Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 8 януари 2010 г.

Негово превъзходителство государствений голова Болгарии Гоце Първанов сгазил яко в луком и требе да си иде немедлено при своими государями в Москвою!

Мой коментар в блога на Иво Инджев по случай скандалната информация Придворният хроникьор на властта Бареков адвокатства на Първанов че българският Президент Георги (Гоце) Първанов е седял на една трапеза с известни български бандити:

Аз лично смятам, и то на основание на най-прецизна психологическа експертиза на плювнята на Бареков (щото да се наречат подобни неща "текст" или още по-малко пък "журналистика" е гавра със словото, да не говорим пък за морала!), че няма на света толкова долен и извратен човек, който да прави такива мръсотии просто ей-така, за едното нищо, или просто да си задоволи вродения (природен) инстинкт да цапа где седне и где стане. Следователно заключението ми е, че приведеният, да го наречем условно, "текст" на известний пловдивдский дудукчия е поръчков, т.е. нему са му платили, за да изцвърка туй гаднярско писание.

Смятам също, че този психологически тип, на който е нагледно и живо въплощение пловдивският майстор на кючеците и реверансите, не прави нищо без заплащане, щото иначе проявите на такива хора щяха да са съвсем необясними и абсолютно абсурдни.

Просто е: както навремето, когато Бареков беше "момче за сичко" в пловдивската кръчма за мутри "Чакарака", на челото му зарадваните от изгъзиците му мутрички са лепили банкнотки от по пет или десет лева, така и сега Бареков нищичко не прави без някой да му даде било увити във вестник пачки, било пък, както, предполагам, обикновено става, и цело куфарче, щото за такива мръсни поръчки и услуги се плаща скъпо и прескъпо. И това последното твърдение не го твърдя аз, позовавам се на агентурно-журналистическия колос Кеворк Кеворкян (Димитър), който преди време спомена нещо за разнасяните по сутрешните предавания куфарчета с пари, спомена го, а пък Бареков страшно много му се разсърди. На Кеворкян в туй отношение мога да повярвам изцяло, понеже той самия ги знае тия работи, врял и купял е в тях.

А пък в случая, за който става дума - за туй, че наший многоуважаемий государствений голова Гоце Първанов, и то в качеството си на Президент на България, е седял на една софра с бандити - мога да кажа само това, че мръсната поръчка-услуга, която момчето Бареков в случая прави, няма как да не е поръчана и заплатена било от заинтересовани хора от най-близкото обкръжение на нашия любезний государствений голова, било пък от приятелите на Президента ни (пардон!) сред визираните бандитски среди, с които он, милият, е делил една и съща софра. Знаем, че Гоце, подобно на всяко парвуню, обича да седи с хора от "големото доброутро", да ходи по сватби и банкети на разните богаташи, а пък, кажете ми, моля ви се, кой от нашите най-големи богаташи и олигарски няма изцяло бандитски или поне чисто ченгесарски произход и генезис?!

Искам да завърша обаче със следното, щото услугата на Бареков е по-зле изпълнена от ония услуги, които нашият мъдър народ зове "мечешки". То и за мръсотийки се иска акълец, а пък такъв май-май не е наличен и дори не е предвиден в случая, за който говорим. Тъй че нас, по-мислещите граждани на Отечеството, дето се страем да мислим и да разбираме, дудукчията просто нема как да подведе. А също и няма как да помогне да се замаже скандалната информация, която г-н Инджев е изнесъл, за което, разбира се, българската нация няма как да не му е благодарна един ден. И ето моят извод, понеже и аз съм български гражданин, мен лично госин государствений голова не ме е уволнявал отникъде, нямам му, дето се вика, зъб, но въпреки това ми е сторил много злини; пък и мен лично, признавам си чистосърдечно, ме е много срам от това, че точно такъв е български президент; та ето моя извод:

Тоя път на Гоце не требе да му се размине, край, баста! Манджуковия апартамент, подарен и спазарен от Гоце за един орден "Стара планина", му се размина, Иво Инджев тогава наистина пострада, а наглецът Гоце потържествува. Но сега това не трябва да бъде допуснато. Не е трудно интитуциите, на които това е прерогатива, да проверят истина ли е както едното, така и другото, т.е. чий е Манджуковия гоцев апартамент, а също дали наистина Гоце е седял с бандити на една маса, което е недопустимо за български президент! И е по-страшно и от национално предателство (не че Гоце не е вълшил и такива в полза на Северната Империя, или пък на Саддам Хюсеин примерно!).

И ний, гражданството, тоя път трябва да натиснем властта Гоце да не може да се откупи, плащайки на поръчкови журналя, т.е. да бъде принуден да отиде там, дето му е мястото: да напусне президентския пост и да се пресели завинаги в белокаменна Москва да доживява старините си - носейки всякое воскресение букет цветя на вожда си таваришч Ленин у мавзолею. Това е. Друго не бива да бъде допускано да стане. Край! Баста! Аман от тоя наглец!

Петър Младенов навремето си отиде заради една глупава фраза "По-добре танковете да дойдат", но той, за разлика от Гоце, беше доста по-умен и го е казал, без обаче и през ума да му мине да го направи; ала си отиде, плати си. Да се седи с бандити на една маса е толкова скандален случай за български Президент, че Гоце мигом трябва да си върви. Ето сега случаят между другото е един превъзходен тест за това що сме ний, българите: бездушно стадо или народ! Иска ми се да вярвам, че вече сме станали народ, ала знай ли се?!

Няма коментари: