Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 септември 2009 г.

Нов мръсен номер на Бойко Борисов спрямо десницата в България

Става дума за издигането на самостоятелна кандидатура на ГЕРБ за кмет на София без никакви консултации с десните партии (СДС и ДСБ) и наглото държане на ръководството му: "ами ако искат, да ни подкрепят". Това е наистина абсолютно непартньорско, неджентълменско поведение, особено ако се вземе предвид, че става дума за София, където десницата има много силно влияние. Аз го наричам с точните думи: мръсно поведение, мръсен номер. Впрочем, Г.Коритаров е казал съвсем точно докъде ще доведе това мръсно поведение на ГЕРБ спрямо десницата:

По същия начин, както отклониха предложението на Синята коалиция за общи мажоритарни кандидатури на парламентарните избори, сега правят това и при поредния опит на старата десница да се пришие към аромата на успех в столицата. Борисов ще има собствен кандидат, а СДС и ДСБ са добре дошли да го подкрепят, ако желаят. Не знам доколко опитните иначе лидери на малките и слаби като самостоятелно влияние десни формации на прехода си дават сметка колко са близо до пълното си обезличаване и претопяване.

Ако наистина се стигне до неизбежна ситуация те да подкрепят човека от ГЕРБ, но не като обща кандидатура, а именно като подкрепа на излъчен от партията на Бойко Борисов негов наследник, това действие ще има същата стойност, каквато е имала преди десетилетия подкрепата на некомунистическите партии от Отечествения фронт за ключови решения на БКП, с които – стъпка по стъпка е проправян пътя на еднопартийното управление. Сравнението не е преднамерено и не търси пряка историческа аналогия, защото тя няма как да бъде пряка.

В случая става въпрос за един процес на подмяна на старите лица и носители на десните идеи с нови лица и носители, който – за да финализира с превръщането на ГЕРБ в единствен изразител на волята на ЕНП в България, трябва преди това СДС и ДСБ да бъдат претопени.


Дотук свършва цитата от блога на Коритаров. Почти нямам какво да добавя, но и да имам, не ми се пише по тоя тема. Толкова мръснишки се държи ГЕРБ, че ми се отщява да пиша по този въпрос. Някой може да рече: а до какво по-точно се свежда мръснишкото в поведението на ГЕРБ? У нас имат безчувствени хора, които не го усещат. Ами порвия път, когато ГЕРБ отказа на десните да издигнат общи кандидатури за мажоритарните депутати, тогава той успя да открадне по най-мутренски начин всички гласове за мажоритарни депутати, които бяха дадени за десните; десните тогава получиха доста гласове, които изгоряха. А ГЕРБ набъбна в Парламента с присвоените гласове, т.е. открадна ония депутати, които десницата би взела ако бат ви Бойко беше постъпил с нея поне малко по-джентълменски.

Едно такова недемократично, непартньорско отношение, една такава линия на най-подло елеминиране на десницата и заграбване на нейното място вещае ужасни беди по отношение на цялата страна най-вече: историята с Отечествения фронт от 1944-45 година като едното нищо ще се повтори. Дано този път се повтори, както се и полага, като фарс, щото тогава беше истинска трагедия. Но ние пък сме страна на изключенията, и като едното нищо фарсът тук отново може да стане трагедия...

7 коментара:

Анонимен каза...

Ще ме извинявате, но когато постоянно говориш как ГЕРБ няма експерти, когато довчера си говорил, че лидера й бил мутра и си го сравнявал с Бриго Аспарухов, няма как да бъдеш джентълмен с тях, още повече, че всяка партия си гони своя интерес. Няма как да си отстъпиш мажоритарните гласове. Видяхме десницата колко е силна в София, Костов падна от Кадията. Най-нормалното нещо е да подкрепят Бойко и сега. Нещо повече - Волен също има желание да подкрепи кандидата на ГЕРБ и именно затова не е коректно да се прави кандидатура със Сините - търси се кандидат на ГЕРБ, подкрепен консенсусно от всичките партии от опозицията в предишния парламент, една обща битка с човека на Р. Овч. - Георги Кадиев.

Анонимен каза...

Не мога да рзбера едно само,плюеш по бивши доностници.Добре,разбирам те.Но сащевременно да ги цитираш и васхваляваш не мога разбера.коритаров и инджев със какво са по различни от омразния ти Божо Димитров.Каде ти е истиската позиция по въпроса.Или доностници хвалещи Костов не са такива.
(имената на коритаров и инджев умишлено написах с малки букви,дребни продажни душици)

Анонимен каза...

Коритаров е слута на комунистите и те в момента се мъчат да намерят слабото място на ББ.Преди изкарваха всички сини за педераси,а сега пък Бойко за прост.Тези удари към Бойко са пак мръсна игра на комунистите,те са пак навсякъде

Анонимен каза...

Не съм съгласен, просто не виждам нищо мръснишко в случая. ГЕРБ искат самостоятелна кандидатура. Какво му е мръснишкото? Нямат предварително споразумение с когото и да било, не виждам защо трябва да се съобразяват с когото и да било. Явяват се пред избирателя сами и той да преценява.
Проблемите са в СДС и ДСБ и се определят с една дума - неможене. Може да са били златни по-преди, може да са извели България от десет батака, може да са ни вкарали не в две, а в три Европи, но в момента не могат. Безсилие, несъстоятелност, късогледство, почти нищо дясно освен един антикомунизъм, липса на почтеност (верно, не у всички, но достатъчна за да стори беда). Пълно със стари муцуни доказали се в губене на избори, вече и очевиден стремеж за лично оцеляване. Батак откъдето и да го погледнеш, тези хора носят само вреди. Доказателство, че съм прав? Ами СДС и ДСБ да посочат техните кандидати пред софианци и да се сборят? Нали в София имали най-голямо влияние? Какво по-логично, нали за това са изборите. Е да де, ама точно тук става безпределно ясно пълната несъстоятелност на всичките им мераци. Влияние имаха, сега предизвикват яд, смях, снизхождение, безразличие. Пиша го това с болка, но и с мисълта, че ако не си кажем нещата както са, ако ги усучем отново с алабализми и не се променим у нас дясна партия няма да има в обозримото бъдеще.

Анонимен каза...

Не разберах защо не мога да си изпратя обясненията с името си, а трябваше да ползувам анонимността? Може би аз нещо не правя като хората, ще съм благодарен, ако някой ми обясни. Ано #3.

Анонимен каза...

За какви мръсни номера говори този Коритаров,та десницата без ГЕРБ нямаше да я има !

Анонимен каза...

Не съм съгласен, че ГЕРБ в този случей имат вина. По-скоро оставам с впечатлението, че СДС и ДСБ София не са се споразумяли за кандидат на Синята коалиция. Може би някой който е в тези среди може да разкаже повече.
С подкрепата си за ГЕРБ синята коалиция се обезличава. Това е една голяма политическа грешка. Дори и при малки шансове за успех трябваше да се издигне собствен кандидат. За да виждат хората Синята коалиция като алтернатива на ГЕРБ.

Много жалко, че "политиците" на синята коалиция в София, че синята идея умира докато те се боричкат един друг. По съм склонен да обвиня политиците на СДС София около Сотиров за това ,... жалко

Поздрави
Ники Делчев