Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 6 март 2009 г.

Важно питане, отправено към лидера на СДС Мартин Димитров

В блога на Мартин Димитров някакъв човек е задал много резонен въпрос, и то тъкмо в коментар към бележка на автора, в която той пише, вярно, по друг повод, следното:

Много хора говорят за прозрачност, ние го правим…

И той ребром го пита това:

Ще има ли коалиция с партията на Иван Йорданов Костов или не? Два месеца няма отговор на този въпрос и това вече ме смущава…

Рекох да подкрепя този човек, и написах следния коментар:

Зададеният въпрос за позицията на СДС относно възможна предизборна коалиция с ДСБ е изключително важен. Известно е, че в СДС няма единодушие по въпроса, но решение трябва да бъде взето: мнозинството от хората в двете партии (и симпатизантите в обществото също!) искат силна дясна коалиция, понеже без нея следващото дясно-центристко управление ще е крайно проблематично - или направо несъстояло се.

Затова всички наистина с интерес очакваме по-твърда позиция на СДС, а пък противниците на съюза с Костов, след като останат в малцинство, ще трябва да потиснат небезкористните си и така театрални чувства на възмущение... щото явно само лични и кариеристични са подбудите, които ги карат да пречат на коалицията с партията на премиера-реформатор Иван Костов, най-успешния премиер на прехода, който управлява тогава с мандат на СДС, а не с мандат на филанкишията... (как се казваше оня функционер в СДС, който най-яростно се съпротивлява на съюз с Костов?!)

Пуснах коментара, ала той не излезе в оня блог. Опитах пак, пак не излиза. Бре, дали не съм баннат? - си рекох. И понеже там още не е излязло, го пускам за всеки случай тука. Даже помолих една приятелка да го пусне тя там, ей-така, за експеримент. Ще видим какво ще стане. И дали М.Димитров ще отговори. Знам, че не му е леко срещу антикостовистките хиени в СДС, ала трябва да се пребори с тях, иначе е загубен. Както ще бъде загубен и забравен и самият СДС...

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

5 коментара:

Анонимен каза...

СДС е демократична партия, единствената засега която избра лидера си с пряко гласуване в едни оспорвани избори с няколко кандидата. Но дори това не дава право на нейният лидер да взима еднолично решения. Затова ще има заседание на НИС на СДС което ще вземе окончателното решение. От СДС София вече заявиха, че ще се съоразят с решението на НИС независимо какво е.

Аз изкам да задам друг въпрос. След като Иван Костов преди 2 години официално от трибуната на националната конференция на ДСБ заяви, че 18 месеца на ДСБ да изберат негов наследник, защото се оттегля от поста прецедател на ДСБ. Защо се отметна и не спази това си обещание? Напоследък много му стана да се отмята от думата си.

Ангел Грънчаров каза...

По настояване на хората в ДСБ и на много хора като мен извън ДСБ Иван Костов ще си остане лидер на ДСБ - независимо от това какви спазми в червата предизвиква този факт у някои хора. Крайно нагло е някой да заяви "Ще се коалираме с ДСБ само ако Костов не е нейн лидер!". Това не е сериозно: всяка партия сама определя лидера си по определен от правилата начин. Поредната крайно злостна кампания срещу Костов само доказва за пореден път колко много на България е нужен лидер като Иван Костов... ето по тази причина Костов ще остане... а ще си отиде само тогава, когато тия, които сега го хулят, почнат да му ръкопляскат... аз не вярвам някога да им се усмихне това неизразимо щастие... :-)

Анонимен каза...

СДС правят глупост голяма. Ако много мрънкат, Командира може да се събере с Яне, а сините пак да са в ролята на измаменото камилче.

Анонимен каза...

г-н Грънчаров, моля не се опитвайте да маниполирате хората. Никой в СДС и в частноста в СДС София няма намерения да определя лидера на ДСБ. Искането на СДС София е Иван Костов да не участва в евентуални общи единни листи на дясното.

"Настояваме Националният съвет на СДС, на заседанието си на 10 март 2009 г. да вземе решение за неучастие в общите листи на лидери, които разцепиха СДС и българската десница, създавайки свои партии."

http://sds-sofia.org/sabitia.aspx?id=610

RoujkaBG каза...

Мартин пое едно твърде тежко наследство, каквото е разцепеното на лобита и бизнескръгове СДС със
всичките му негативи, барабар с хората в координационният съвет, окопали се там.

Като личност Мартин привлича умните млади хора, които го подкрепят, но се вижда, че ония мекерета, които вече са се пробвали във властта като Пламен Радонов, Бориславов, Юруков са вътрешната му опозиця в партията.

Ей, тия ченгесарски мекерета не искат обединение с Костов, защото се страхуват от твърдата ръка на Командира и гювечът им тоз час ще свърши. По им се услаждат далаверите с Доган и царистите и най- вече с комунистите.

Мартин е трънчето в петата им, но сама птичка пролет не прави.Не го обичат и Костов, щото с него ще им е зор да си разиграват атовете, както си знаят.

Не е проблема в лидерските качества на Мартин, Костов и бат Бойко, а в сплотената колективна посредственост, тарикатлъка и далавераджийсвото на обкръженията им. Аз вярвам, че тия тримата могат съвместно да управляват, ама баш на разпасаните им обкръжения не им се ще да се случи, че край на далаверите им.А те тъкмо това не искат да се случи.