Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 14 януари 2010 г.

Не Желева сгафи и скандализира оня ден цяла Европа, а по-скоро Б.Борисов е сгафилият - предложи я за работа, за която и децата знаят, че не става!

Днес "гражданинът за европейско развитие на България" Бойко Борисов ще се яви по една централна медия да говори по казуса "Желева"; аз самият съм преизпълнен с нетърпение да разбера какво ще каже; понеже сам смятам, че той трябва да покаже и докаже в туй интервю поне три-четири неща; и ще ги покаже даже и без да иска, даже и без да съзнава какво всъщност прави; ето кои са тия три-четири неща:

1.) Доколко той самият разбира що значи "европейско", щото в Европа явно имат други представи за позволено и непозволено, за конфликт на интереси и прочие от битуващите у нас; не смея тук да кажа, че Б.Б. трябва да покаже доколко той самият е европеец и дали има някакъв що-годе европейски манталитет;

2.) Доколко той самият има някакъв що-годе дипломатически усет та да тушира излагацията; ако не я тушира, ако заложи бомбата на бъдещи куриозни гафове от страна на Желева, която като еврокомисар може да се развихри още повече, то явно Б.Б. съвсем не става за службата, на която го туриха мнозинството от българите; щото ако един премиер на България действа на международната арена така, както се държи слон в стъкларски магазин, благодаря, аз не ща да имам такъв премиер - та да ме излага в неподражаем тандем с любимката му Желева;

3.) Доколко Б.Б. има минимални нравствени качества та да може поне малко да пренебрегне в името на някакви държавни интереси своите субективни, приятелски, аркадашески и какви ли не от този сорт предпочитания; когато той тури Божо Димитров доста хора го предупредихме че това е лош избор, но той се заинати и наложи своето; ето, сега Божо го насади на пачи яйца, а Желева има капацитета да го прави за резил всекидневно; а да видим сега нашият супергерой има ли поне най-малък държавнически ресурс;

4.) Затуй аз тази сутрин очаквам Б.Б. в интервюто си да започне с думите "Сменям Желева като българска кандидатура за еврокомисар и се извинявам на българския народ за грешката и за гафа, който причиних с необмисленото си предложение..."; ако не рече това, ако се заинати, искам да му спомена, че Европа не е България, и че ако тук, у нас, върви тъпият балкано-български инат и тепегьозлъкът, там хептен не върви.

Туй исках да кажа. Случаят е от ясен по ясен и е очебийно какво следва да се направи в такава ситуация. Да видим Б.Борисов, който даже някои изпечени политолози взеха да го хвалят (Е.Дайнов примерно) за мъдростта му и за неговата политическа "самородна драгоценност", та да видим доколко Б.Борисов наистина умее да се спре поне малко след като направи невероятна глупост или гаф, за който цял свят е разбрал, ала той май ще разбере последен.

Щото трябва да се признае това, че не Желева сгафи и скандализира оня ден цяла Европа, а по-скоро Бойко Борисов стори това като я предложи за работа, за която и децата знаят, че не става. Държа това последното да не се премълчава: стафилият е Бойко, не Желева...

4 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Твърде сполучливи находки в дневника на д-р Филипов по случая:

Да, „тъжен ден, камбани бият…” Да беше жив дедо Вазов, па да се съберем под балкона му заедно да поревем!
Отиде си Румяна Желава, отиде си преди още да даде пълни доказателства за политическия си и дипломатически гений. Най ми е жал за Бургас и неговите трудови хора. Не трябваше Бойко да им причинява това. Толкова ли нема в бандата кадри некой по-кадърен?!
И сега какво ще правим, като ни я върнат. Зер може, след като цял свят разбра каква куха лейка е, че и лъжлива, пак да седне в креслото на дипломат №1?
Исках да кажа, че не бива, а то, че може, скоро ще се убедим.

Роси каза...

Всичко е защото БСП и НДСВ искат пак да набутат там техен човек, наистина и тя си има вина, че е била неподготвена...

Анонимен каза...

Трогателно е, че с вечното си опозиционерство стигате до позицията на БСП и НДСВ. Но човек рано или късно се връща у дома си, а вашия дом е Партията, образовала ви в Ленинград.

Анонимен каза...

Много, много тъжно! България не разполага с кадрови "материал" (Б.Б. Chicago USA). Тази истина гръмна така, че цял свят я видя и чу! Ръководителят на българската дипломация може да е всичко друго, но не и дипломат. Сега съм в очакване на продължението, което може да бъде:
1. Г-жа Желева става еврокомисар, и ще представлява България достатъчно изцапана от наши и чужди. Леле, леле!?
2. Г-жа Желева не тава еврокомисар и се завръща като министър на външните работи. Майчицее!
Лично ина много места съм се подписвал под забележката "За неверни данни се носи отговорност пред закона". Висшите държавни служители, депутати, евродепутати, министри и пр. носят ли отговорност пред закона?