Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 24 юли 2009 г.

Честито: реално погледнато, новият премиер ще се казва Божидар Димитров, не Бойко Борисов, а БСП и ДС в негово лице отново си имат министър!

Правителството на Б.Борисов още не се е заклело, а гафовете му вече започнаха. Случаят с натикването на заслужилия кагебист Божидар Димитров в правителството на България не само е скандален, той е и твърде показателен. Говори твърде много относно това кой всъщност, реално погледнато, ще има пълния контрол и върху това правителство: ДС ще има този контрол, ченгетата ще решават съдбините ни отново.

Можеше тия ченгета да бъдат малко по-умни и да не си разкриват така баламски картите, ама не та не: "Божидар Димитров ми е приятел, и затова е в правителството", заяви Б.Борисов. Егати аргумента: ами ще си избираш по-добре приятелите бе, щом искаш да си премиер на една европейска, а не някаква средноазиатска съветска республика?!

БСП отново и то най-официално е представена в новото правителство пак чрез фигурата на ченгето Божо Димитров. Ако не знаете, ще ви кажа, че той довчера беше най-влиятелен член на БСП и комунист, но се преобрази в гербовак два дена преди съставянето на листите на ГЕРБ. Явно тогава някой го активира и побутна да се преобрази, и той като действащ офицер мигом изкозирува и се подчини на заповедта, а пък Б.Борисов тогава го тури "на лично основание" в листите: приятели били, айде де! Наистина, Бойко Борисов не е зле да почне по-внимателно да си подбира приятелите, иначе ще загази яко. Или поне да крие от публичност приятелите си от ДС, да ги тика на по-незабележими места, щото много ке пати - е те това мога да му кажа още отсега.

Такива "приятели" като Божо Димитров провалиха не кой да е, а самото "Негово Величество", както самият Б.Борисов се обръщаше към Симеона, когато Симеон му беше господар и пълен властелин. Къде е сега Симеон, знаете, нали? Там ще се окаже скоро и бат ви Б.Борисов ако не се отърве от приятелите си овреме.

Ще го провалят като едното нищо, и то без да им мигне окото: те тия неща ги умеят. А горкият Б.Борисов взел да се репчи и да ръмжи на сините: не стават тия работи така, байо! И да ръмжиш, и да не ръмжиш, слушай умните, щото горчиво ще се разкайваш.

Те го предупреждават да не прави скандален гаф, който ще го дискредитира в очите на Европа, той седнал да се перчи и да дрънка налепици: приятел ми е, ще си правя каквото ми скимне и що ми рекат от ДС - така не стават тия работи, драги! Вземи се овреме озаптявай, разбери, че тая не е като оная, с която си свикнал, да правиш квото ти скимне, сякаш си дете. Да си политик и управник е доста по-трудна и необичайна за теб работа: или влизай "у правио път", или се отказвай навреме. Я го виж ти: "Нема да отстъпя, он ми е приятел, а вие да не сте по-добри?!" - баси простотията!

Гледам, че вече се появиха в интернет идиоти, които набързо провъзгласиха Б.Борисов за велик. Не бил слушал никой, правел си квото му скимне, затуй бил велик. Аз пък казвам, че такива, дето правят квото им скимне в политиката, са еднодневки - или пък стават диктатори, тирани. Да се напъва да става тиранин бат ви Бойко в нова България, член на Европейския съюз, не върви, объркал е страната си. Требеше да се опъва да става премиер на Узбекистан, там можеше и до тиранин да дорасте, тук нема да го огрее.

Затуй има този избор: или да бъде еднодневка - а в такъв случай ще направи само така, че за негова сметка ДС да е вечна! - или ще почне да си опича акъла и да прави каквото трябва, според ситуацията; и изобщо требе да забрави за поклоните спрямо старите си дружки. По същата логика, дето тика Божо, да вземе, та да тури Кеворкян (агент Димитър) за шеф на държавната телевизия, що не?! И он му е приятел. Сигур има още такива приятели: на всеки да даде по един хубав пост, та да са укротят. Да видиш тогава как приятелите му скоро така ще му бият шута, та ще се чуди откъде му е дошло.

Ето, сега бат ви Бойка има един шанс: да размисли до понеделник за Божо и да го извади от списъка на министрите. Самият Божо, ако наистина му е приятел, сам ще се оттегли, за да не създава присъствието му огромни проблеми още от първия час на кабинета. И ако е умен де. Е, знам, разбира се, не ги решава тия неща Божо, началниците му от ДС ги решават, ама да вземе да се откаже. И да се върне при детската си мечта, както сам казва, именно, да се върне и да си стои най-обикновен депутатин. Аман от тая лакомия за постове у приятелите на бат ви Бойка бе, драпат с нокти и лакти, аман вече! Но негова си работа де, знае се: това, което сам можеш да си направиш, никой друг не може да ти го направи. Не тръгва на добре от първите си стъпки, за това ще кажа само.

Аз съм избирател, дал гласа си за Синята коалиция. Дотук се държат правилно и верно: предложиха ченгетата в Парламента да не заемат постове, ето, опънаха се и срещу тоя Божо, щото е срамота да гласуват за кабинет, дето се е разположил като онбашия не кой да е, ами един доказан агент на комунистическата ДС. Тия неща са символически, но за сметка на това са и фатално важни: символите символизират самата същина, не са за пренебрегване, противно на това как са ви учили в училище някога. Ако Божо не бъде махнат от бат ви Бойко, и ако не се оттегли сам, тогава аз искам от Сините, за които съм гласувал, да се въздържат, да не си дадат гласа в подкрепа на такъв кабинет.

Да предупредят новия премиер, това искам аз от тях - щото ако Божо е до него, той ще е реалния премиер, а бат ви Бойка ще е само позьорът! - че така не може. Че не става да си туряш приятелите гдето ти скимне. И че не можеш да парадираш с това, че ченгета от ДС са ти приятели. Щото България не ти е бащиния, драги ми госин Кмете...

(Забележка: първата снимка е взаимствана от в-к ГЛАСОВЕ.)

23 коментара:

Анонимен каза...

Божидар Димитров е голям историк, направил е много младите хора да обичат повече своята родина и нейната история и заслужава министерски пост. Да се делят хората за неща отпреди 20 години е несериозно. Само сините още се вълнуват от тази смешна тема с картончетата.

Ангел Грънчаров каза...

Божидар Димитров, абективно погледнато, е голямо ченге, за което историята е само алиби. А за да асимилирате скандалността на това, че точно такъв влиза влиза в правителството, ще Ви дам лесен за схващане пример: какво ще кажете ако на 20-тата година след краха на национал-социализма в Германия в нейното правителство за министър бъде сложен един гестаповец? Схванахте ли сега?

Не само сините, ами и Европа, и нашите европейски партньори се вълнуват от тия неща, "станали преди 20 години". Ей заради такива идиотизми, ако продължават така, ще видим европейските фондове през крив макарон. Б.Димитров в правителството означава, че това правителство отново ще бъде под контрола на ченгесаро-кагебистката клика... трябва човек да е безкраен наивник (или манипулатор) за да не може да схване това...

Анонимен каза...

До автора на блога - Абе ера беше ясно,че Божидар Димитров ще става министър доста преди изборите.Как така изведнъж всички сини блогъри се разбучахте против него?Не си спомням тогава да сте го плюли така.Изказванията на Иван Циглето и Мартин Прическата ви повлияха много.Ебаси смешниците сте!

Ангел Грънчаров каза...

Ний, таваришч, "бучим" срещу ченгетата не от вчера, а от 20 години поне! Тъй че недей да се мъчиш да баламосваш читателите на тоя блог, те са достатъчно интелигентни, иди в някой друг, там може някой и да ти се върже...

peter ivancheff каза...

Да се запитаме, господин Грънчаров, честно като марксисти. Какви условия трябва да имаме отнапред, за да се осъществи една така желана страдателна путинизация!? Но да не бъдем вулгарни...

Ангел Грънчаров каза...

Не знам какво мислите по тия въпроси вий, марксистите, но аз съм го казал и написал мнениято си доста отдавна. Чети малко по-надолу в статията ми за олигархията и за путинизацията на Болгарията...

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, аз не съм марксист, тъй като съм малко младичък за това. Но с голям интерес съм слушал предаванията на проф. Божидар Димитров и имам чудесни детски спомени от неговата енциклопедия по история. Той е един достоен българин и да го сравнявате с гестаповец е несериозно. По-адекватно сравнение би имало с ГДР, където се разбра, че в администрацията и до ден днешен има хора доносници и никой не ги гони и тормози. Божидар е голям патриот и голям българин. Не заслужава подобно отношение. И ще ви кажа и още нещо. В момента ГЕРБ се мъчи да създаде едно демократично и патриотично мнозинство, което да загърби старите дрязги и да се пребори с руско-турската мафия, впримчила в пипалата си България. Сините и техните симпатизанти сами могат да изберат на чия страна да са - на Бойко и Божидар или на Станишев и Доган! И още да ви питам - нима "Атака" няма коренно различна програма и ценности от ГЕРБ? И все пак Волен Сидеров се съгласи да подкрепя една про-европейска и про-американска партия като ГЕРБ само и само да спре Доган. Де и Сините да имахте способност на такова държавническо мислене?

Ангел Грънчаров каза...

Леле-мале, Волен имал "държавническо мислене"?! Чувате ли се какво говрите, таваришч?! Ще ви се смеят и гаргите, недейте така! Вие можете да си харесвате Божо Димитров на основа на детските си спомени, но това не отменя факта, че този човек е твърде много дискредитиран със сътредничество с репресивните органи на комунистическия режим, че е твърде много обвързан с КГБ, за да можем да вярваме, че сега ще служи и работи за европейското бъдеще на България...

Nelly каза...

Здравствуйте товарищ Грънчаров!
Обществена тайна е, че сте съветски възпитаник - а на времето е знайно кои отиваха да следват в СССР! ОСНОВНО "НАШИ ДРУГАРИ"! Вие бяхте едни от тях за съжеление - факт.
Колко сте професор имам пълните основания да се съмнявам, гледайки езика Ви на изразяване - много, ама много сте злъчен, и ако така създавате произведенията си, имам пълното основание да не им вярвам по съдържанието на написаното в тях.
По повод статията Ви: приемам факта да изкажете мнението си, но не приемам заплахите, които многократно отправяте към ББ. Това е наказуемо и моля да се вразумите самия Вие - просто не Ви отива на физиономията и положението, което все пак притежавате, благодарение на народната търпимост към такива като Вас, предвид житейската Ви история.Като публични изяви познавам и двама Ви. За разлика от Вас Божидар Димитров е успял да се реализира в обществения живот на страната, може би с КГБ помощ, но защо Вие не се реализирахте след като такава имахте и самият Вие? И тук идва въпросът: Кой, колко и как е бил разработван в ДС? Май на Вас е обръщано по-малко внимание, предвид "медийните Ви изяви"?
Знайно е също така какви и кои са и СДС - кога и как са се създали - на 17.12.1989 година, със съдействието на Андрей Луканов и внимателно обгрижвани от БКП/БСП до днес. Това е реалността господине в България! Така че поспрете се да ни ги рекламирате - стилът Ви започва да прилича на гротеска.Съвземете се от интелектуалната дупка, в която очевидно сте изпаднал, достигнете отново "професорското си ниво" и давайте напред като "учен", или престанете да вменявате недоказана и несъществуваща вина за Б.Димитров, което също е наказателен акт.
В момента (предвид тежката за страната ситуация) ако ще говорим "кой кой е" мога да Ви предоставя списъци и на олигарсите, и на ДС хората във властта, и на масоните ..., но те са само информация известна на обществото ни вече. Въпросът днес е как обществото ни да спре да се разпада изкуствено и за целите на изброените по-горе, как да се въведат демократични порядки в мисленето на масите сега и тук, как да се опази страната ни от разединение между гражданите по политически и социален признак, как да се гарантира стабилен бюджет - защото световната кризата няма да свърши "утре", а се очакват и големи природни бедствия в близкото бъдеще, така че ако днешното правителство прояви "работарския си дух", който ни заяви, да ги подкрепим адекватно, защото това ще е в интерес на цялото ни общество.

Nelly каза...

Здравствуйте товарищ Грънчаров!
Обществена тайна е, че сте съветски възпитаник - а на времето е знайно кои отиваха да следват в СССР! ОСНОВНО "НАШИ ДРУГАРИ"! Вие бяхте едни от тях за съжеление - факт.
Колко сте професор имам пълните основания да се съмнявам, гледайки езика Ви на изразяване - много, ама много сте злъчен, и ако така създавате произведенията си, имам пълното основание да не им вярвам по съдържанието на написаното в тях.
По повод статията Ви: приемам факта да изкажете мнението си, но не приемам заплахите, които многократно отправяте към ББ. Това е наказуемо и моля да се вразумите самия Вие - просто не Ви отива на физиономията и положението, което все пак притежавате, благодарение на народната търпимост към такива като Вас, предвид житейската Ви история.Като публични изяви познавам и двама Ви. За разлика от Вас Божидар Димитров е успял да се реализира в обществения живот на страната, може би с КГБ помощ, но защо Вие не се реализирахте след като такава имахте и самият Вие? И тук идва въпросът: Кой, колко и как е бил разработван в ДС? Май на Вас е обръщано по-малко внимание, предвид "медийните Ви изяви"?
Знайно е също така какви и кои са и СДС - кога и как са се създали - на 17.12.1989 година, със съдействието на Андрей Луканов и внимателно обгрижвани от БКП/БСП до днес. Това е реалността господине в България! Така че поспрете се да ни ги рекламирате - стилът Ви започва да прилича на гротеска.Съвземете се от интелектуалната дупка, в която очевидно сте изпаднал, достигнете отново "професорското си ниво" и давайте напред като "учен", или престанете да вменявате недоказана и несъществуваща вина за Б.Димитров, което също е наказателен акт.
В момента (предвид тежката за страната ситуация) ако ще говорим "кой кой е" мога да Ви предоставя списъци и на олигарсите, и на ДС хората във властта, и на масоните ..., но те са само информация известна на обществото ни вече. Въпросът днес е как обществото ни да спре да се разпада изкуствено и за целите на изброените по-горе, как да се въведат демократични порядки в мисленето на масите сега и тук, как да се опази страната ни от разединение между гражданите по политически и социален признак, как да се гарантира стабилен бюджет - защото световната кризата няма да свърши "утре", а се очакват и големи природни бедствия в близкото бъдеще, така че ако днешното правителство прояви "работарския си дух", който ни заяви, да ги подкрепим адекватно, защото това ще е в интерес на цялото ни общество.

Анонимен каза...

Едно си баба знае, едно си баба бае. Димитров е критикувал комунизма заради македонската измама много повече и много по-убедително от вас. Вие сте една латерна, която повтаря едно и също. Що се отнася до това кому се смеели гаргите, сметнете гласовете на "Атака" и на СК и ще видите, че не Волен е за смях, а вие и смехотворната ви коалицийка, за която със срам признавам, че от съчуствие подкрепих. Това никога няма да се повтори.
Но вий сега, ще кажете, че лъжа, че съм другар и после ще се чудите защо сините са паднали и на следващите избори, въпреки поредния мандат в опозиция.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Nelly, благодаря Ви за обстойната и съдържателна критика! Ще гледам под Ваш контрол да се поправя и да изправя грешките си, за да се натаманя и аз най-накрая към правилната линия.

Срам ме е като чета изобличенията Ви: да обидя толкова заслужилия човек таваришч Божидар Димитров, който освен че има заслуги в борбата срещу злите сили, срещу империалистическия враг, искащ да разруши нашата прекрасна комунистическа родина, който освен това, че заедно с другите борци на "тихия фронт" на ДС успя да създаде нашата перфектно действаща нынешна демокрация, също така успя да се прослави и като знаменит публицист, гастролиращ по страниците на най-великия български вестник, вестника на таваришч агент Бор "Труд", също така успя да напише редица книги, с които да развие идеологически платформата на славната "Атака", вечна, но тайна съюзница на Партията, на всичкото отгоре да стане и професор, и личен приятел на другаря Черепа, велик съдържател на археологически ценности, открити по българските земи, които, вместо да стоят в Националния исторически музей, са в личната колекция на приятеля на другаря Божидар Димитров.

Наистина ме е срам, че не успях овреме да оценя тия заслуги на другаря Б.Димитров, но сега Ви благодаря, защото тъкмо благодарение на Вашата градивна критика очите ми се отвориха. И разбрах колко много грешки съм допуснал в досегашния си земен живот.

Да, другарко Nelly, аз учих в СССР, но там вместо да стана достоен сътрудник на "тихия фронт" на ДС, както другаря Димитров е станал, се превърнах в долен ренегат, имах дързостта да предам светлите комунистически идеи и да се отдам в костеливите ръце на империалистическата пропаганда на САЩ и Запада, които ми изкривиха дотам съзнанието, че започнах да вярвам в ценностите на буржоазната пропаганда, и именно във ценностите на свободата, личността, пазара, демокрацията.

Поради което и закономерно дегенерирах дотам, че Партията се отврати от мен, изолира ме съвсем справедливо, наложи ми ред наказания, поради което сега не съм професор (някой Ви е подвел, скъпа другарко Nelly!), никакъв професор не съм, ами съм най-прост учител! Но аз още не съм получил дължимото възмездие. Наистина, за греховете, предателствата и измените, които съм осъществил спрямо винаги правилния курс на Партията, заслужавам да бъда натикан ако не в затвора, то поне в концлагер, където най-справедливо и адекватно на злодеянията и вредите ми ще бъде изобщо да не живея, ами направо да бъда даден на свинете на съедание (изядждане) на грешното ми тяло.

Но аз сега, под въздействието на Вашите така силни, правдиви и толкова справедливи думи се разкайвам най-горчиво, моля за прошка и за снизхождение! Надявам се справедливия гняв на другарите Божо Димитров и Бойко Борисов да не ме докара до заслуженото място, до затвора, а те най-великодушно да ми простят. Те са така великодушни, а аз, червеят, не заслужавам пощада, но тъкмо поради това може и да ми простят, за което най-коленопреклонно ги моля и призовавам.

Готов съм оттук-нататък да служа беззаветно на правилната линия на ГЕРБ, славна наследница на всички предишни форми на Великата Партия, да громя враговете на социалистическото отечество, да се възхищавам на героичните бойци на "тихия фронт" на славната ДС, същински железен юмрук на Партията, които направиха така България днес да благоденства и да се радва на светлото слънце на манипулираната и правилно насочвана демокрация! Сполай Ви, другарко Nelly, за туй, че ми отворихте очите! Вечно ще Ви бъда признателен и благодарен и се надявам един ден да изкупя греховете си, та презряната ми душа да намери поне малко покой!

Анонимен каза...

"А горкият Б.Борисов взел да се репчи и да ръмжи на сините: не стават тия работи така, байо! И да ръмжиш, и да не ръмжиш, слушай умните..."
Та така,Бойко. Слушай най-умния, най-чистия, най-разбиращия човек А.Грънчаров. Защото той е вся и всьо - морален съдник, кристално чист син костовоист.
А бе педераст! Кой си ти да си съдник на хората.Какво си дал на тая държава, бе мухльо. Само синя жлъч и лицемерие. За това не върви тая държава.

Boyanov каза...

Започва да ме притеснява сляпото доверие в непогрешимостта на ББ у мнозина, които към момента са му фенове. Затова ще посоча само факти:

Факт е, че ГЕРБ постави кампанията си върху идеята за сваляне на БСП и ДПС от власт.
Факт е, че Б. Димитров бе знакова и влиятелна фигура в БСП до 11 юни 2009 г. (два дни преди регистрацията на листите за изборите.
Факт е, че ГЕРБ се обяви срещу шуро-баджанащината и назначенията по родов, "кръгов" и друг признак.
Факт е, че Бойко Борисов заяви, че Б. Димитров му е личен приятел, стоял до него през последните 3 (три) години и като такъв "верен" приятел му гласува лично доверието си?! Тоест - прави приятеля си министър?!?!? Тук се замислям и как така през последните години едва ли не първия приятел на Бойко е бил висш функционер на БСП. Без да искам свързвам агентурното минало на БД и толкова бързото сближаване с ББ - може и да не съм прав.
Факт е, че за СК министър-агент на ДС е неприемлив и ББ прекрасно знае това.
Факт е, че като мажоритарен кандидат назначаването на БД за министър води до загубата на 1 депутатски глас.
Факт е, че ст.н.с. ІІ степен Божидар Димитров се оказа агент с мисия във Ватикана - влиятелен духовен център на цяла Западна Европа. Несъмнено Ватикана няма да бъде никак доволна, че агент ровил в архивите и е министър, отговарящ за българите зад граница. Надявам се никой няма да отрече факта, че Ватикана има своите лостове за политически натиск в ЕС.
Факт е, че БД има силен интерес към темите за българите в Македония, Западните покрайнини. Избирането му за министър няма как да не напрегне нашите съседи, като се има предвид агресивния стил на БД и първият му приятел ББ.
Факт е, че повечето български емигранти (особено тези от преди 1989 г.) са категорично против техните интереси да бъдат "защитавани" от представител на ДС, от която навремето са бягали или са се спасявали и на когото гледат като фигура на БСП/БКП.

Това са само факти, върху които заслужава да се помисли по-трезво, а не първосигнално от типа "Айде, наш'те".

Разбира се "мъжкарското" поведение на Борисов импонира на много хора, които от години чакат съществена промяна към добро в държавата ни, но да си организираме нов култ към поредната личност - не си струва. Примерът със Симеон е твърде близо и еуфорията при избирането му много сходна като емоция с днешната.

Анонимен каза...

Боянов, Божидар може да върне много българи от Бесарабия и Македония у нас и с това да убие ефекта на отрицателния прираст. Това е по-ценно от това дали е бил или не в ДС.

Boyanov каза...

В моя пост не коментирам бъдещи събития в условно наклонение. Може да може, но може и да не може. Просто изброих една поредица от смущаващи за мен факти. Искрено се надявам, че в България има достатъчно хора, които милеят за българите в Бесарабия, Македония, Западните покрайнини и нямат негативине на БД, за които говорим. Освен това не виждам какво пречи БД да ... продължава да бъде личен приятел и съветник на Борисов, без да заема министерски пост? Каква е причината това приятелство да се институционализира? Не ми се ще да го мисля, но цялата тази работа ми намирисва на някакъв сценарий. Димитров ми прилича на пуснат в някаква интрижка, но рано или късно ще се разбере точно в каква.

Анонимен каза...

Не, няма сценарий. Познават се отдавна хората, много отпреди да го обявят. Бойко си е преценил, че Божидар Димитров става за тая работа. Дайте нормалните сто дни толеранс, пък да видим. Аз съм оптимист, че Димитров може да направи нещо за България.

Анонимен каза...

Г-н Ангел - ОГРАМОТЕТЕ СЕ !!!

Първо главно управление се е занимавало с външно разузнаване. Негов приемник от 1990 г. е Националната разузнавателна служба
Второ главно управление е контраразузнаване, известно днес като Национална служба Сигурност
Трето управление е военното контраразузнаване, но е независима институция от РУМНО
Четвърто управление
Оперативно-техническо (до 1986)
Икономическо (от 1986)
Пето управление - безопасност и охрана (УБО); обезпечава охраната на висшите политически фигури на държавната власт. (днес Национална служба за охрана).
Шесто управление - вътрешна сигурност; тогава включвало политическа полиция; днес е наследено от Главна дирекция за борба с организираната престъпност. То е имало следните отдели
Първи отдел работи сред интелигенцията. Под негов контрол са творчески съюзи като тези на писателите, художниците, журналистите, музикалните дейци, преводачите, филмовите дейци и т.н.
Втори отдел работи сред висшите училища и студентите.
Трети отдел отговаря за духовенството, евреите, арменците, белоемигрантите.
Четвърти отдел е специализирал в протурски и промакедонски национализъм.
Пети е внедрявал агенти във „вражеския контингент“ като земеделци и социалдемократи.
Шести отдел е следял за промаоистка и антипартийна дейност.
Седми — информационен анализ и анонимна дейност.
Централна информационно-аналитична служба (от 1980 е управление
Из. Уикипедия

Изнасилването на моментната ситуация от страна на синята коалиция е повече от явна.
Защото
1. Агент на ДС - Какво е агент на ДС ? - в графата агент влизат както разузнавачи (агенти на външно разузнаване) , контраразузнавачи (агенти на контраразузнаване) , научнотехническо разузнаване (компютрите Правец са копия на АйБиЕм например), а и всякаква техника, ноу хау или всичко каквато може да се "открадне" като технология и така натататък.

От всички агенти - презрение заслужават агентите на 6-то управление на ДС - антипартийната дейност , както и техните доносници.(и от части да речем 5-то)

Сигурно знаете , г-н Ангел, че през тези 45 години съседи от юг достатъчно често са навлизали на наша територия, чрез свойте агенти - ако не знаете или поне не си даввате сметка - лошо за вас и жалко за упражнението по писане.
А пример за подривна дейност на съседите от запад пък е създаването на ОМО-ИЛИНДЕН.
Какъв трябва да е отговорът на една държава на такива действия ????
И когато достойни хора са си свършили работата, не само е срамно да ги хулиш наричайки сестра им ... лека жена , оставяйки ги да обясняват, че нямат сестра, каквото правят синята коалиция в момента ( Божидар Димитров е агент от 4-то управление (опративно-техническо , занимавайки се с въпроси свързани с македонския въпрос), а е и жалко, че ставаш жертва на чждо упражнение по мислене ....

И да .. аз органически мразя БСП(К)
Но май май , най-много агенти на омразното 6-то управление се оказа че има във Се ДС (СДС) ... за наша огромна болка и съжеление за гдето останахме излъгани и предадени ..
Симеон Кесов

Анонимен каза...

Знаете ли, системата си е система, но личностите са си личности. Не е възможно сите един милион члена на БКП да са били до един зли хора. Не е възможно сред хилядите агенти на ДС да няма и един свестен. Без да възхвалявам Димитров, той се е доказал като патриот и българин и всичко постигнато от него е много по-важно от две-три картончета.

Ангел Грънчаров каза...

Г-н (или таваришч) Кесов (както повече Ви харесва), информацията за структурата на ДС, която така любезно ми предоставяте, съвсем не е новост за мен; не става дума тук за "незнание" или невежество, а за съвсем друг тип интерпретация на тази информация. Вашата интерпретация, почиваща на теорията за "добрите" и "лошите" ченгета, отдавна съм я разобличил, опровергал и дори подложил на осмиване; например в моята книга "Българската душа и съдба" можете да прочетете доста по темата, ако искате да задълбочите разбирането си.

Ще Ви задам няколко въпроса, за да се позамислите малко:

1.)Известно ли Ви е, че българската ДС действа като филиал на съветското КГБ?

2.)Известно ли Ви е, че ДС е била "железният юмрук" на "Партията"?!

3.)Известно ли Ви е, че цялата тогавашна дейност на ДС е подчинена на предписанията на комунистическата идеология, една терористична по същество идеология, водеща кървава битка срещу свободния свят и неговите ценности; искали са да разрушат западния свят на свободата, за да възтържествува варварската система на комунизма, и то в целия свят, и то "по всички земни кълбета"?

4.)Давате ли си сметка, че терористичната дейност на ДС тогава е нямала нищо общо с националните интереси на българската държава, понеже ДС е обслужвала интересите на една друга държава, интересите на СССР?

5.)За каква в такъв случай "високопартиотична" дейност на агентите на ДС тогава благоволявате да говорите: нима Вие все още споделяте теорията, че нашите български интереси трябва да са изцяло подчинени на интересите на чужда сила, каквато е КГБ(СССР-Русия)?

6.)Известно ли Ви е, че България се раздели безвъзвратно с комунистическата идеология, че комунистическият режим у нас е осъден като престъпен с решение на българското Народно събрание (по времето на управлението на СДС и Костов), че България е член на НАТО и ЕС - междудържавни организации на страните от същия оня западен свят, срещу който толкова прославяната от Вас ДС работеше десетилетия наред, използвайки най-брутални и терористични методи?!

7.)Давате ли си сметка, че прославяйки дейността на ДС Вие всъщност работите срещу държавния интерес на България, която е член на ЕС и НАТО, организации, които по ценностите си са абсолютно несъвместими с "ценностите" на толкова любимите Ви ДС и КГБ?

Вопросите от този род, който мога да Ви задам, могат да бъдат много повече. Надявам се, че ще се позамислите поне малко, и ще престанете да пеете все една и съща песен, но с най-различни гласове. Опитвайки се насаждате в съзнанието на младите някакъв фалшив патриотарско-героичен образ на мохиканите на комунистическата ДС, Вие показвате, че съвсем не сте се освободили от наркозата на комунистическата идеология. Поради което се един анахроничен човек, живеещ, подобно на агентите на ДС Гоце и Божо в един съвсем друг свят, света от 30-те години на ХХ век.

Лъжа е това, че най-много агенти е имало или има в СДС; това са глупости за идиоти. Ченгетата са най-много в ченгесарниците ДПС и някои други, още по-модерни, "Атака" и прочие. В СДС и в Синята коалиция няма нито един депутат, принадлежал в миналото на ДС. Точно поради което такива като Вас беснеят така неистово и злобно...

Ангел Грънчаров каза...

А пък едно Ваше твърдение оставих за накрая, понеже то е достатъчно смехотворно - за да се разведри малко настроението. Вие пишете така:

"... през тези 45 години съседи от юг достатъчно често са навлизали на наша територия, чрез свойте агенти - ако не знаете или поне не си даввате сметка - лошо за вас и жалко за упражнението по писане."

Значи според Вас някакви хора "от юг", т.е. от Гърция и Турция, са се опитвали да бягат в комунистическа България, за да се насладят на комунистическия рай, така ли? Стига бе, не се шегувайте?! Известно ли Ви е, таваришч, че през южната ни граница наистина се е бягало, но само еднопосочно: само българи са бягали от комунистическия концлагер и кошмар към свободния свят, а няма нито един случай грък, турчин или някакъв друг жител на свободния свят да е искал да бяга в комунистическа България?! Нима не го знаете това?! Недейте така бе, ще ме спукате от смях?! Да не се учили история по некой учебник, написан от ченгето Божо Димитров - нищо чудно само това да обяснява заблудите Ви...

А казаното за бягането през границите все в една посока е тенденция в световен мащаб: нито един германец от Западна Германия не е бягал към комунистическата част на Германия, докато хиляди източногерманци бягаха на Запад, а мнозина бяха и убити от ЩАЗИ и охраната на Берлинската стена. Няма нито един американец, избягал в СССР, впрочем, имаше, но само един, оказа се психично болен и идиот по рождение. И това ли не знаехте?! Недейте така бе, Вие сте много наивен бе?!

А знаете ли колко българи са били избити по южната ни граница от граничарите, намиращи се на фактическо подчинение на зловещата ДС, която Вие сега се мъчите да славите? Г-не, вярвате ли си изобщо на тия, дето ги пишете? Или мислите, че някой може и да Ви се върже на лъжите?! В кой свят изобщо живеете, г-н таваришч Кесов?!

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,
Крайно време е да спрете да свирите на тази струна "Кой не скача е червен".Вече не е актуална,меко казано. Когато СДС имаше пълната власт - и парламентарна и президентска, и хората имаха надежда, че нещата този път ще се оправят, Вашия лидер и тогавашен премиер Иван Костов вместо да разсекрети досиетата, гласува подходящите закони,забраняващи на бившите кадри от ДС да заемат ръководни длъжности в държавата и да затвори страницата един път и завинаги се занимаваше с далавери само и единствено с цел лично облагодетелстване.Къде са сега министрите от костовия кабинет и с какво се занимават? Знаете ли нещо за мистър 10%,за фалиралата златна мина в Челопечене, за Зееви груп и т.н. и т.н.Списъкът е много дълъг. Всички те станаха мултимилионери от РМД, заменки, борсови спекулации и на всичко отгоре имат наглоста да се явяват по медиите и да ни поучват. Айде няма нужда. Как щеше да изглежда ситуацията в момента, ако бяха предложени 2-3 министерски кресла на Синята Коалиция, дали щяхте да пишете глупости за ДС и агенти? За пръв път в новата ни история някой поема отговорност за своите действия и Вие го плюете. И този някой се казва Бойко Борисов. Не ставало така. А как става, Г-н Грънчаров? Кажете, ако знаете рецептата, ако ли не, оставете г-н Борисов на мира. Той поне е достоен, за разлика от предишните ни управници. Е, на Вас не Ви харесва това, да се наричат нещата с истинските им имена, но е крайно време да се каже за какво става дума.Даже малко е отминало от времето, ама по-добре късно, отколкото никога. И г-н М.Димитров да не се изкарва по-верующ от папата антикомунист, щото ЕГН-то му не е такова, че да помни какво е било по времето на майка му. В момента той е маша в ръцете на г-н Костов и неформален говорител на същия. Защото г-н Костов няма смелост дори да си каже нещата, които мисли. А колкото до новото правителство - не плачете с крокодилски сълзи, с или без Божидар Димитров, ще го бъде. Важното е в случая да няма 3-5-8, да се знае кой пие и кой плаща, кой отговаря за ситуацията в момента в страната. Желая успех на правителството на г-н Борисов, защото България го заслужава.

Преслав Ганев каза...

Г-н Грънчаров,

Убеждавам се за пореден път, че качествата ви на ретор и блогър не са по-високи, отколкото туркофилските нагласи на Волен Сидеров.

Божидар Димитров, колкото и да го плюете, не е направил нито един донос и скоро, когато досиетата изцяло се разкрият, това ще стане ясно.

То се знае и че преди '89 хората не са ставали агенти, защото им е било голям кеф, а защото в много случаи са били директно или индиректно принуждавани.

Трябва да призная, че може вместо списание да издавате поредица книжки с вицове. Божидар Димитров щял да дърпа конците на България, честно, разсмях се.