не са откраднати.

... А как доказват своята невинност пред съда родните подсъдими може да се илюстрира с вица, който прочетох в "Труд" за 3 февруари:

- Ще кажете ли нещо в своя защита, обвиняеми?

- Уважаеми господин съдия! Облегнах се без да искам на витрината, а тя се счупи. Тогава влязох вътре в магазина, за да оставя на собственика името и адреса си. Колкото до това, че полицаите ме завариха пред отворената каса, мога да ви уверя, че точно в този момент търсех лист и молив та да му пиша.

На 31 януари "Труд" с мъка на сърцето публикува информация, взета от руски вестник. Заглавието е:

"Бизнесът в Русия под чехъла на Путин & Со"

Ще цитирам само началото и края: "Семейството на Путин е ангажирано с най-разнообразни бизнеси - от риба и рибни продукти в Сахалин, през производство на инсулин и интерферон, до производство на оборудване за добив на нефт и дори управление на компания, отделила се от "Газпром". Това се твърди в разследване на журналиста Роман Шлейнов, публикувано в "Новая газета"...

"При Елцин имахме неефективна икономика при неефективна държава. Докато Путин създаде държавен строй, основан на корупцията. И борбата с корупцията се счита за антидържавна дейност, защото подкопава основите на този строй", казва директорът на Института за глобализация Михаил Делягин.

Той отбелязва, че "приятел на премиера" има статут на държавна длъжност, а роднините, приятелите, роднините на техните приятели и приятелите на роднините им са неотменима част от новия путински държавен строй."

А пък приятелят на Путин Георги Първанов стана писател!

(От ЗАПИСКИ НА МАЗОХИСТА, автор: Читател безумен Антей К. В-к "Про и Анти" .)

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

1 коментар:

Анонимен каза...

Музикален поздрав от братска Грузия

http://www.youtube.com/watch?v=sGNes5KS8hA

Ей това ние го не можем..

За това, що има глад да падне,
що има глава да пати....