Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 март 2010 г.

Защо Президентът Гоце Първанов подскочи сякаш е непорочна мома, ощипана по така невинните й задни части?!

Като български гражданин най-сърдечно поздравявам С.Дянков и ми се ще да изкрещя: бравос, г-н Министре, не прощавай никому, стига червените паразити са грабили страната ни сякаш е разграден двор!

Известно е за какво става дума: за това как С.Дянков с едно иначе небрежно изказване успя да бръкне най-дълбоко, сякаш в самата "светая светих" на многострадалното сърце на Президента Гоце Първанов! Признавам си, душата ми напълни най-вече реакцията на Президента, който подскочи сякаш е непорочна мома, която някой зевзек е ощипал по толкова невинните й задни части. Гоце явно отдавна е изгубил контрол на чувствата си, след като се държи толкова неадекватно, че постоянно издава гузната си съвест; което на мен като психолог ми показва, че наистина в тия 20 годинки е успял да скъта доста парици, щом като побесня при най-лек намек за съкровената му тайна.

Да припомня ония думи, които внесоха толкова непринудена и спонтанна скръб в многострадалното първаново сърце; знаете, че преди време при друг един такъв най-бегъл намек от страна на един журналист (И.Инджев) за някакъв подарен на Първанов мезонетец, "негово височество" от Сирищник така побесня, че принуди даже една "империалистическа телевизия", каквато е бТВ, да принуди знаменития си водещ сам да си подаде оставката, та белким пресекне някак височайшия гняв; явно парите, банковите сметки и имотите, а не само скъпоценните пушки, са слабото местенце в душата на иначе толкова сълзливия ни "социално-отговорен Президент"; а ето сега за какви точно думи на С.Дянков става дума:

Водещ: Впрочем, между всички тези много богати хора, вкарахте и Президента Първанов, като казахте, че Първанов е млад милиардер. Това го направихте през октомври 2009 година, че има десетки луксозни имоти по света – в САЩ, в Европа и Дубай, имате ли доказателства за това?

Симеон Дянков: Това едва ли не е... Не си спомням това изказване да съм го казвал аз точно, други неща си говорихме с президента. Но точно това не е мое изказване.

Водещ: Млад милиардер ли е?

Симеон Дянков: Не е млад, определено.

Водещ: Тоест е милиардер?

Симеон Дянков: Но едно от нещата, вие казвате – как така проверявате? Ние проверяваме масово и излизат фрапиращи случаи. Примерно един доста богат собственик на яхта, който също държи и предприятие е писал, че яхтата се използва за търговската дейност на предприятието, а предприятието произвежда зърно.” (БЛИЦ)

А ето сега реакцията на негова милост г-н Президента на Республиката:

Във връзка с накърняващи авторитета на държавния глава внушения за имоти и средства на Президента зад граница, направени в телевизионно предаване на 1 март, Георги Първанов настоява финансовият министър да изясни и докаже своята позиция или да подаде оставка. Особено неподходящи са подобни “шеги” на фона на вчерашната информация за състоянието на бюджета и неизпълнението на приходите в него.

Не можах никъде да намеря пълния текст на изявлението на Пресцентъра на толкова чувствителния на тема имоти, банкови сметки и парички наш "социално-отговорен Президент", та затова прибягвам до този преразказ. Ако някой намерия целия текст, да ми съобщи, щото искам да му направя по-датейлен психологически анализ. Гоце е толкова прозрачен в баналността си, че човек трябва да е пълно говедо за да не разбера защо реагира така, и то винаги реагира все по един и същ начин когато стане дума за, повтарям: имоти, пари, луксозни драгоценни "подаръци", за "спонсори" от типа на самия Саддам Хюсеин, или пък от страна на доказани крадци на евроейски пари, за тесните му "безкористни" и "чисто сърдечни" връзки с милиардери като Путин, средноазиатските сатрапи и прочие, и тъй нататък.

Та затова ще ми е интересно да имам пред себе си самия текст, щото всяка изпусната в такъв момент думичка от Президента ще покаже някакъв тъмен ъгъл от, повтарям, толкова многострадалното, лъжливо, а оказва се сега, и крадливо, президентско сърце...

(ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Участвайте непременно в АНКЕТА, в която се задава следния любопитен въпрос, на който до момента са дадени още по-любопитни отговори: Съгласни ли сте с Дянков, че Първанов е "(не)млад милиардер"?.)


Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: