Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 септември 2009 г.

Призив към пишещите хора да пишат за новото списание ИДЕИ

3 коментара:

Анонимен каза...

Не е по темата за списанието, но е много важно:

- Разнищена е часовникарската страна на Кольо Ролекса, Ники Кубчето (G-Класа) и Нико Трийсетиседмицата или Колето-Психото, а най-добре известен под кодовото наименование Коко Фанатикуса:

http://www.marica.bg/show.php?id=11920

http://www.dveri.bg/content/view/9814/64/

http://www.dveri.bg/content/view/9817/502/

http://www.marica.bg/gallery.php?show=images&id=25

http://www.marica.bg/show.php?id=11784#

Нещата са просто ум да му зайде на мирянина...

http://www.marica.bg/show.php?id=11922

Всъщност в нормални небългарски условия нещата могат да се развият по следния начин:

БПЦ е юридическо лице - пловдивска митрополия също. Членовете на юридическото лице (митрополията) се наричат епархиоти. Епархиот е всеки член на БПЦ - т.е. кръстен в нея и неотпаднал във връзка с църковно наказание. Та епархиотите биха могли да се обърнат към ПлОС (Пловдивски окръжен съд) с молба за пълна ревизия и одит на митрополията (епархията). Тази процедура е обща за всички ЮЛНЦ (юридически лица с нестопанска цел). Няма нищо срамно, ако се поиска такава ревизия от независим одитор, защото тук става дума за доверие. Доверие идва от вяра. Ако няма доверие, вярата отслабва. Ако вярата я няма, няма църква. Ако няма църква... Важните въпроси в процеса на тази хипотетична ревизия ще бъдат на първо място произходът на тези предмети. Един митрополит в БПЦ получава заплата от около 800 лв. Същевременно, понеже митрополит може да се избира само от т.нар. черно духовенство - т.е. монасите, а монасите дават и обет (обещание) за нестежание - т.е. непритежаване на нищо, освен дрехите на гърба си трябва да се установи откъде са получени нещата. Дежурният отговор е: подаръци. Но това са луксозни подаръци (дарения). За тях не е ясно дали има злоупотреба - в смисъл, че са били адресирани до епархията или до митрополита лично. Ако са адресирани лично до него е въпрос на проверка платени ли са данъци "дарение". А по силата на църковното право трябва да се носи отговорност за предоставяне на информация за симония.

Няма сигурно да се намери епархиот, който да заведе иск за ревизия. Няма да се стигне до отстраняването на Кольо Ролекса и запращането му в манастир или в психото, където му е мястото, защото той е пожизнен. Но ясно е, че нормалният съвременник ясно и отчетливо ще разбере, че тук не става дума за Христовата църква, а за Търговско-парична корпорация, която от продажба на свещи и подарени вещи има за задача да се превърне в модна агенция за луксозни стоки.

Всъщност нищо изненадващо, това е преизпълнение на плана за разрушение на Църквата, започнат през 1944 г. и конкретизиран от Никита Хрушчов през седемдесетте.

Анонимен каза...

Днес Уикенд разкри, че заклеймяващия гейовете дедо Николай има любовник. То аз отдавна повтарям, че е гениален филм "Американски прелести", ма народа не вЕрва...

Анонимен каза...

[img]http://content.marica.bg:81/news/2009/09/0000002775_w480.jpg[/img]