Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 юли 2009 г.

Твърде ласкавото мнение на българите в чужбина за бъдещия им министър Божидар Д.-Телериг

Понеже все пак Божидар Димитров ще е министър на българите в чужбина, е редно да чуем тяхното мнение. Затова ще си позволя да пусна няколко линка с мнението на няколко български граждани живеещи в чужбина:

Агент за българите в чужбина

Това е мнение на Ат.Чобанов (Париж), в статията на който между другото четем:

Преди да заема позиция за тази номинация трябва да направя едно уточнение кои са българите в чужбина. Едно е да отговаряш за хората с български произход и самосъзнание, живеещи като правило в пост-тоталитарни страни като Украйна и Македония, друго е да претендираш за доверието на българските граждани, избрали да живеят в демократични западни държави.

Последните са мостът, който свързва България с модерните демократични ценности. За тези хора, към които се числя и аз, номинацията на Божидар Димитров е скандална и неуместна. Тя показва, че новият премиер Борисов разбира от институции и управление, колкото да направи паралел между "агенция" (за българите в чужбина) и агент (на държавна сигурност).


Министър за българите в чужбина

В този текст пък е изложено мнението на Никола, българин, живеещ в Калифорния, който между другото пише:

Б. Димитров е бивш сътрудник на Държавна сигурност, заради която емигрираха стотици хиляди. Той ще бъде отхвърлен от хората от старата емиграция, чиито роднини са били жертва на постоянен тормоз. Ще бъде отхвърлен и от избягалите през 90-те години: те помнят Лукановата и Виденовата зима и помнят, че Димитров беше в БСП до тая пролет. Историкът няма какво да каже и младите, които заминаха да учат и работят понякога с бегла идея един ден да се върнат. За глобалното поколение, партиотарската риторика за Велика България на Три Морета е крайно отблъскваща. Най-накрая, назначението на Божидар Димитров със сигурност не е от полза на българската общост в Турция. Ако не иска ДПС да се върне на бял кон, това правителство трябва да третира българските граждани в Турция като българи в чужбина, не като турци с български паспорт.

СЛЕДИЗБОРНИЯТ МАХМУРЛУК... ЦЕПИ ЛИ ВИ ГЛАВА?

В своя пост Александър, живеещ във Франция, пише между другото това:

Колкото до българите в чужбина, те могат само да се забавляват при мисълта, че Божидар Димитров ще се грижи за връзките с тях. Той, гордият чекист, човекът със селяшки разгърдената пазва на чичка-колхозник и с наглия поглед на подпийнал махленски тарикат, той, сменилият лява с дясна (уж) партия, ще дойде да се погрижи и за нас, живеещите в чужбина. Ако баща ми беше жив, със сигурност щеше да посрещне Божидар Димитров както подобава още на летището – сос лопатарот по лисото. И именно в памет на баща ми, който мразеше чекистката сган повече от смъртта, а и също така в името на всички онези невъзвръщенци, сънуващи все още кошмари със смъртни присъди, концлагери и интернирани роднини, отказвам да водя диалог с българските институции, докато в тяхното съдържание се четат имената на подобни ченгета и безбожници.

Това е в общи линии положението: реакцията на "външните българи" спрямо техния будущий началник Б.Димитров е съвсем отрицателна. Нека Б.Борисов да си го назначи ако иска. Почва министерстването си с гаф. А как ли ще го свърши?!

(Оформих тази публикация по идея на Kiril)

17 коментара:

Анонимен каза...

Надявам се, не претендирате, че извадката от вашия блог е представителни. Много бесарабски българи, българи в Македония, харесват Димитров. Туй се и вижда и то резултатите в чужбина - след ДПС, най-голямата сила е ГЕРБ. Без гласовете от Турция, Борисов има 80% гласове от чужбина. И там не можете да се мерите с ГЕРБ.

Анонимен каза...

Но може би разчитате, че с ДПС имате близо 90% от гласовете? Като стария лаф, че с Русия сме 150 млн.

Владимир Йосифов каза...

С избирането на Божидар Димитров г-н Борисов прави "ВЕЧЕРНА ПРОВЕРКА" ! - - - Това е проверка - дали ще може да издигне човек, който и сини, и червени ще нападат . - - - Първо Ви подгря с Рап, после с МелИнвест, а сега СТОП . - - - Димитров ми е нужен ! - - - Така ще се разбере кой, кой е.
---
Вие за кого гласувахте !
Гласувахте ли ?
Колко време преди вота се подготвяхте ?
---
Вие емигрантитье, не се ли срамувате, че неграмотни турци ви биха с 500 000 гласа.
---
Вие, емигрантитье , не се ли интересувате, че имаше над 1 000 000 "мъртви души" - сиреч измами.
---
Вие само свирката на червените ли чувате ?
---
Оти се не подготвихте по-добре ?
Сега Божидар Димитров Ви е крив

Анонимен каза...

от: Димитър Димитров
Явно е че целият Ви блог е анти Бойко, което не е лошо, но нека да видим как ще се справят и тогава да съдим дали този или онзи са подходящи. Аз лично предпочитам човек, който е познат на целия народ и е доказал, че няма по-голям историк и родолюбец от него.

Анонимен каза...

За Грънчаров е зле да си родолюбец - това е явно назадничаво и нефилософско.

Анонимен каза...

Грънчаров, не каза нищо по темата за това как Ройтерс ме подкрепи в думите ми за това, че ако не беше Тодор Живков и до сега щеше да пълзиш по завоите на Витиня! И ме оплю за това! Сега виждам че си се подготвил и с извадки срещу Божидар Димитров. Не разбра ли че Синята идея е УМРЯЛА? Нещастници - това са те като политици! А ти и през гърба си да се пукнеш те пак ще си останат такива!

Ангел Грънчаров каза...

Боже, дали последният анонимен не е самият Бойко Борисов?! :-) Леле, така загадъчно е написано, че нищо чудно и да е той?! Каква чест! Г-н Борисов, потвърдете ако сте Вие, ще се радваме да Ви срещнем тука! :-)

Ангел Грънчаров каза...

"... и е доказал, че няма по-голям историк и родолюбец от него" - това за кой се отнася, за Божидар Димитров-Телериг ли? Ти запознат ли си с това какви историци сме имали и имаме?! Известно ли ти е, че никой сериозен български историк не вижда НАУЧНИ достойнства в пропагандистко-патриотарските трудове на агент Телериг?!

А за титлата "най-голям родолюбец" ще имаш много здраве да я дадем на Божо Телеригов! Тя по право си принадлежи на Волен Сидеров, сакън, да не разбере, че даваш неговата титла на Божо, щото в понеделник ще се обиди и няма да подкрепи кабинета.

Ако пък титлата няма да а дадем на Волен, трябва да признаем, че втори след него, който я заслужава на законно основание, е, разбира се, примапатриотът на республиката ни, именно Славчо Учиндолский.

На трето място по родолюбие требе да турим комитата Яне, да не говорим за МВРО-оецът К.Каракачанов, който също заслужава да е баш-патриот на республиката. И тъй нататък.

Изобщо епична битка ще се води за това кой е най-голям родолюбец у нас. Така че, моля, нека да не разгаряме тия спорове и затуй недей да сипваш масло в огъня с така наглото си изявление, че Божо Димитров-Телериг бил най-голем родолюбец!

Айде де, ако требе конкурс ке организираме, но требе да има справедливост по тоя най-животрептущ български въпрос! А така да дава секи на секи най-високата и благородна българска титла не може, епа не може!

Анонимен каза...

Кой е най-голям родолюбец не знам, но, че вие сте дебил # 1 на Републиката е безспорно. Очаквам след поста ми да пуснете сълзлив пост как ви репресират, задето не спазвате законната програма на Република България...

Ангел Грънчаров каза...

И тоя явно е завършил спецкурса по остроумие на Школата в Симеоново :-) Милиционерското остроумие е доста тъповато...

Анонимен каза...

Параноята - още повече.

Анонимен каза...

За милиционерската параноя не се знае как е... психичните проблеми са рядкост при милиционерите, щото се появяват при по-непростите души :-)

Анонимен каза...

По делата им ще ги познаете...
Аз лично харесвам Божидар Димитров и по една случайност, съм Българин в чужбнина. Мисля, че не е редно да се цитират само подбрани мнения. Нека видим първо как ще работи, какво ще свърши, пък после да съдим. При всички случаи е по-добър от агент "Гоце", от бившия конституционен съдия Георги Марков... и от много други. Не претендирам моето мнение да е най-правилното - времето ще покаже, но аз съм на 50 и също имам спомени от милиционерските времена, което не ми пречи да бъда обективен.

Анонимен каза...

Аз съм БГ в чужбина и мога да кажа, че на фона на цялата простотия в БГ аз харесвам Б. Димитров и смятам, че той е направил повече за България и българите, от който и да е в БГ. Особено активен е срещу измишльотините на македонистите, което не може да се каже за, което и да е друго правителство или журналист в БГ.

Да поживеем и да видим какво ще направи пък тогава да съдим. Аз лично бих му гласувал доверие.

Анонимен каза...

Neka go naznachi,mnogo vajno- no da ne si mislite, che niakoy shte mu se doveri ot onezi,koito izbraha svobodata. Nie, koito ne ostanahme v BG tochno zaradi takiva kato nego shte go ignorirame- i shte napravim vsichko da bude ne samo bez portfeyl, no i bez auditoria ot nasha strana. Gorko na onezi ot Vas, sunarodnizi, koito shte triabva da mu plashtate. zashtoto negovite kaprizi shte budat zadovoliavani ot vashite pari- No kakto se kazva- vseki narod si zaslujava pravitelstvoto.

Анонимен каза...

Елате тук да плащате данъците си и да плащате заплатите на слугите на народа, тогава ще имате права. Бойко забрани да се гласува от чужбина! Не може разни поплювковци и леснототърсещи да ми определят бъдещето щом не споделят мойта участ тук в БГ.

САНДО каза...

Анонимните щурмуват небесата :-)))
Все пак са доста смели де - не само влизат в диалектична схватка с философ, но и използват нов и революционен метод за излагане на мисълта - теза, анититеза, синтеза, всичко им е псувни, хули и интелектуални напъни под формата на екскременти :-))) Цял народ от анонимни философи! Дали сами си вярват на глупостите? Сигурно... Щом все към ченгета ги тегли и все си блъскат главата и не разбират, че проблемът не е в този или онзи политик, ами в тяхното овчеумие.

Моето разрешение на логическата задачка бе следното - взех си чукалата и се изнесох в чужбина. Сега поне мога да се радвам на гражданското си чувство без идиотите да ми се подиграват.

А! Да не забравя най-важното - заобиколен съм от усмихнати граждани, а не от ченгета. Прощавайте, анонимни, но вие сте духовни инвалиди!